نوجوانی(ADOLESCENTS)، مرحلهٔ گذار رشد فیزیکی و روانی انسان است که میان کودکی و جوانی روی میدهد. در واقع نوجوانی به پهنه سالهایی اطلاق میشود که کودکی را به بزرگسالی پیوند می دهد. شروع نوجوانی با تغییرات بدنی همزمان میشود و در نتیجه ردیابی ظاهری آن آسانتر است در حالیکه پایان آن بر حسب شکلگیری ساختهای عقلی و تغییرات عاطفی و اجتماعی نوسانیتر در نظر گرفته شده است. به همین دلیل برای کسانی که به ضابطههای ظاهری تکیه کردهاند، شروع نوجوانی رازیست شناختی و پایان آن را فرهنگی دانستهاندپس از پایان یافتن دوره ی کودکی، فرد وارد مرحله ای می شود که شرایط آن با شرایط دوره ی قبلی کاملا متفاوت است. این دوره به دوره ی نوجوانی معروف است. نوجوان در این دوره شرایط و توقعات تازه ای دارد که نمی توان آن را با دوره ی قبلی وی یکی دانست. به همین جهت است که عده ای این دوره را تولدی دوباره برای فرد نامیده اند. در این مرحله دگرگونی های زیادی در ابعاد مختلف جسمی، عقلی و احساسی، به وجود می آید که روی هم شخصیت نوجوان را شکل می دهند.
در این دوره تغییرات مهمی از جمله تغییرات روانی به وجود می آید. همچنین گرایش به سمت گروه همسالانبه منظور اجتماعی شدن در وی نمود پیدا می کند. در این مرحله از زندگی، نوجوان نیاز به استقلال عاطفی، اقتصادی و تأمین شخصیت مستقل دارد.
از همه مهم تر، نیاز به تعلق داشتن به گروه خاصی تحت عنوان گروه همسالان و پذیرش وی از طرف آنها را به شدت احساس می کند.
مرحله ی بلوغ جنسی در شرایط تحول بهنجاری در دوره ی نوجوانی به وقوع می پیوندد. دوره ی نوجوانی مرز مشخصی ندارد اما تقریبا از ۱۲ سالگی شروع می شود و تا آخر دهه ی دوم زندگی انسان ادامه می یابد.
به سه دلیل آغاز و خاتمه سن بلوغ واضح و مشخص نیست و برای آن اتفاق نظر وجود ندارد:
الف) گوناگونی علائم بلوغ
ب) متفاوت بودن ساختمان جسمانی و وضعیت روحی و روانی افراد
ج) زودرسی بلوغ در نسلهای امروزه نسبت به نسلهای گذشته
شش ویژگی را برای دوره نوجوانی عبارتند از:
ـ رشد سازمان عصبی
ـ رشد جسمانی
ـ رشد اندام جنسی
ـ رشد احساس خود که همان بازسازی ارزشها: نگرشها و باورها می باشد.
ـ کسب موقعیت بزرگسالی: نوجوانی، دوره تمرین و کسب مهارتهای بزرگسالان است.
ـ رشد کنترل رفتار خود
در این صفحه تعداد 7373 مقاله تخصصی درباره نوجوانی که در نشریه های معتبر علمی و پایگاه ساینس دایرکت (Science Direct) منتشر شده، نمایش داده شده است. برخی از این مقالات، پیش تر به زبان فارسی ترجمه شده اند که با مراجعه به هر یک از آنها، می توانید متن کامل مقاله انگلیسی همراه با ترجمه فارسی آن را دریافت فرمایید. در صورتی که مقاله مورد نظر شما هنوز به فارسی ترجمه نشده باشد، مترجمان با تجربه ما آمادگی دارند آن را در اسرع وقت برای شما ترجمه نمایند.
مقالات زیر هنوز به فارسی ترجمه نشده اند. در صورتی که به ترجمه آماده هر یک از مقالات زیر نیاز داشته باشید، می توانید سفارش دهید تا مترجمان با تجربه این مجموعه در اسرع وقت آن را برای شما ترجمه نمایند.
Keywords: نوجوانی; Adolescentes; Calidad de vida; Estilos de vida; Salud; Promoción de la salud; Adolescents; Quality of life; Lifestyle; Health; Health promotion;