تنباکو یا توتون، گیاهی با برگهای پهن است که به منظور استعمال دخانیات کشت می شود. برگ های خشک و بریده شده این گیاه را به صورت سیگار یا قلیان مصرف کرده و برگ های برش نخورده را نیز به صورت سیگار برگ مصرف می کنند. دود حاصل از سوختن تنباکو دارای ماده ای به نام نیکوتین است. پس از کشیدن دود تنباکو، نیکوتین موجود در آن ظرف چند ثانیه وارد جریان خون شده و به مغز می رسد. نیکوتینی که به مغز می رسد باعث ترشح شدن لحظه ای آدرنالین در خون، و احساس لذت و انرژی می شود. اثر آدرنالین تولید شده سریعا از بین رفته و باعث خستگی و کسل شدن فرد می شود.
درحدود ٤٠٠٠ نوع ترکیب شیمیایی در دود سیگار وجود که حداقل ٢٥٠ عدد از آنان برای سلامتی انسان مضر هستند. در زیر تعدادی از این ترکیبات شیمیایی شرح داده شده اند:
1- بوتادیان نوعی ماده شیمیایی است که از آن در فرایند تولید لاستیک استفاده می شود.
2- آکرولین نوعی گاز است که باعث بروز سرطان ریه می شود.
3- آرسنیک ماده ای است که از آن برای نگهداری از چوب استفاده می شود.
4- بنزن ماده اولیه تولید بسیاری از مواد شیمیایی است.
5- کادمیم نوعی فلز است که از آن در فرایند تولید باطری استفاده می شود.
6- کروم عنصری است که در ساخت برخی آلیاژها و رنگ مورد استفاده قرار می گیرد.
7- فرمالدئید نوعی ماده شیمیایی است که برای کشتن باکتری ها و محافظت از انسان ها و حیوانات مورد استفاده قرار می گیرد.
8- پلونیوم ٢١٠ نوعی ماده رادیواکتیو است که با استنشاق دود سیگار مستقیما وارد شش ها می شود.
9- تار (قطران) یک ماده جامد است که در بدن باعث افزایش خطر سرطان می شود.
10- مونوکسید کربن و نیکوتین ترکیب مضری از گازها است که بر اثر کشیدن دود تنباکو وارد ریه ها و سپس جریان خون می شود.
حداقل ٧٠ نوع از سموم موجود در دود سیگار به طور مستقیم و غیر مستقیم در مبتلا شدن به سرطان نقش دارند. از جمله این آسیب ها می توان به بیماری های زیر اشاره نمود:
سرطان مثانه، سرطان خون و مغز استخوان، سرطان دهانه رحم، سرطان مری، سرطان های کلیه و حالب، سرطان حنجره، سرطان ریه، سرطان های دهان، بینی، و گلو، سرطان پانکراس، سرطان معده، سرطان نای
در این صفحه تعداد 620 مقاله تخصصی درباره دود سیگار که در نشریه های معتبر علمی و پایگاه ساینس دایرکت (Science Direct) منتشر شده، نمایش داده شده است. برخی از این مقالات، پیش تر به زبان فارسی ترجمه شده اند که با مراجعه به هر یک از آنها، می توانید متن کامل مقاله انگلیسی همراه با ترجمه فارسی آن را دریافت فرمایید. در صورتی که مقاله مورد نظر شما هنوز به فارسی ترجمه نشده باشد، مترجمان با تجربه ما آمادگی دارند آن را در اسرع وقت برای شما ترجمه نمایند.
مقالات ISI دود سیگار (ترجمه نشده)
مقالات زیر هنوز به فارسی ترجمه نشده اند. در صورتی که به ترجمه آماده هر یک از مقالات زیر نیاز داشته باشید، می توانید سفارش دهید تا مترجمان با تجربه این مجموعه در اسرع وقت آن را برای شما ترجمه نمایند.