دانلود مقالات ISI درباره میکروسکوپ الکترونی عبوری + ترجمه فارسی
Transmission Electron Microscopy
آشنایی با موضوع
میکروسکوپ الکترونی عبوری(به انگلیسی: Transmission electron microscopy) یا TEM نوعی میکروسکوپ الکترونی است که در آن پرتویی از الکترونها از یک نمونه فوقالعاده نازک عبور میکنند و در اثر تعامل الکترونهای عبوری با نمونه تصویر تشکیل میشود. سپس تصویر بر روی یک ابزار تصویر ساز مانند یک صفحه نمایش فلورسنت، یا یک لایه از فیلم عکاسی متمرکز و بزرگنمایی شده، یا توسط یک سنسور مانند یک دستگاه بارجفت شده (به انگلیسی: Charge-coupled device, CCD) که نوعی حسگر تصویربرداری میباشد آشکار میگردد. TEMS قادر به تصویربرداری با وضوح قابل توجهی بالاتر از میکروسکوپ نوری هستند و علت آن کوچکتر بودن طول موج الکترونها نسبت به طول موج نوراست؛ لذا قابلیت عکسبرداری از ریزساختار مواد با بزرگنمایی ۱٬۰۰۰ تا ۱٬۰۰۰٬۰۰۰ برابر با قدرت تفکیکی در حد کوچکتر از ۱ نانومتر را دارد. میکروسکوپ الکترونی عبوری همچنین توانایی آنالیز عنصری، تعیین ساختار و جهت کریستالی اجزایی به کوچکی ۳۰ نانومتر را به صورت کیفی و کمی دارد. میکروسکوپ نوری TEM در طیف وسیعی از رشتههای علمی مثل فیزیک، شیمی و علوم زیستی و علم مواد/متالورژی و … مورد استفاده قرار میگیرد. ابزارهایی ویژه در مشخص نمودن ساختار و مورفولوژی مواد محسوب می شوند که مطالعات ریزساختاری مواد با قدرت تفکیک بالا، و بزرگنمایی خیلی زیاد را امکان پذیر می سازند. علاوه بر این از این میکروسکوپها جهت مطالعات ساختارهای بلور، تقارن، جهت گیری و نقائص بلوری می توان استفاده نمود. این موارد سبب شده است که TEM امروزه به یک ابزار بسیار مهم در بسیاری از تحقیقات پیشرفته فیزیک، شیمی، بلورشناسی، علم مواد و زیست شناسی شناخته شود.
از نظر تاریخی به دلیل محدودیت قدرت تفکیک میکروسکوپ های نوری که از طول موج نور مرئی ناشی می شود، میکروسکوپ های الکترونی ارائه شدند. بعدها مشخص شد که دلایل محکم دیگری نیز برای استفاده از الکترون ها وجود دارد که در قابلیت این نوع میکروسکوپ نهفته است و در میکروسکوپ های جدید، اغلب آنها مورد استفاده قرار می گیرند.
میکروسکوپهای الکترونی تصویر ریزساختار ماده را با بزرگنمایی و قدرت تفکیک مناسبتری نسبت به میکروسکوپهای نوری تولید میکنند. بالا بودن قدرت تفکیک میکروسکوپهای الکترونی به دلیل کوتاه بودن طولموج الکترونهای استفاده شده برای تشکیل تصویر در این میکروسکوپها است. طولموج الکترونها در میکروسکوپهای الکترونی در حدود 10000 برابر کوچکتر از نورمرئی بوده و با تغییرات سرعت الکترون قابل تنظیم است. اگر نقصهای عدسی کمینه شود، قدرت تفکیک میکروسکوپهای الکترونی به 0/1 نانومتر میرسد. چنین قدرت تفکیک بالایی، میکروسکوپهای الکترونی را برای آشکارسازی جزئیات بسیار کوچک از ریزساختار ماده، مفید میسازد.
امروزه میکروسکوپهای الکترونی به دلیل محدودیت میکروسکوپهای نوری که به فیزیک نور مربوط میشود، توسعه یافتهاند. در این میکروسکوپها از پرتوهای الکترونی پر انرژی برای بررسی مواد در مقیاس بسیار کوچک استفاده میشود. محدودیت میکروسکوپهای نوری در اوایل دهه 1930 میلادی شناخته شد و دانشمندان را به مشاهده جزییات بیشتر ساختارهای داخلی سلولهای آلی علاقمند ساخت. اولین تفاوت اساسی میکروسکوپ الکترونی با میکروسکوپ نوری این است که در آنها به جای نور، الکترونها تصویر را تشکیل میدهند. در این میکروسکوپ، الکترونها پس از تولید در منبع تولید الکترون، در امتداد مسیر خود، از عدسی متمرکزکننده، عدسی شیئی، عدسی چشمی و دریچههای مختلف عبور میکند. تفاوت اصلی دیگر این است که به جای عدسیهای شیشهای که در میکروسکوپ نوری از آنها استفاده میشود، عدسیها در این میکروسکوپ از جنس سیمپیچهای الکتریکی هستند و مبنای کار آنها اعمال نیروهای الکترومغناطیسی به الکترونها است.
در این صفحه تعداد 6041 مقاله تخصصی درباره میکروسکوپ الکترونی عبوری که در نشریه های معتبر علمی و پایگاه ساینس دایرکت (Science Direct) منتشر شده، نمایش داده شده است. برخی از این مقالات، پیش تر به زبان فارسی ترجمه شده اند که با مراجعه به هر یک از آنها، می توانید متن کامل مقاله انگلیسی همراه با ترجمه فارسی آن را دریافت فرمایید. در صورتی که مقاله مورد نظر شما هنوز به فارسی ترجمه نشده باشد، مترجمان با تجربه ما آمادگی دارند آن را در اسرع وقت برای شما ترجمه نمایند.
مقالات ISI میکروسکوپ الکترونی عبوری (ترجمه نشده)
مقالات زیر هنوز به فارسی ترجمه نشده اند. در صورتی که به ترجمه آماده هر یک از مقالات زیر نیاز داشته باشید، می توانید سفارش دهید تا مترجمان با تجربه این مجموعه در اسرع وقت آن را برای شما ترجمه نمایند.
Keywords: میکروسکوپ الکترونی عبوری; aTDC; after top dead center; CAD; Crank angle degree; CVCC; Constant volume combustion chamber; fps; frame per second; HR; High resolution; NOx; Nitrogen oxides; PCV; Pressure control valve; ROI; region of interest; TEM; Transmission electron microscopy;
Keywords: میکروسکوپ الکترونی عبوری; Steam; Aluminium alloys; Intermetallic particles; Transmission electron microscopy; Electron energy loss spectroscopy;