چه شبکه هایی برای استیبل کوین تتر وجود دارند؟

یکی از مزایای خرید تتر، دسترسی‌پذیری این رمزارز پایدار و قابل اعتماد در چندین شبکه بلاکچین است که همین موضوع ادغام و پذیرش آن‌ها را آسان می‌کند. قیمت تتر، همواره با یک دلار آمریکا برابر است و یکی از گزینه‌های مناسب برای حفظ ارزش دارایی به‌شمار می‌رود. همراه ما باشید تا با استیبل کوین تتر و شبکه‌های آن آشنا شوید.

 

تحلیل تتر

تتر بزرگ‌ترین استیبل کوین در صنعت کریپتو به‌شمار می‌رود. گاهی اوقات از آن به‌عنوان ستون فقرات این صنعت یاد می‌کنند که مبادلات بین دلار و ارزهای دیجیتال پرنوسان را بسیار آسان کرده است. USDC Circle را می‌توان رقیب اصلی تتر دانست که اخیرا به ارزش بازار برابر با آن رسیده است. با‌این‌حال هنوز هم USDT بزرگ‌ترین استیبل کوین موجود در فضای کریپتو محسوب می‌شود.

با نگاهی به نمودارهای تحلیل تتر می‌بینیم که، هم‌اکنون یعنی در زمان نگارش این مقاله، قیمت خرید تتر برابر با 49.807 تومان است. البته Tether یک استیبل کوین بوده و قیمت آن همیشه ثابت و برابر با 1 دلار آمریکاست؛ اما به‌دلیل نوسانات ارز دلار نسبت به تومان، قیمت لحظه‌ای آن برای ما متفاوت خواهد بود.

در نمودارهای تحلیل تتر همچنین می‌توانیم، درصد افزایش یا کاهش قیمت تتر در زمان‌های مختلف را مشاهده کنیم. این استیبل کوین محبوب هم‌اکنون با ارزش بازار حدود 83 میلیارد دلار، سهم 7.53 درصدی از کل بازار و حجم مبادلات روزانه حدود 23.01 میلیارد دلار در رتبه 3 بازار ارزهای دیجیتال قرار می‌گیرد.

 

تتر چگونه کار می‌کند؟

در مقاله "اهمیت خرید تتر در بازار ارزهای دیجیتال" نیز گفته شده است که ثبات قیمت ارز دیجیتال تتر، به‌دلیل ذخایر ارزی آن است؛ زیرا این شرکت ادعا می‌کند که برابر یا بیشتر از تعداد کل USDT در گردش، دلار و دارایی‌های پشتوانه را در اختیار دارد. به‌عبارت دیگر، شرکت توسعه‌دهنده، مدعی است که به ازای هر توکن تتر در گردش، یک دلار (چه به‌صورت نقدی یا معادل نقدی آن مانند اوراق قرضه کوتاه‌مدت یا سپرده‌های مدت‌دار) ذخیره دارد.

در وب‌سایت تتر، گزارش‌های روزانه‌ای مبنی برای میزان ذخیره‌ها در مقابل توکن‌های USDT منتشر می‌شود. سوالات و اختلافاتی در این‌باره وجود داشته است؛ از جمله می‌توان به تحقیقات کمیسیون معاملات آتی (CFTC) و دادستان کل نیویورک در مورد ذخایر این شرکت اشاره کرد.

تتر

روش‌های خرید تتر

سرمایه‌گذاران می‌توانند USDT را در صرافی ارز دیجیتال خریداری کنند. روش‌های دیگری مانند خرید مستقیم، کیف پول و ATM نیز وجود دارد؛ اما به‌طورکلی، صرافی‌ها امن‌ترین روش برای خرید ارز دیجیتال نیز محسوب می‌شوند.

مراجعه به صرافی ارز دیجیتال بهترین روش خرید Tether در ایران محسوب می‌شود. نحوه خرید از صرافی آسان است و تنها با ایجاد یک حساب کاربری و چند کلیک ساده می‌توانید، هر مقدار توکن USDT را خریداری کنید.

وقتی 10 دلار در تتر خریداری کنید، تقریبا 100 توکن USDT دریافت خواهید کرد. شرکت برای حفظ ارتباط 1 به 1 دلار، ذخایر خود را 100 دلار افزایش می‌دهد. هنگامی که کاربران‌ توکن‌ها را برای ارز فیات بازخرید می‌کنند، توکن‌های تتر از بین می‌روند و از گردش خارج خواهند شد. تتر فاقد بلاکچین اختصاصی خود است، در عوض ترجیح می‌دهد توکن‌هایی را در بلاک چین‌های شخص ثالث ارائه دهد. توکن‌های USDT در حال حاضر در شبکه‌های زیر میزبانی می‌شوند.

شبکه بلاکچین Omni

اولین تتر با نام USDT Omni روی شبکه Omni ساخته شد. بلاکچین امنی همان بلاکچین بیت کوین است؛ بر همین اساس توکن‌هایی که روی این بلاکچین ساخته شد را به‌عنوان تتر بیت کوین نیز می‌شناسند.

وجود برخی مشکلات از جمله سرعت پایین در انجام تراکنش‌ها، ایمن نبودن و خطرات هک، کارمزدهای بالا و ترافیک شبکه، باعث شد تعداد زیادی صرافی ارز دیجیتال آن را کنار بگذارند و سرمایه‌گذاران نیز از آن استفاده نکنند. البته پس از مدتی، USDt روی توکن‌های دیگری مستقر شد.

تتر شبکه اتریوم (ERC20)

مشکلات موجود در شبکه امنی، زمینه‌سازی توکن جدیدی به نام USDT اتریوم شد که از ویژگی‌های مثبت و فوق‌العاده بلاکچین Ethereum یعنی سرعت بالا، امنیت بیشتر و کارمزد پایین‌تر برخوردار است. به تترهای شبکه اتریوم، ERC20 گفته می‌شود. دلیل این امر استاندارد خاصی است که برای ساخته شدن توکن‌های اتریوم استفاده می‌شود.

تتر ترونی (شبکه Tron)

تتر پس از مدتی روی بلاکچین ترون نیز مستقر شد. عمده دلیل این تصمیم، افزایش کارمزد شبکه اتریوم به دلیل ساخته شدن پروژه‌های زیادی روی این بستر بود. به‌دلیل الگوریتم موجود در بلاکچین ترون، یعنی استاندارد TRC20، تترهای ترونی را به این نام‌ می‌شناسند. برهمین‌اساس، سرمایه‌گذاران و علاقه‌مندان به خرید تتر، می‌توانستند معاملات خود را با سرعت بیشتر ضمن کارمزد کم‌تر انجام دهند. این شبکه مزایای دیگری هم دارد که باعث شده سرمایه‌گذاران و تریدهای زیادی را به خود جذب کند.

شبکه بلاکچین Algorand (الگوراند)

در 10 فوریه 2020، توسعه‌دهندگان تتر اعلام کردند که استیبل کوین USDT خود را روی بلاکچین اثبات سهام بدون مجوز الگوراند (Algorand) مستقر کرده‌اند. این خبر پیش‌تر یعنی در جولای 2019 نیز اعلام شده بود. الگوراند پنجمین پلتفرم رسمی است که تتر روی آن در دسترس است. از مزایای USDT، ناشی از استقرار آن در Algorand می‌توان به کارمزدهای پایین، سرعت و امنیت اشاره کرد.

سایر بلاکچین‌های تتر

علاوه بر موارد فوق‌الذکر، تتر روی شبکه‌های بلاکچینی دیگری نیز در دسترس است. اگر در زمینه خرید ارز دیجیتال تتر فعالیت دارید، بهتر است این شبکه‌ها را نیز بشناسید و با ویژگی‌هایی آن‌ها آشنا شوید.

  • شبکه بلاکچین سولانا (Solana)

  • شبکه بلاکچین آولانچ (Avalanche)

  • شبکه بلاکچین پالیگان (Pokugon)

  • شبکه بلاکچین آربیتروم (Arbitrum)

  • شبکه بلاکچین کوکوین شیرز (KCC)

  • شبکه بلاکچین اپتیمیزم (Optimisum)

  • تتر شبکه بی‌ان‌بی چین (BEP20)

  • و ...

هرکدام از این شبکه‌ها، ویژگی‌ها و امکانات منحصربه‌فرد خود را به توکن‌های USDT اضافه کرده‌اند. برای مثال تتر پولیگان، خدمات این استیبل کوین را به هزاران برنامه در سراسر بلاکچین پیوند می‌دهد. لازم به ذکر است که این شبکه‌ها بر قیمت خرید تتر تأثیری ندارند و قیمت آن همواره ثابت است.

تحلیل تتر و شبکه‌های میزبان آن

به‌دلیل نوسانات قیمت ارز دیجیتال، دنیای کریپتو بسیار بی‌ثبات است. هدف از ایجاد استیبل‌ کوین‌هایی مانند Tether، اجتناب از نوسانات و پایدار نگه‌داشتن دارایی‌های دیجیتال برای مدتی است؛ اما خرید تتر مزایای دیگری نیز دارد؛ برای مثال خرید ارز دیجیتال و مبادلات با دلار را آسان خواهد کرد. قیمت تتر همواره برابر با یک دلار است؛ بنابراین گزینه خوبی برای حفظ ارزش دارایی محسوب می‌شود. از طرفی، برای کسانی که به دنبال افزایش سرمایه‌ از طریق کریپتو هستند، انتخاب خوبی نیست.

 

کپی شد
نظر شما چیه؟
پربازدیدترین مطالب
آخرین مطالب
از دست ندید