آهن(به انگلیسی: Iron) نام یک عنصر شیمیایی با عدد اتمی ۲۶ و چگالی ۷۸۷۴kg/m۳میباشد. آهن یک فلز است که در نخستین دوره فلزهای واسطه جای دارد. آهن از دیدگاه جرم، بزرگترین عنصر سازنده کره زمین است. آهن اصلیترین عنصر سازنده هسته بیرونی و درونی زمین و چهارمین عنصر متداول در پوستهاست. فراوانی آهن در سیارههای زمینسان و دیگر کرههای سنگی مانند ماه، به خاطر پدیده همجوشی هستهای در ستارههای بزرگ است، که در پروسه همجوشی آهن آخرین عنصریاست که با آزادسازی انرژی؛ پیش از فروپاشی خشونتآمیز آن ستاره به صورت یک ابرنواختر، و پراکندن آهن در فضا، ایجاد میشود. آهن نقش زیادی در سلامت انسان دارد و افراد زیادی در معرض فقر آهن قرار می گیرند. بدن افراد بالغ سه تا پنج گرم آهن دارد که 40-30 درصد آن به صورت ذخیره و بیشتر آن به صورت هموگلوبین است. این پروتئین از "هم" (ترکیب آهن دار) متصل به گلوبین (یک پروتئین) تشکیل شده است.
آهن چهارمین عنصر مهم در پوسته زمین شناخته شده ویکی از عوامل و عناصر سازنده هسته بیرونی و درونی زمین می باشد که آن را با نماد شیمیایی Fe و با عدد اتمی ۲۶ در جدول تناوبی نشان می دهند.
آهن و آلیاژ های آن جزو دسته پر کاربیردترین و رایج ترین فلزات نام برده می شود که دارای سطوحی صاف و نقره ای براق به رنگ خاکسری می باشد اما وقتی که در هوا با اکسیژن ترکیب شود به رنگ قرمز یا قهوه ای نمایان می شود.
آهن خالص از جنس فلز می باشد اما با وجود اکسیژن و رطوبت که در آن ترکیب می شود اکسیده شده و کمتر می توان به شکل فلز یا آهن خالص بر روی کره زمین آن را مشاهده کرد به همین دلیل برای دست یافتن به فلز آهن توسط روشی به نام کاهش شیمیایی، اکسیژن نهفته در سنگ معدن را از بین می برند و به این صورت فلز آهن پدید می آید.
نقش آهن
- حمل اکسیژن از ریه ها به تمام سلول ها و برگرداندن دی اکسید کربن از آنها
-تأمین نیاز اکسیژن عضلات
- شرکت در فعالیت ایمنی. در کمبود آهن، گلبول های سفید تأثیرشان را در حفظ ایمنی بدن از دست می دهند.
کاربرد آهن از تمامی فلزات بیشتر است و ۹۵ درصد فلزات تولید شده در سراسر جهان را تشکیل میدهد. قیمت ارزان و مقاومت بالای ترکیب آن استفاده از آنرا بخصوص در اتومبیلها، بدنه کشتیهای بزرگ و ساختمانها اجتناب ناپذیر میکند
فولاد معروفترین آلیاز آهن است و تعدادی از گونه های آهن به شرح زیر می باشد:
- آهن خام که دارای ۵%-۴% کربن و مقادیر متفاوتی ناخالصی از قبیل گوگرد، سیلیکون و فسفر است و اهمیت آن فقط به این علت است که در مرحله میانی مسیر سنگ آهن تا چدن و فولاد قرار دارد.
- چدن، شامل ۵/۳%-۲% کربن و مقدار کمی منگنز میباشد. ناخالصیهای موجود در آهن خام مثل گوگرد و فسفر که خصوصیات آنرا تحت تاثیر منفی قرار میدهد، در چدن تا حد قابل قبولی کاهش مییابند. نقطه ذوب چدن بین k ۱۴۷۰-۱۴۲۰ میباشد که از هر دو ترکیب اصلی آن کمتر است و آنرا به اولین محصول ذوب شده پس از گرم شدن همزمان کربن و آهن تبدیل میکند. چدن بسیار محکم، سخت و شکننده میباشد. چدن مورد استفاده حتی چدن گرمای سفید موجب شکستن اجسام میشود.
- فولاد کربن شامل ۵/۱% - ۵/۰% کربن و مقادیر کم منگنز، گوگرد، فسفر و سیلیکون است.
- آهن ورزیده ( آهن نرم) دارای کمتر از ۵/۰% کربن میباشد و محصولی محکم و چکشخوار است، اما به اندازه آهن خام گدازپذیر نیست. حاوی مقادیر بسیار کمی کربن است ( چند دهم درصد). اگر یک لبه آن تیز شود، بهسرعت تیزی خود را از دست میدهد.
- فولادهای آلیاژ حاوی مقادیر متفاوتی کربن بعلاوه فلزات دیگر مانند کروم،وانادیوم، نیکل، تنگستن و. . . می باشد.
- اکسیدهای آهن برای ساخت ذخیره مغناطیسی در کامپیوتر مورد استفاده قرار میگیرند. آنها اغلب با ترکیبات دیگری مخلوط شده و خصوصیات مغناطیسی خود را بصورت محلول هم حفظ میکنند.
آهن یکی از عناصر ضروری و مورد نیاز بدن است و وظایف مهمی را بر عهده دارند که عبارتاند از:
وظایف
1. انتقال اکسیژن در گلبولهای قرمز
2. تولید هموگلوبین خون
3. مقاومت در برابر استرس و ناخوشی
4. عملکرد صحیح آنزیمها
5. تقویت سیستم ایمنی
آهن آلفا
آهن آلفا یا آهن فریتی جزء سیستم مکعبی بوده وشبکه بلوری آن مکعب مرکز دار است.
آهن گاما
واحد شبکه ی بلوری آهن گاما یا آهن آستنیتی متعلق به سیستم بلوری مکعبی است. ولی دارای شبکه بلوری مکعب با سطوح مرکزی FCCاست وجمعا4اتم در واحد شبکه ی آهن گاما وجود دارد.
آهن دلتا
آخرین فازی که ممکن است در آهن خالص وجود داشته باشد،آهن دلتا با شبکه BCC بوده واز نظر بلور شناسی مشابه آهن آلفا است. افزایش حجم ناشی از تبدیل آهن گاما به آهن دلتا درست برابر افزایش حجم ناشی از تبدیل آهنگاما ب آهن آلفا است. آهن دلتا فقط در دماهای نزدیک نقطه ذوب آهن تشکیل میشود
در این صفحه تعداد 8090 مقاله تخصصی درباره آهن که در نشریه های معتبر علمی و پایگاه ساینس دایرکت (Science Direct) منتشر شده، نمایش داده شده است. برخی از این مقالات، پیش تر به زبان فارسی ترجمه شده اند که با مراجعه به هر یک از آنها، می توانید متن کامل مقاله انگلیسی همراه با ترجمه فارسی آن را دریافت فرمایید. در صورتی که مقاله مورد نظر شما هنوز به فارسی ترجمه نشده باشد، مترجمان با تجربه ما آمادگی دارند آن را در اسرع وقت برای شما ترجمه نمایند.
مقالات ISI آهن (ترجمه نشده)
مقالات زیر هنوز به فارسی ترجمه نشده اند. در صورتی که به ترجمه آماده هر یک از مقالات زیر نیاز داشته باشید، می توانید سفارش دهید تا مترجمان با تجربه این مجموعه در اسرع وقت آن را برای شما ترجمه نمایند.
Keywords: آهن; BDNF; brain derived neurotrophic factor; BMI; body mass index; CDC; Centers for Disease Control and Prevention; CI; confidence interval; NHANES; National Health and Nutrition Examination Survey; MEC; mobile examination center; NCHS; National Centers for H