موبایل ممنوع تا هشتم: ۵ دلیل برای به تعویق انداختن دادن گوشی به کودکان

گوشی‌های هوشمند دنیایی از امکانات را در اختیار کودکان قرار می‌دهند، اما در کنار فواید، خطرات زیادی هم برای سلامتی جسم و روان آنها به همراه دارند. تحقیقات نشان می‌دهد که استفاده از گوشی‌های هوشمند در سنین پایین می‌تواند منجر به افسردگی، اضطراب، کمبود خواب، مشکلات بینایی و حتی بیش‌فعالی شود.

در ادامه، به 5 دلیل برای به تعویق انداختن دادن گوشی به کودکان تا حداقل کلاس هشتم می‌پردازیم

1. افسردگی و اعتیاد به مواد

مطالعات نشان داده که بین استفاده از گوشی‌های هوشمند و افزایش علائم افسردگی، اضطراب و سوء مصرف مواد در نوجوانان ارتباط مستقیمی وجود دارد. هر چه میزان استفاده از گوشی بیشتر باشد، این علائم نیز شدیدتر خواهد بود.

2. افزایش خودکشی

نرخ خودکشی در دختران جوان در سال‌های اخیر به طور نگران‌کننده‌ای افزایش یافته است. تحقیقات نشان می‌دهد که شبکه‌های اجتماعی و مقایسه‌های دائمی که در آنها اتفاق می‌افتد، می‌تواند در این امر نقش داشته باشد.

3. کمبود خواب

کودکان و نوجوانان برای رشد و سلامتی جسم و روان خود به خواب کافی احتیاج دارند. نور آبی ساطع شده از صفحه نمایش گوشی‌ها، ترشح ملاتونین را مختل می‌کند و به همین دلیل خوابیدن را دشوار می‌کند.

4. مشکلات بینایی

نگاه کردن به صفحه نمایش گوشی در فاصله نزدیک برای مدت طولانی می‌تواند منجر به نزدیک‌بینی (میوپی) در کودکان شود.

5. بیش‌فعالی

استفاده از گوشی‌های هوشمند و تماشای فیلم‌های کوتاه و پراکنده می‌تواند باعث ایجاد پرش فکری و عدم تمرکز در کودکان شود و خطر ابتلا به ADHD را افزایش دهد.

چه زمانی گوشی بدهیم؟

اگرچه کودکان و نوجوانان در نهایت به گوشی هوشمند نیاز پیدا می‌کنند، اما بهتر است تا حد امکان این موضوع را به تعویق انداخت. متخصصان توصیه می‌کنند که تا دبیرستان و یا حداقل تا کلاس هشتم صبر کنید و پیش از تصمیم‌گیری نهایی، به تمام جوانب این موضوع و رشد و بلوغ فرزند خود توجه کنید.

راه حل جایگزین

به جای گوشی هوشمند، می‌توانید از ساعت‌های هوشمند یا سایر ابزارهای ارتباطی که امکانات محدودتری دارند استفاده کنید. این ابزارها می‌توانند به کودکان در برقراری ارتباط با شما کمک کنند، بدون اینکه آنها را در معرض خطرات شبکه‌های اجتماعی و محتوای نامناسب قرار دهد.

به یاد داشته باشید

سلامت جسم و روان فرزندتان مهم‌ترین اولویت شماست. با به تعویق انداختن دادن گوشی به آنها، می‌توانید به آنها کمک کنید تا دوران کودکی سالم‌تر و شادتری را تجربه کنند.

منبع: زومیت

کپی شد
نظر شما چیه؟
  • ناشناس

    ممنون که به ما مادر ها کمک می کنید با تشکر از شما روانشناسان

  • شیوا

    با توجه به اوضاع و احوال فعلی چه جوری یک والدین گوشی رو از بچه بگیرن؟یا براش نخرن؟از وقتی که کرونای وامونده شده به بشریت حمله کرد و همه چی رو نابود کرد مدرسه ها تعطیل شدن و متاسفانه روتین هر روز به مدرسه رفتن جای خودشو به گوشی لعنتی داد تا بچه ها درس بخونن.نه تنها درس نخوندن بلکه متاسفانه چشم و گوش بچه ها باز شد و بقیه اش هم که همه میدونن .افت تحصیلی دوستی های مجازی و غیره ..والدین بیچاره چه بخوان چه نخوان مجبورن گوشی بدن به بچه ها تا اونا درس بخونن اونم آنلاین. بقیه اش هم که دیگه وا مصیبتا ...

  • نازنین

    یعنی چی؟!
    الان پدر من گفته هفتم اون وقت شما میگین هشتم؟
    الان این گوشی من نیست و گوشی مادرمه
    مادرم از سال ۹۲ یه گوشی بسیار قدیمی داشت داد بهم که بسیار قدیمی هست باورتون میشه اندرویدش ۴.۲.اینترنت و سیم کارت هم ندارم
    من به پدرم میگن یه سیم کارت قدیمی مامانمو بدن بهم که اپلیکیشن شاد ببینم و بازی کنم (پنجشنبه جمعه ها )
    اونم قبول نمیکنن‌‌.
    پدرم تابستون تبلتشو داد بهم و ۲ ماه نکشید که ازم گرفت و دیگه پس نداد! کلی التماس کردم ولی هیچی !
    نگاه کنید ما بچه ها که بچه هم نیستیم کار ناپسندی انجام نمی‌دهیم داخل گوشی ... حتی خود من از کلاس اول ابتدایی تمام کارنامه نام ۲۰ بود. درسهام عالی! پدر و مادرم از من راضی هستن.
    اتفاقا چون تکنولوژی پیشرفت کرده ما در محدودیت های بیشتری قرار میگیریم و یکم برامون سخته
    مثلا نداشتن حداقل یه گوشی بدون سیم کارت یا دیدن تلویزیون . کامپیوتر به شدت کم. یا هر تکنولوژی دیگه ای. و فشار زیادی از نظر روحی بهمون خورده میشه. یکم فکر کنین.

پربازدیدترین مطالب
از دست ندید