در آمار، فراتحلیل(META-ANALYSIS) یا فراپژوهش دادههای بدستآمده از پژوهشهای مختلف را یکجا گردهم میآورد و آنها را به عنوان یک مجموعه داده تحلیل میکند. با سرجمع کردن و تحلیل حجم زیادی از دادهها، امکان اعتماد به نتایج به طور قابل توجهی بیشتر میشود. به این ترتیب میتوان گفت که یافتههای «فراتحلیل» اساسیتر از یافتههای مطالعات پژوهشی منفرد هستند. فراتحلیل دستیابی به حقیقتِ مشترک در پشتِ همهٔ مطالعاتِ علمیِ مفهومی و فردی برای بهتر کردنِ زندگی است. فراتحلیل را میتوان تحلیل تحلیلها یا پژوهش کردن روی مجموعهٔ پژوهشها تعریف کرد.
در واقع انباشت دانش به مدد تکنولوژی کنونی پدیده یا بهتر بگوییم بحرانی را ایجاد نموده است که این بحران عمدتاً حجم زیاد و پراکندگی بیش از حد انتشارات علمی، حتی در یک موضوع خاص و پرداختن به ابعاد گوناگون یک مسئله پژوهشی از منظرها و لنزهای مختلف است. فراتحلیل به جای اعتماد بر آزمون های معناداری آماری، بر فاصله اطمینان اتکا دارد؛ زیرا استفاده از انواع آزمون های معناداری آماری در پژوهش های مختلف منجر به خطاهای جدی می شود. تفاوت در نتایج پژوه شها ممکن است تصادفی یا ب هعلت بی دقتی روش های به کاررفته در پژوهش ها و یا تفاوت های سیستماتیک موجود در ویژگی های منحصربه فرد هر مطالعه باشد. فراتحلیل اشتباهات آماری را تصحیح و با بررسی نتایج پژوهش ها، برآوردی از روابط واقعی بین متغیرهای مستقل و وابسته را در جامعه آماری به دست می دهد.
پژوهشگران اعتقاد دارند که تحقیقات کیفی گذاشته حاوی مشکلاتی بوده است؛ این مشکلات عبارتند از:
این تحقیقات ذهنی هستند.
ناتوانی در انتخاب ویژگی هایی که موجب یک دست شدن نتایج می شود.
عدم توانایی در بررسی متغییرهای اصلی در پژوهش های انجام شده
برای انجام فراتحلیل ابتدا باید حوزهای انتخاب شود که نتایج مطالعات در آن حوزه دو پهلو و مشکوک باشد، سپس مراحل زیر به ترتیب پیگیری شود:
۱- شناسایی نتایج پژوهشها
۲- ترکیب نتایج پژوهشهای انتخاب شده و مقایسه آنها با یکدیگر
۳- ارزشیابی نتایج فراتحلیل به منظور کاهش خطا
ضرورت و اهمیت فراتحلیل عبارتند از:
۱- حجم زیاد و فزاینده تحقیقات و نیاز به تلخیص همرا با ترکیب آنها.
۲- وجود ناسازگاریها، تعارضات یا تناقضاتی در نتایج تحقیقات و ضرورت حل آنها.
۳- تعیین اندازه کلی اثر متغییر مستقل بر متغییر وابسته براساس تحقیقات موجود در هر موضوع خاص.
۴ – تشخیص متغییرهای تعدیل کننده ای که رابطه بین متغییرمستقل و وابسته را تحت تأثیر قرار داده است.
۵- تشخیص حوزه های پژوهشی مسئله دار.
۶- تشخیص حوزه های تحقیقاتی که محققان گذشته به آن نپرداختهاند
در این صفحه تعداد 9461 مقاله تخصصی درباره فرا تحلیل که در نشریه های معتبر علمی و پایگاه ساینس دایرکت (Science Direct) منتشر شده، نمایش داده شده است. برخی از این مقالات، پیش تر به زبان فارسی ترجمه شده اند که با مراجعه به هر یک از آنها، می توانید متن کامل مقاله انگلیسی همراه با ترجمه فارسی آن را دریافت فرمایید. در صورتی که مقاله مورد نظر شما هنوز به فارسی ترجمه نشده باشد، مترجمان با تجربه ما آمادگی دارند آن را در اسرع وقت برای شما ترجمه نمایند.
مقالات زیر هنوز به فارسی ترجمه نشده اند. در صورتی که به ترجمه آماده هر یک از مقالات زیر نیاز داشته باشید، می توانید سفارش دهید تا مترجمان با تجربه این مجموعه در اسرع وقت آن را برای شما ترجمه نمایند.