با این ترفندهای نورپردازی فروشگاهی، مشتریان خود را چند برابر کنید!

حتما برایتان پیش آمده که وارد یک فروشگاه شوید که حتی با وجود نداشتن قصد خرید، حس خوبی از فضای آن بگیرید و بخواهید وقت بیش‌تری را در آن بگذرانید. احتمال زیاد این حس خوشایند از نورپردازی فروشگاهی و دکوراسیون آن فروشگاه می‌آید.

حتما برایتان پیش آمده که وارد  یک فروشگاه شوید که حتی با وجود نداشتن قصد خرید، حس خوبی  از فضای آن بگیرید و بخواهید وقت بیش‌تری را در آن بگذرانید. احتمال زیاد این حس خوشایند از نورپردازی فروشگاهی و دکوراسیون آن فروشگاه می‌آید.

هدف از نورپردازی، صرفا روشنایی نیست؛ در دنیای مدرن امروز، نورپردازی فروشگاهی یک ابزار قدرتمند روانشناختی و بازاریابی محسوب می‌شود. اگر می‌خواهید در بازار رقابتی امروز متمایز باشید، باید از این ابزار هوشمندانه استفاده کنید.

چرا نورپردازی در فروشگاه مهم است؟

نورپردازی فروشگاهی هوشمندانه و اصولی می‌تواند محصولات داخل فروشگاه را جذاب‌تر نمایش داده، حس لوکس بودن ایجاد نموده و مشتری را به سمت بخش‌های مختلف فروشگاه هدایت کند. تحقیقات علمی و آماری نشان داده‌اند که استفاده درست از تکنیک‌های نورپردازی می‌تواند تا ۳۰٪ فروش شما را افزایش دهد. در ادامه به معرفی انواع حالات نورپردازی فروشگاهی خواهیم پرداخت.

انواع نورپردازی فروشگاهی

  1. نورپردازی عمومی (Ambient Lighting)

هدف از این نورپردازی، تامین روشنایی کلی فضاست. نباید فراموش کرد که علی رغم همه نکات گفته شده، تامین شرایط درست دیده شدن محصولات، همچنان اصلی‌ترین وظیفه نورپردازی است. برای ایجاد حس امنیت و راحتی در مشتریان، نور عمومی فضا باید یکدست و بدون سایه‌پردازی شدید باشد.

  1. . نورپردازی تاکیدی (Accent Lighting)

با استفاده از نورپردازی تاکیدی، یعنی تابش یک نور متمرکز بر محصولی خاص، می‌توانید توجه بیش‌تری را به آن محصول یا محیط مورد نظر خود جلب کنید. استفاده از تکنیک‌های نورپردازی تاکیدی در فروشگاه‌های لباس و لوازم لوکس بسیار رایج است.

  1.  نورپردازی وظیفه‌ای یا کاری (Task Lighting)

در بخش‌های مختلف نظیر صندوق، کانتر فروش و یا اتاق پرو، نورپردازی باید به صورتی باشد که فعالیت‌های مختلف، به راحتی و بدون ایجاد اختلال در بینایی صورت پذیرد. این محدوده‌ها باید از روشنایی یکدست و کافی برخوردار باشند اما روشنایی آن‌ها نباید به صورتی باشد که باعث ایجاد خیرگی گردد و همچنین بازتاب نور در آینه نباید آزاردهنده باشد.

  1.  نورپردازی دکوراتیو

یکی از تاثیرگذارترین بخش‌های نورپردازی که برای فضاسازی، ایجاد حس خاص و متمایز کردن فروشگاه شما باید در نظر گرفته شود، نورپردازی دکوراتیو است که بسته به دکوراسیون، حالات مختلفی دارد.

نورپردازی اصولی، مشتری را متقاعد می‌کند که بیشتر خرید کند!

دمای رنگ نور مناسب برای نورپردازی فروشگاهی، ارتباط زیادی با محصولات داخل فروشگاه دارد. اگر فوشنده محصولات گران‌قیمت نظیر طلا و جواهر هستید، استفاده از نورهای گرم و متمرکز باعث می‌شود محصول شما خاص‌تر به نظر برسد. برعکس، نور سرد و یکنواخت برای فروشگاه‌های تخفیفی، لوازم خانگی یا فروش سریع مناسب‌تر است. نور طبیعی ( ترکیب آفتابی و مهتابی) نیز در همه فضاها، نوری متعادل و لذت‌بخش ایجاد خواهد کرد.

ترفندهای حرفه‌ای نورپردازی برای افزایش فروش

ترفندهای زیر به شما کمک می‌کند تا با استفاده از نورپردازی، تاثیر بیش‌تری بر مخاطبان خود بگذارید.

  1. نقاط طلایی را نورپردازی کنید!

محصولات پرفروش یا با حاشیه سود بالا را در نقطه دید اصلی قرار داده و با نور تاکیدی آن‌ها را برجسته کنید. چراغ ریلی از بهترین ادوات نورپردازی برای این کار است.

  1. حرکت چشم را هدایت کنید

یکی از شگردهای نورپردازی معمارانه، این است که با استفاده از نورپردازی، مشتریان را به مسیر دلخواه خود هدایت کنید. با استفاده از چراغ خطی می‌توانید خطوط نوری را در جهت مورد نیاز خود نصب کرده و چشم را به محل‌های خاص هدایت کنید.

  1.  رنگ نور را بسته به فصل و محصولات تنظیم کنید.

در فصل‌های گرم‌تر مثل تابستان، نورهای سرد و سفید حس خنکی می‌دهند. از سویی دیگر در زمستان نورهای گرم و نارنجی حس صمیمیت ایجاد می‌کنند. تنظیم و تغییر رنگ نور و دکوراسیون، می‌تواند تاثیر زیادی بر مشتریان، خصوصا مشتریان دائمی شما بگذارد.

  1. از کنتراست استفاده کنید!

تضاد میان سایه و نور، توجه چشم را به نقطه خاصی جلب می‌کند و از خستگی و عادت چشم به فضا جلوگیری می‌کند. برای محصولاتی که می‌خواهید تأکید بیشتری روی آن‌ها داشته باشید، از این تکنیک استفاده کنید تا اثرگذاری بیش‌تری ایجاد کنید.

  1. آینه و نور = فروش بیشتر

قرار دادن آینه در محل‌هایی با نور مناسب، باعث بزرگتر دیده شدن فضا و افزایش حس راحتی در مشتریان خواهد شد. همچنین بازتاب نور از آینه، باعث روشنایی بیش‌تر فضا مخصوصاً در فروشگاه‌های کوچک می‌شود. هنگام نصب آینه، به نحوه نصب چراغ برای جلوگیری از ایجاد خیرگی و رفلکت‌های آزاردهنده توجه کنید.

نگذارید نور نامناسب مشتری را فراری دهد!

نورهای چشم‌آزار، سایه‌های تند یا تیرگی بیش از حد، احساس بی‌اعتمادی و نارضایتی در مشتری ایجاد می‌کنند. در دنیایی که تجربه خرید اهمیت زیادی دارد، چنین اشتباهی می‌تواند به قیمت از دست رفتن مشتری تمام شود. نورپردازی از جمله مواردی است که از روز اول باید به آن توجه کافی داشته‌باشید تا از اولین مشتریان خود نیز در بهترین نور، میزبانی کنید.

جمع‌بندی

ترفندهای نورپردازی از قبیل طراحی نورپردازی با چراغ‌های خاص، تنظیم دمای رنگ، لایه‌بندی سطوح نوری متفاوت و چینش خلاقانه مطابق با دکوراسیون، از جمله ترفندهایی هستند که با استفاده از آن‌ها می‌توانید اثرگذاری بیش‌تری روی مشتریان خود داشته‌ باشید. نکته مهم در خصوص نورپردازی فروشگاهی، توجه به نوع محصولات و چینش آن‌ها در همه مراحل است. بنابراین، به جای پیاده‌کردن و تقلید از نورپردازی سایر فضاها، سعی کنید از ابتدا نورپردازی منحصر به فروشگاه و محصولات خود را داشته‌باشید تا متوجه تاثیر آن بر مشتریانتان شوید.

منبع: اکووات

کپی شد
نظر شما چیه؟
پربازدیدترین مطالب
آخرین مطالب
از دست ندید