حساسیت چشم در فصل بهار؛ برای حساسیت چشم چی خوبه؟

در فصل بهار به علت گرده‌افشانی گیاهان، پراکندگی گردوغبار در هوا و حتی نور خورشید حساسیت چشم بسیار رایج است. اگر در این فصل علائمی مانند قرمزی، سوزش، ریزش اشک، خارش چشم و تورم پلک به سراغتان می‌آید، حساسیت چشم فصلی دارید. برای کاهش این علائم، در خانه چشم‌های خود را با آب بشویید یا از کمپرس سرد استفاده کنید. با‌این‌حال اگر حساسیت شما شدید شد و ادامه پیدا کرد، باید حتما پیش پزشک بروید و داروی مناسب استفاده کنید. در ادامه این مقاله به شما می‌گوییم که برای حساسیت چشم چی خوبه و روش‌های خانگی و پزشکی درمان حساسیت چشم در فصل بهار را بررسی می‌کنیم.

 

 

درمان حساسیت چشم در خانه با روش‌هایی فوری و سریع

اگر در فصل بهار با علائمی مانند خارش و قرمزی چشم و ریزش اشک خفیف مواجه شده‌اید، از روش‌های خانگی استفاده کنید. برخی افراد در چنین شرایطی بدون مشورت پزشک به سراغ داروهای آنتی‌هیستامینی مانند نئوتادین می‌روند.

اگر می‌خواهید بدانید قرص نئوتادین برای چیست، باید بدانید که این دارو در دسته داروهای آنتی‌هیستامینی نسل جدید قرار دارد و بیشتر در درمان علائم حساسیت و سرماخوردگی استفاده می‌شود. بااین‌حال، باید حتما از نئوتادین و سایر داروها زیر نظر پزشک استفاده کنید. اگر علائم حساسیت خارش چشم شما شدید نبود، روش‌هایی که در ادامه به شما می‌گوییم، مشکلتان را حل می‌کنند:

  • استفاده از کمپرس سرد: یک دستمال یا پد تمیز را با آب سرد مرطوب کنید و چند دقیقه روی چشم‌ها قرار دهید. سرما باعث کاهش التهاب، قرمزی و خارش چشم شما می‌شود. اگر پلک‌هایتان متورم شده‌اند یا احساس سوزش در چشم خود می‌کنید، استفاده از کمپرس سرد بسیار موثر است.
  • شست‌وشوی چشم با آب خنک یا شامپو بچه: اگر در معرض گردوخاک هوا یا گرده‌افشانی گل‌ها بوده‌اید؛ برای خارش چشم ناشی از حساسیت چشم خود را با آب خنک بشویید. اگر شامپو بچه در دسترس داشتید، مقدار کمی از آن را برای شست‌وشوی چشم خود استفاده کنید.
  • استفاده از قطره اشک مصنوعی بدون مواد نگه‌دارنده: قطره‌های اشک مصنوعی سطح چشم شما را شست‌وشو می‌دهند و آن را مرطوب می‌کنند؛ به همین دلیل اگر دچار حساسیت فصلی خارش چشم شده‌اید، از قطره‌های چشم بدون مواد نگه‌دارنده استفاده کنید.

با استفاده از روش‌های بالا، حساسیت فصلی خارش چشم شما کاهش پیدا می‌کند. توجه کنید که اگر دچار آلرژی فصلی شده‌اید، اصلا چشم‌های خود را مالش ندهید. این کار باعث ترشح بیشتر هیستامین و تشدید علائم آلرژی می‌شود. حتی مالش چشم به‌مرور زمان به قرنیه آسیب می‌زند و باعث قوز قرنیه می‌شود. علاوه‌بر این، در محیط‌های خارج از خانه همیشه از عینک آفتابی استفاده کنید تا گردوغبار و گرده‌های گل، کمتر به چشم شما برخورد کنند.

اگر کودک شما دچار آلرژی فصلی شده است، اصلا سرخود داروهای آنتی‌هیستامینی مانند شربت کتوتیفن به فرزند خود ندهید. اگر می‌پرسید شربت کتوتیفن برای کودکان برای چیست، باید بگوییم که این دارو برای کنترل و پیشگیری از آلرژی در کودکان تجویز می‌شود؛ اما باید آن را حتما زیر نظر پزشک استفاده کنید.

درمان حساسیت چشم با کمپرس سرد در خانه

داروهای موثر برای درمان حساسیت شدید چشم در فصل بهار

اگر حساسیت چشم شما خیلی شدید شده است و با روش‌های خانگی درمان نمی‌شود، باید زیر نظر پزشک از داروی مناسب استفاده کنید. به‌هیچ‌وجه سرخود و بدون مشورت دکتر، از داروهایی مانند سیتریزین و سایر آنتی‌هیستامین‌ها استفاده نکنید.

اگر این پرسش برایتان پیش آمده که شربت سیتریزین برای چی خوبه، باید بدانید این دارو معمولا برای کاهش علائم آلرژی مانند خارش، عطسه، آبریزش بینی و حساسیت چشمی استفاده می‌شود؛ اما مصرف خودسرانه سیتریزین باعث بروز عوارض جانبی احتمالی می‌شود و باید حتما زیر نظر پزشک استفاده شود. در ادامه داروهای موثر برای درمان حساسیت شدید چشم در بهار را برایتان آورده‌ایم:

  • قطره‌های آنتی‌هیستامین چشمی: این داروها با مهار هیستامین آزادشده در چشم، خارش، قرمزی و آبریزش را کاهش می‌دهند. قطره‌های آنتی‌هیستامین‌ چشمی به‌سرعت تاثیر می‌گذارند؛ اما باید حتما زیر نظر پزشک از این قطره‌ها استفاده کنید.
  • قطره‌های تثبیت‌کننده سلول‌های ماست (ماست‌سل): این نوع قطره‌ها از آزاد شدن هیستامین در مرحله ابتدایی واکنش آلرژیک جلوگیری می‌کنند. اگر می‌دانید عامل آلرژی شما چیست، ۲ تا ۴ هفته قبل از شروع فصل حساسیت از این قطره‌ها با مشورت پزشک استفاده کنید.
  • قطره‌های کورتیکواستروئیدی (کورتونی): اگر خارش و حساسیت چشم شما خیلی شدید شده بود و قابل‌کنترل نبود، پزشک برایتان قطره‌های استروئیدی تجویز می‌کند. دوره مصرف این قطره‌ها کوتاه است و به دلیل عوارض جانبی (مانند افزایش فشار چشم) باید حتما زیر نظر پزشک مصرف شوند.
  • قرص‌های آنتی‌هیستامین: درصورتی‌که به‌همراه حساسیت چشم، آلرژی پوستی هم می‌گیرید؛ پزشک برایتان آنتی‌هیستامین‌های خوراکی تجویز می‌کند. توجه کنید که این قرص‌ها عوارض جانبی (مانند خشکی چشم) به‌وجود می‌آورند؛ به همین دلیل باید حتما با مشورت پزشک از آن‌ها استفاده کنید.

قطره‌های آنتی‌هیستامین، تثبیت‌کننده ماست‌سل و استروئیدی هر کدام کاربرد خاص خود را دارند و نباید بدون مشورت با دکتر از آن‌ها استفاده کنید. مصرف خودسرانه این داروها به چشم شما آسیب می‌زند.

استفاده از دارو برای درمان حساسیت چشم زیر نظر دکتر

مصرف دارو و درمان حساسیت فصلی چشم زیر نظر پزشک متخصص

در این مقاله به‌صورت‌کامل بررسی کردیم که برای حساسیت خارش چشم چی خوبه. اگر دچار خارش، قرمزی ریزش اشک و سوزش چشم در فصل بهار می‌شوید، دو راه برای درمان این مشکل پیش روی شماست: اگر حساسیت شما شدید نیست از روش‌های خانگی مانند کمپرس سرد و قطره اشک مصنوعی استفاده کنید؛ اما اگر آلرژی چشمی شما خیلی شدید شده است، حتما پیش پزشک بروید و درمان دارویی را شروع کنید.

شرکت آدوراطب به‌عنوان یکی از شرکت‌های پخش سراسری گروه کوبل، به بیش از ۱۵ هزار داروخانه و مرکز درمانی در سراسر کشور خدمات‌رسانی می‌کند. آدوراطب با برندهای معتبری مثل کوبل دارو، دکتر عبیدی، سانوفی و آستارازنکا همکاری دارد و نقش مهمی در دسترسی سریع شما به داروهای تخصصی ایفا می‌کند.

کپی شد
نظر شما چیه؟
پربازدیدترین مطالب
آخرین مطالب
از دست ندید