انتخاب رشته کنکور نکنید اگر کاملا درباره آن نمی دانید!

انتخاب رشته کنکور درست و اصولی بدون آگاهی امکان پذیر نیست. در این مطلب سعی داریم همه آنچه که باید در مورد انتخاب رشته کنکور بدانید اعم از نحوه انتخاب رشته، مهلت انتخاب رشته، قوانین انتخاب رشته و.. را به شما توضیح دهیم تا برای شرکت در جلسات مشاوره انتخاب رشته با علم و اگاهی حضور پیدا کنید.

زمان انتخاب رشته کنکور 1401

کنکور سراسری 1401 در 8 تا 11 تیر ماه برگزار شد و پیش بینی می شود که در نیمه مرداد ماه سال جاری نتایج اولیه و کارنامه های کنکور سراسری توسط سازمان سنجش آموزش کشور منتشر شود. این کارنامه شامل اطلاعات فردی داوطلب، درصد هایی که در هر درس کسب کرده است، رتبه در هر سهمیه و زیر گروه، رتبه کل و رتبه نهایی در سهمیه می شود که وضعیت مجاز و یا عدم مجاز شدن داوطلب در هر دوره دانشگاهی اعم از روزانه و شبانه و .. را مشخص می کند.

معمولا بعد از اعلام نتایج اولیه 2 الی 3 روز بعد دفترچه شماره 2 انتخاب رشته که حاوی کد رشته های دانشگاهی است منتشر می شود که داوطلبان می توانند برای انتخاب رشته اقدام نمایند.

مهلت انتخاب رشته سراسری و آزاد

آنچه که در مورد انتخاب رشته کنکور باید بدانید مهلت انتخاب رشته می باشد. انتخاب رشته به 4 بخش تقسیم می شود انتخاب رشته سراسری با کنکور و بدون کنکور، انتخاب رشته آزاد با کنکور و بدون کنکور که معمولا کمترین مهلت زمان یعنی بین 5الی 7 روز به انتخاب رشته سراسری با کنکور اختصاص دارد. انتخاب رشته سراسری بدون کنکور معمولا تا هفته اول شهریور ماه ادامه پیدا می کند و انتخاب رشته دانشگاه آزاد اسلامی در روز های آخر انتخاب رشته سراسری آغاز می شود و تا اواسط شهریور ادامه دارد. معمولا مهلت زمان انتخاب رشته بدون کنکور دانشگاه آزاد تا اواخر شهریور ماه می باشد.

بومی گزینی در انتخاب رشته

بومی گزینی؛ آنچه که در مورد انتخاب رشته باید بدانید!!

خیلی از داوطلبان آزمون سراسری تصور می کنند که اگر در انتخاب رشته خود فقط شهر های دور تر را انتخاب کنند شانس بالاتری دارند. در صورتی که بر اساس قانون بومی گزینی برای جلوگیری از مهاجرت درون کشوری و همچنین کاهش هزینه های تحصیل، شانس قبولی فرد در بوم مربوط به خودش بالاتر است. مثلا اگر فردی ساکن تهران است شانس قبولی او در شهر قزوین بالاتر از شهر بوشهر است.

با اینکه  رتبه علمی دانشگاه قزوین بالاتر از دانشگاه بوشهر است. اینجا است که بحث بومی گزینی اهمیت بسیار زیادی پیدا می کند. ولی متاسفانه خیلی از مشاوران به آن توجهی نمی کنند و شهر های بوم داوطلب را به دلیل آنکه رتبه بهتری می خوهد حذف می کنند و شهرهای دور را جایگزین می کنند.

آگاهی از قوانین انتخاب رشته

در انتخاب رشته سراسری باید نکات مهمی را مورد توجه قراردهید تا شانس قبولی شما را افزایش دهد. این قوانین عبارتند از :

1- در رشته هایی که علاقه زیادی به آنها ندارید حتی در انتخاب های آخر هم دوره روزانه را انتخاب نکنید چرا که در صورت قبولی راهی جز ثبت نام در آن رشته ندارید.

2- در هنگام انتخاب شهرهای دیگر در فرم انتخاب رشته خودتان حتما به وضعیت خوابگاه ها توجه نمایید . خیلی از دانشگاه ها علی رغم روزانه بودن خوابگاه ارائه نمی دهند مثلا دانشگاه زنجان یا دانشگاه هنر تهران

3- در زمان انتخاب رشته به رتبه بندی دانشگاه ها در یک شهر توجه کنید.مثلا در شهر تبریز در ابتدا دانشگاه صنعتی تبریز و سپس دانشگاه تبریز و سپس دانشگاه سهند رتبه خوبی دارند.

4- در انتخاب رشته دوره ها را به ترتیب مرتبه علمی اولویت بندی کنید در ابتدا روزانه، شبانه، پردیس خودگردان، غیر انتفاعی، پیام نور، مجازی

5- مراقب باشید که دانشگاه های غیر انتفاعی مثل علم و فرهنگ در رقابت با دانشگاه های روزانه درجه 2 می باشند اما موسسات غیر انتفاعی مثل ابرار و آل طه را با دانشگاه غیر انتفاعی برابر ندانید.

دفترچه انتخاب رشته کنکور 1401

بعد از اعلام نتایج رتبه های اولیه سازمان سنجش دفترچه انتخاب رشته را در گروه های ریاضی، تجربی، انسانی و هنر و زبان منتشر می کند. که هر دفتر چه شامل اطلاعات اولیه کارنامه، نحوه وارد کردن کد رشته ها در سایت سنجش و .. می باشد.

در ادامه دفتر چه انتخاب رشته با کد رشته ها و دانشگاه ها  و دوره ها و ظرفیت و جنسیت پذیرش هر رشته رو به رو هستیم که تنها منبع اطلاعاتی برای تکمیل فرم انتخاب رشته کنکور می باشد. بنابراین فریب رشته پنهان و ظرفیت پنهان برخی از مشاوران را نخورید. تمامی آنچه در مورد انتخاب رتشه باید بدانید در دفترچه انتخاب رشته قرار داده شده است و نیازی به اطلاعات پنهانی نیست .

چگونه انتخاب رشته کنیم؟

برای تکمیل فرم انتخاب رشته کنکور سراسری در ابتدا باید رشته های مورد علاقه خود را در یک برگه بنویسید. سپس با کمک مشاور انتخاب رشته تمامی رشته ها را از نظر بازار کار و علاقه مندی وتوانایی بررسی نمایید. سپس رشته هایی که با رشته مورد علاقه شما در یک راستا می باشد را در کادر ذخیره قرار دهید.

سپس به انتخاب دوره های مورد نظر خود بپردازید مثلا ترجیح می دهید وارد دانشگاه روزانه شهرستان شوید و یا به دانشگاه شبانه شهر خودتان بسنده کنید.

 حال نوبت به چیدمان و اولویت بندی می رسد. کار سخت این مرحله است که بعد از نوشتن هر انتخاب مرز قبلی و بعدی بررسی شود. از این رو انتخاب رشته کنکور سراسری و آزاد فرایندی است که حتما نیاز به راهنمایی های یک مشاور توانمند و با تجربه دارد.

مشاور انتخاب رشته کنکور 1401

آیا تا به حال به این موضوع فکر کرده اید که مشاور انتخاب رشته چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟ مثلا مشاور انتخاب رشته باید تجربه داشته باشد و یا دانشجو باشد؟

مسلما انتخاب رشته با انتخاب آینده کاری و تحصیلی و شغلی شما ارتباط مستقیم دارد. تمامی افرادی که بعدا پشیمان شده اند و یا تغییر رشته داده اند و یا در رشته ای کاملا غیر مرتبط با رشته تحصیلی خودشان وارد بازار کار شده اند، انتخاب رشته خوبی انجام نداده اند و در اصل مشاور انتخاب رشته قدرتمندی نداشته اند.

این روزها وضعیت انتخاب رشته به شکلی شده است که هر موسسه ای 500 الی 1000 نفر را ثبت نام می کند در هر ساعت به 15 الی 20 نفر زمان مشاوره می دهد و یک مشاوری که انتخاب رشته را در چند ساعت آموزش دیده است همزمان برای 20 نفر انتخاب رشته می کند. سپس مدیر موسسه انتخاب رشته در دو روز پایانی می خواهد انتخاب رشته این تعداد نفرات را بررسی کند. مسلما اگر به هر نفر فقط 2دقیقه هم زمان برسد باز موضوع خنده داری می شود.

بهترین مشاور انتخاب رشته

بنابراین شما نمی توانید آینده خود را به دست افرادی بسپارید که می خواهند یک شبه پولدار شوند و برای هزینه و زمان شما ارزشی قائل نیستند. اما انتخاب رشته دکتر پرتوی این چنین نیست. چرا که 0 تا 100 انتخاب رشته توسط خود ایشان انجام می شود و از همه مهم تر هیچ دانشجو  بی تجربه ای انتخاب رشته نمی کند

برای همین موضوع اگر می خواهید با اطمینان خاطر انتخاب رشته کنید توصیه می کنم که حتما در مورد انتخاب رشته دکتر بهروز پرتوی تحقیق کنید و مسلم بدانید که با دقت و تمرکز در جلسات خصوصی و کاملا توسط دکتر پرتوی انتخاب رشته صورت می گیرد.