خواص نوری(به انگلیسی: optical properties) درتشخیص نوع و مرغوبیت کانی های جواهر از اهمیت بسیاری برخوردار است. مشخصات اپتیکی عامل به وجود آورنده پدیده هائی مانند رنگ، جلا، تلألو ولومینسانس (Luminescence) بازی رنگ در نگین (Play of colour)، درخشش به رنگ های خاص (Schiller) و غیره می باشد.
نانو ذرات طلا به جهت خواص نوری، کاربردهای زیستی بسیاری پیدا کرده اند. از آنجایی که در اندازه های نانو خواص نوری به شکل و اندازه درات وابسته است می توان با کنترل شکل و اندازه، پیک حاصل از تشدید پلاسمون سطحی را در محدوده مرئی تا نزدیک فروسرخ تنظیم کرد.
طیف نور مرئی به شش گروه،هر کدام بارنگی مشخص و جدا از بقیه، تجزیه می شود که آنها را رنگ های طیف نوری می نامند وشامل قرمز، نارنجی، زرد، سبز، آبی، نیلی وبنفش است. ترکیب این رنگ ها در طیف نوری تجزیه نشده رنگ سفید نور معمولی را به وجود می آورند ولی اگر یکی از رنگ های طیف نوری معمولی به هر دلیلی جذب یا حذف شود، مجموعه رنگ های باقیمانده رنگی را به وجود می آورد که سفید نبوده بلکه ترکیبی از رنگ های موجود در طیف می باشد. اگر تمام رنگ های موجود در طیف نوری به طور کامل از نگین جواهر عبور کنند جواهر مورد نظر بی رنگ واگر تمام رنگ های موجود در طیف نوری به طور کامل جذب نگین جواهر شوند، نگین مزبور سیاه رنگ به نظر خواهد رسید. به همین ترتیب اگر امواج رنگ های طیف نوری تمامأ به یک شدت،اما نه کامل، جذب جواهر شوند نگین سفید ویاخاکستری مات به نظر خواهد رسید.
برخی از نانومواد خواص نوری متفاوتی را مانند رنگ یا شفافیت در مقایسه با مواد تودهای نمایش میدهند. از دیدگاه کاربردهای صنعتی، خواص نوری نانوذرات و نانوکامپوزیتها بسیار مورد توجه هستند.
رنگ ماده، به علت برهمکنش بین نور و شیء است. دیده شدن اشیای درون اتاق، هنگامی که چراغ روشن میشود، به سبب انتشار نور در اتاق و بازگشت نور از سطح اشیاء و رسیدن آن به چشم است. در واقع نور با طول موج معین از محیط اطراف جسم به آن برخورد میکند، سپس بخشی از این نور با طول موج مشخص در محدوده نور مرئی به چشم منعکس میشود. این فرآیند، جسم را به رنگ خاصی نمایش میدهد. برای مثال برگها که به دلیل کلروفیل (نوعی رنگدانه) به رنگ سبز نمایش داده میشود، طیفهایی با رنگ قرمز و آبی را جذب کرده و رنگ سبز را منعکس میکنند.
هنگامی که به یک نگین جواهر رنگی نگاه می کنید معمولاً به جای یک رنگ یکنواخت طرحی از نواحی مختلف با رنگ های متفاوت می بینید. برخی از این نواحی ممکن است روشن تر و یا تیره تر باشند، برخی دارای غنای رنگ بیشتر و برخی نیز دارای ته رنگ متفاوتی باشند. این تغییرات رنگ در یک نگین جواهر رنگی ممکن است به دلیل یکی از عوامل زیر باشد:
۱- طول مسیر طی شده توسط نور. ۲- ناحیه بندی در رنگ. ۳- پلئوکروئیزم. ۴- فلورسانت. ۵-رنگ ناخالصی های موجود در کریستال. ۶- شدت پراکندگی.
در این صفحه تعداد 9735 مقاله تخصصی درباره خواص نوری که در نشریه های معتبر علمی و پایگاه ساینس دایرکت (Science Direct) منتشر شده، نمایش داده شده است. برخی از این مقالات، پیش تر به زبان فارسی ترجمه شده اند که با مراجعه به هر یک از آنها، می توانید متن کامل مقاله انگلیسی همراه با ترجمه فارسی آن را دریافت فرمایید. در صورتی که مقاله مورد نظر شما هنوز به فارسی ترجمه نشده باشد، مترجمان با تجربه ما آمادگی دارند آن را در اسرع وقت برای شما ترجمه نمایند.
مقالات ISI خواص نوری (ترجمه نشده)
مقالات زیر هنوز به فارسی ترجمه نشده اند. در صورتی که به ترجمه آماده هر یک از مقالات زیر نیاز داشته باشید، می توانید سفارش دهید تا مترجمان با تجربه این مجموعه در اسرع وقت آن را برای شما ترجمه نمایند.