آشنایی با موضوع

پرتوکافت یا رادیولیز Radiolysis فرآیند تفکیک یک مولکول توسط پرتوی یوننده است. در این فرایند، یک یا چند پیوند شیمیایی که در معرض شار انرژی بالا قرار می‌گیرند شکسته می‌شوند. تفاوت پرتوکافت با نورکافت در نوع تابش است؛ تابش یوننده و نایوننده. برای نمونه در نورکافت Cl2 به دو رادیکال آزاد کلر، از تابش فرابنفش یا نور مرئی که پرتوهای نایوننده هستند استفاده می‌شود. نمونه‌ای پرتوکافت، تفکیک آب زیر واپاشی آلفا است که دو رادیکال آزادِ به ترتیب هیدروژن و هیدروکسیل پدید می‌آیند؛ حال‌آنکه در یونش آب، یون هیدروژن و یون هیدروکسید تولید می‌شوند. فرآورده های رادیولیز آب: آب با آثار ممکن بر سیستم های زیستی، رابطه دارد. علاوه بر واکنش پذیری فرآورده های رادیولیز آب که سبب می شود با مولکول های زیستی مهم موجود در یاخته برهم کنش انجام دهند، این امکان هم وجود دارد که انرژی ذخیره شده توسط الکترون با انرژی جنبشی بالا مستقیما در مولکول زیستی مورد نظر، ذخیره شود. در آن مورد واکنش های فیزیکی- شیمیایی بیشتر در مولکولهای اجزای تشکیل دهنده مهم مانند DNA صورت می‌گیرد تا در آب، نتیجه یونش و یا برانگیزش در اتمهای این مولکول ها و تشکیل رادیکال از این مولکول زیستی حائز اهمیت است.
در این صفحه تعداد 297 مقاله تخصصی درباره پرتوکافت، رادیولیز که در نشریه های معتبر علمی و پایگاه ساینس دایرکت (Science Direct) منتشر شده، نمایش داده شده است. برخی از این مقالات، پیش تر به زبان فارسی ترجمه شده اند که با مراجعه به هر یک از آنها، می توانید متن کامل مقاله انگلیسی همراه با ترجمه فارسی آن را دریافت فرمایید.
در صورتی که مقاله مورد نظر شما هنوز به فارسی ترجمه نشده باشد، مترجمان با تجربه ما آمادگی دارند آن را در اسرع وقت برای شما ترجمه نمایند.
مقالات ISI پرتوکافت، رادیولیز (ترجمه نشده)
مقالات زیر هنوز به فارسی ترجمه نشده اند.
در صورتی که به ترجمه آماده هر یک از مقالات زیر نیاز داشته باشید، می توانید سفارش دهید تا مترجمان با تجربه این مجموعه در اسرع وقت آن را برای شما ترجمه نمایند.
Elsevier - ScienceDirect - الزویر - ساینس دایرکت
Keywords: پرتوکافت، رادیولیز; Fluoroform; Matrix isolation; Radiolysis; Thermal reactions; Mobility of fluorine atoms; Mobility of hydrogen atoms;
Elsevier - ScienceDirect - الزویر - ساینس دایرکت
Keywords: پرتوکافت، رادیولیز; Carbon nanotubes; Graphene oxide; Nanoparticles; Ruthenium; Radiation chemistry; Radiolysis; Gamma irradiation;