دانلود مقالات ISI درباره فولاد زنگ نزن آستنیتی + ترجمه فارسی
Austenitic Stainless Steel
آشنایی با موضوع
فولاد زنگ نزن آستنیتی (به انگلیسی: Austenitic Stainless Steel) فولادهایی با مقدار عناصر آلیاژی بالا گفته میشود که توانایی مقاومت به خوردگی در اتمسفرهای خورنده و دماهای بالا را داشته باشند. فولادهای ضد زنگ معمولی حاوی حداقل ۱۱ درصد کروم هستند که عامل اصلی مقاومت به خوردگی آنهاست.
اساسا آلیاژهای سهتایی Fe-Cr-Ni با 20-16% کروم و 20-7% نیکل میباشد. از آنجا که ساختار این فولادها در تمام دماهای عملیات حرارتی، آستنیت (آهن γ) باقی میماند، به آنها فولادهای زنگ نزن آستنیتی گویند. میتوان مقداری از نیکل این آلیاژها را با منگنز جایگزین کرد در حالی که ساختار آنها آستنیت باقی خواهد ماند.
در این گروه آلیاژهای CH-20،CK-20،CN-7M وجود دارد. دو آلیاژ CH-20، CK-20 دارای کروم و نیکل بالاتر بوده، ترکیبی تمام آستنیتی دارند و میزان کروم آنها از نیکل بیشتر است. این آلیاژها نسبت به آلیاژ CF-8 مقاومت بیشتری در برابر اسید سولفوریک داشته و دارای استحکام بهتری در دماهای بالا هستند. کاربرد اختصاصی آنها در صنایع شیمیایی و در مجاورت محلول های خمیر کاغد و اسید نیتریک است. برای انتقال اسید سولفوریک داغ با غلظت های مختلف، آلیاژ CN-7M با نیکل زیاد که حاوی مولیبدن و مس بوده وسیعا به کار می رود و نیز در برابر اسید هیدروکلریک رقیق و محلول های کلریدی داغ به خوبی مقاوم است. این آلیاژ در کارخانجات نورد فولاد در مجاورت مواد تمیز کننده از محلول های هیدروفلوریک نیتریک بکار می رود. همچنین در بسیاری موارد که آلیاژهای گروه CF با کروم بالا مناسب نیستند، این آلیاژ کاربرد خوبی دارد.
این فولادها اغلب از کروم، نیکل و منگنز در آهن تشکیل میشوند. غیر مغناطیسی اند و مقاومت به خوردگی دارند، ولی برای ترک خوردگی تنشی مستعدند. فولادهای ضدزنگ آستینی با سردکاری سخت میشوند. انعطاف پذیرترین فولادهای ضدزنگ هستند و بنابراین به راحتی میتوان آنها را شکل داد؛ هرچند با افزایش کارسرد، شکلپذیری آنها کاهش مییابد. این فولادها در کاربردهای گستردهای از قبیل لوازم آشپرخانه، اتصالات، سازههای جوشی، تجهیزات سبک وزن حمل و نقل، تجهیزات پزشکی و داروسازی، قطعات کوره و مبدلهای حرارتی و قطعاتی برای محیطهای شیمیایی قوی استفاده میشوند.
بنابراین مشخصه اصلی این طبقه از فولادهای زنگ نزن، سهولت جوشکاری و مقاومت به خوردگی عالی- نرم و انعطافپذیر بودن برای کارسرد و غیرمغناطیس بودن آنها می باشد. طبق آنچه بدان اشاره گردید، فولادهای زنگ نزن را برای استفاده در محیط های اتمسفری، آب دریا و انواع مختلف محیطهای شیمیایی انتخاب میکنند. اما، بستگی به نوع محیط، باید فولاد با ترکیب شیمیایی مناسب انتخاب شود. بجز مقاومت دربرابر محیطهای خورنده خاص، فولادهای زنگنزن آستنیتی دارای خواص متالورژیکی
• تبدیل آستنیت به مارتنزیت دراثر کارسرد درانواع 301، 302 و304
• کاهش کربن و عنصرآلیاژی کرم برای حذف امکان تشکیل کاربید کرم و جلوگیری از خوردگی بین دانهیی درانواع L304،L316،321،347
• آلیاژکردن با مولیبدن برای افزایش مقاومت دربرابر خوردگی حفرهیی درانواع 316
• استفاده از درصدهای بالای عناصرآلیاژی کرم و نیکل برای افزایش استحکام دردمای بالا (فولادهای نسوز) و مقاومت دربرابر پوسته شدن درانواع 309 و 310 نیز میباشند.
در این صفحه تعداد 612 مقاله تخصصی درباره فولاد زنگ نزن آستنیتی که در نشریه های معتبر علمی و پایگاه ساینس دایرکت (Science Direct) منتشر شده، نمایش داده شده است. برخی از این مقالات، پیش تر به زبان فارسی ترجمه شده اند که با مراجعه به هر یک از آنها، می توانید متن کامل مقاله انگلیسی همراه با ترجمه فارسی آن را دریافت فرمایید. در صورتی که مقاله مورد نظر شما هنوز به فارسی ترجمه نشده باشد، مترجمان با تجربه ما آمادگی دارند آن را در اسرع وقت برای شما ترجمه نمایند.
مقالات ISI فولاد زنگ نزن آستنیتی (ترجمه نشده)
مقالات زیر هنوز به فارسی ترجمه نشده اند. در صورتی که به ترجمه آماده هر یک از مقالات زیر نیاز داشته باشید، می توانید سفارش دهید تا مترجمان با تجربه این مجموعه در اسرع وقت آن را برای شما ترجمه نمایند.