راهنمای شرایط ثبت شرکت در سال 1401

مفهوم کلی شرکت به معنای جمع شدن عده ای به منظور انجام فعالیت های اقتصادی می باشد که پس از کسر هزینه ها سود باقیمانده میان شرکا تقصیم می گردد.
بطور کلی دونوع شرکت وجود دارد : شرکت تجاری و شرکت مدنی.

شرکت تجاری:

شرکتی است که بر اساس قوانین تجاری تاسیس می شود و هدف کلی آن کسب سود ، و تقسیم آن میان اعضای شرکت می باشد.
در این نوع شرکت ، تمامی فعالیت ها پیرامون امور بازرگانی و تجاری است.بطور کلی ، شرکت های تجاری به هفت قسمت تقسیم می شوند :

  • شرکت سهامی (سهامی خاص و سهامی عام)
  • شرکت با مسئولیت محدود
  • شرکت تضامنی
  • شرکت مختلط غیر سهامی
  • شرکت مختلط سهامی
  • شرکت نسبی
  • شرکت تعاونی تولید و مصرف

شرکت مدنی:

بر طبق ماده 571 قانون مدنی، به شرکتی که از اجماع حقوق مالکین متعدد در شی ء واحد به نحو مشاع باشد ، شرکت مدنی گفته می شود. 
به زبان ساده تر یعنی چند نفر در یک مال به طور مشاع شریک می شوند. تفاوت این شرکت با شرکت تجاری در این است که مالکیت سرمایه به اشخاص حقوقی شرکت انتقال پیدا نمی کند بلکه هر شخص جداگانه صاحب سرمایه خود می باشد.

مزایا و معایب ثبت شرکت

چنانچه شرکتی با مالکیت دو نفر تشکیل شود ممکن است در زمان تقسیم سود مشکلاتی به وجود بیاید.
اما در صورتی که این شرکت به صورت قانونی ثبت گردد همه مسائل شراکت درهنگام ثبت وتنظیم اوراق اداری در اساس نامه شرکت نوشته می شود.
از مزایای دیگر ثبت قانونی ، امکان تبادل و مذاکره با دیگر شرکت ها و بستن قراردادهای رسمی است.

ثبت شرکت با مسئولیت محدود

از جمله معایبی که مد نظر قرار می گیرد، معرفی شرکت به سازمان امور مالیاتی و دارایی است که سالانه درصدی به عنوان مالیات کارکرد شرکت به این سازمان پرداخت می شود.

 مراحل ثبت شرکت

در گذشته روند کار به این صورت بود که متقاضی با مراجعه به سازمان ثبت شرکت های استان خود، فرم های مربوطه را پر می کرد، مدارک مورد نیاز را فراهم کرده، و پس از پرداخت هزینه ها منتظر ثبت شرکت خود می شد.
امروزه ، انجام این کار ساده تر شده است. کارشناسان ما در شرکت ثبت ونک شما را در انجام این کار یاری خواهند کرد.

اولین گام ، انتخاب نام آن می باشد.
ابتدا، اداره ثبت شرکت ها باید نامی را که متقاضی انتخاب کرده تایید کند واین اسم قبلا توسط شرکت دیگری استفاده نشده باشد.
البته این کار تنها در شهر تهران انجام می شود و بقیه شهرها برای تعیین نام باید به تهران معرفی شوند.

در صورتی که مدارک متقاضی کامل باشد، کارشناس اداره ثبت شرکت ها پیش نویس آگهی ثبت را آماده کرده و به متقاضی یا شرکا یا وکیل شرکت تحویل می دهد. پس از پرداخت هزینه ی ثبت و درج آگهی ، متقاضی فیش پرداختی را به واحد حسابداری اداره تحویل می دهد. در مرحله بعد این مدارک به واحد ثبت تاسیس و تغییرات ارسال شده و شرکت ثبت می گردد. سپس از شرکا یا وکیل شرکت امضایی مبتنی بر برابر بودن ثبت با سند گرفته می شود.

در مرحله بعد ، دو نسخه آگهی که توسط رئیس اداره امضا شده و یک نسخه از کلیه مدارک ، ضبط و نسخه دوم به متقاضی تحویل داده می شود که این ، سند ثبت شرکت می باشد. در پایان ، یک نسخه از آگهی می باید به واحد روابط عمومی اداره ثبت شرکت ها و مالکیت صنعتی ، و نسخه دیگر به یک دفتر روزنامه رسمی جمهوری اسلامی  ایران تحویل داده شود.

بر اساس ماده 6 نظام نامه قانون تجارت وزارت عدلیه و ماده 197 قانون تجارت ، خلاصه شرکت نامه ظرف مدت یک ماه از تاریخ ثبت شرکت ، باید توسط اداره ی ثبت در روزنامه رسمی جمهوری اسلامی ایران و همچنیمن یکی از روزنامه های کثیرالانتشار منتشر شود. لازم به ذکر است که هزینه این کار بر عهده خود شرکت می باشد.
باید این نکته را مد نظر داشت که اظهارنامه ثبت شرکت از اوراق بهادار است لذا باید  آن را از اداره ثبت شرکت ها تهیه کرد.
برای این کار فرد باید تقاضا نامه ای مبنی بر قصد تاسیس شرکت تنظیم کند.

گرفتن المثنی مدارک

چنانچه مدارک  از بین رفته یا گم شده باشد ، برای گرفتن المثنی مدرک باید به اداره ثبت شرکت ها مراجعه شود. به این منظور، وکیل رسمی شرکت می باید فرم اخذ المثنی مدارک ثبتی را که کلیه اعضا هیئت مدیره آن را امضا کرده اند به همراه مدارک هویتی تمامی اعضا هیئت مدیره به اداره مربوطه برده ، هزینه مربوطه را پرداخت کرده ، و مدارک تکمیلی را برای گرفتن المثنی مدارک تحویل دهد.

در مرحله بعد ، بخش مربوطه پس از انجام استعلام های لازم و اماده کردن مدارک درخواست شده ، المثنی مدارک را به متقاضی تحویل می دهد. المثنی مدارک موارد زیر را شامل می شود:

  • شرکت با مسئولیت محدود : اساس نامه ، تقاضا نامه ، شرکت نامه ، صورت جلسه
  • شرکت سهامی خاص : اساس نامه ، اظهار نامه ، صورت جلسه
  • موسسه غیر تجاری : اساس نامه ، اظهار نامه ، صورت جلسه

در صورت عدم وجود لیست سهام داران ، تعداد دقیق سهام ، یا ارزش سهام در شرکت های سهامی خاص یا سهامی عام ، وکیل رسمی شرکت یا یکی از اشخاص دارای سمت می باید به شورای حل اختلاف مراجعه و برای گرفتن نامه از آن اداره که خطاب به اداره ثبت شرکت ها باشد اقدام نماید. پس از آن، باید به اداره ثبت شرکت ها و موسسات غیرتجاری مراجعه  کرده و و لیست مربوطه را دریافت کند.

هزینه ثبت شرکت

عوامل بسیاری در تعیین میزان دقیق هزینه این روند دخیل هستند. بطور مثال ، اگر شرکت بزرگ باشد ، به نسبت شرکت های کوچک تر مبالغ بیشتری برای روزنامه رسمی هزینه خواهد شد. فاکتور های دیگری مانند : وکیل ، آگهی های ثبتی ، نوع شرکت ، تعداد اعضا ، موضوعات شرکت ، واریزی های قانونی ، و بسیاری عوامل دیگردر تخمین این هزینه ها موثر می باشند.

برای محاسبه دقیق این هزینه ها می توانید از راهنمایی و مشاوره کارشناسان موسسه حقوقی ثبت ونک بهره مند شوید. به این منظور با شماره تلفن 02187790 تماس حاصل کرده و از مشاوره رایگان متخصصان ما برخوردار شوید یا به آدرس زیر مراجعه کرده تا کارشناسان ما شما را در انجام کارهای حقوقی تان یاری دهند:

ثبت ونک

تهران، میدان ونک ، خیابان ملاصدرا ، بعد از بزرگراه کردستان ، پلاک 76، ساختمان ونک
www.vanak.org
www.vanak.ir