دانلود مقالات ISI درباره نانولولههای کربنی + ترجمه فارسی
Carbon Nanotubes
آشنایی با موضوع
نانولولههای کربنی (Carbon nanotubes) از مهمترین و پرکاربردترین ساختارهای کربنی هستند که اخیرا کشف شدهاند. آنها از خواص و ویژگیهای منحصربفردی برخوردار هستند. نانولولههای کربنی علاوه بر اینکه استحکام بسیار بالایی دارند، از انعطاف و پیچشپذیری خوبی نیز برخوردارند. یکی از کاربردهای آنها، کامپوزیت است. مهمترین خاصیت نانولولهها، هدایت الکتریکی آنهاست که بستگی به میزان نظم قرار گرفتن اتمها، مقدار این پارامتر متغیر است.
آنها مولکولهایی استوانهای شکل با انتهای باز یا بسته هستند. ساختار نانولولهها مانند صفحهای از گرافیت است که رول شده باشد.
نانو لوله های کربنی،ساختار های حلقوی تو خالی و متشکل از اتم های کربن هستندکه می توانند به شکل تک یا چند جداره آرایش یابند و دارای خواص فلزی و شبه رسانایی نیز هستند. نانو لوله های کربنی دارای سطح ویژه ی بسیار بالا، نفوذ پذیری زیاد وپایداری مکانیکی و حرارتی خوبی هستند. اگر چه تخلخل های نانولوله های کربنی به طور قابل توجهی کوچک است. غشا های نانو لوله ای نشان داده اند که به خاطر سطح داخلی صاف نانولوله ها،شدت جریان بیشتر یا یکسانی نسبت به تخلخل های بسیار بزرگتر دارند. این مواد بادوام ودر مقابل گرما مقاومند و نیز تمیز کردن و استفاده ی مجدد از آن ها در فرایند های تصفیه ای مانند آب وفاضلاب ساده است. غشا های نانو لوله ای می توانند تقریباً تمام آلودگی های آب اعم از باکتری،ویروس،ترکیبات آلی و کدورات را حذف نمایند.
نانولولهها دارای پیوندهای محکمی در بین اتمهایشان میباشند و به همین علت در برابر نیروهای کششی مقاومت و استحکام زیادی از خود نشان میدهند. به عنوان مثال نیروی لازم برای شکستن یک نانولولهی کربنی چند برابر نیرویی است که برای شکستن یک قطعه فولاد ـ با ضخامتی معادل یک نان لوله ـ احتیاج داریم. اما پیوندهای بین اتمی در نانولولهها علاوه بر ایجاداستحکام بالا، شکلپذیری آسان و حتی پیچش را درآنها میسر میسازد. در حالیکه فولاد تنها در برابر نیروهای کششی دارای مقاومت است و برای پیچش انعطافپذیری لازم را ندارد.
مهمترین خاصیت فیزیکی نانولولهها،«هدایت الکتریکی» آنهاست. هدایت الکتریکی نانولولهها بسته به زاویه و نوع پیوندها، از دستهای به دسته دیگر کاملا متفاوت است؛ هر اتم در جایگاه خود در حال ارتعاش است، وقتی که یک الکترون (یا بار الکتریکی) وارد مجموعهای از اتمها میشود، ارتعاش اتمها بیشتر شده و در اثر برخورد با یکدیگر بار الکتریکی وارد شده را انتقال میدهند. هرچه نظم اتمها بیشتر باشد، هدایت الکتریکی آن دسته از نانولولهها بیشتر خواهد بود. تقسیمبندی ابتدای متن بر اساس نظم اتمهای کربن در نانولوله و در نتیجه رسانایی آنها انجام شده است؛ برای مثال نانولوله نوع صندلی 1000 بار از مس رساناتر است، در حالی که نوع زیگزاگ و نوع نامتقارن نیمه رسانا هستند. خاصیت نیمهرسانایی نانولولهها بسته به نوع آنها تغییر میکند.
در این صفحه تعداد 6842 مقاله تخصصی درباره نانولولههای کربنی که در نشریه های معتبر علمی و پایگاه ساینس دایرکت (Science Direct) منتشر شده، نمایش داده شده است. برخی از این مقالات، پیش تر به زبان فارسی ترجمه شده اند که با مراجعه به هر یک از آنها، می توانید متن کامل مقاله انگلیسی همراه با ترجمه فارسی آن را دریافت فرمایید. در صورتی که مقاله مورد نظر شما هنوز به فارسی ترجمه نشده باشد، مترجمان با تجربه ما آمادگی دارند آن را در اسرع وقت برای شما ترجمه نمایند.
مقالات زیر هنوز به فارسی ترجمه نشده اند. در صورتی که به ترجمه آماده هر یک از مقالات زیر نیاز داشته باشید، می توانید سفارش دهید تا مترجمان با تجربه این مجموعه در اسرع وقت آن را برای شما ترجمه نمایند.