دانلود مقالات ISI درباره آبسنگ نواری، صخرههای مرجانی + ترجمه فارسی
Coral Reef
آشنایی با موضوع
آبسنگ نواری یا صخرههای مرجانی Coral reef از قدیمیترین و غنیترین اجتماع موجودات زنده بر روی زمین هستند. آبسنگهای مرجانی یکی از مهمترین، ظریفترین و متنوعترین اکوسیستمهای آبی است که شکلگیری آن به زمان زیادی نیاز دارد و نقش بسیار مهمی در سلامت محیط زیست و آب و هوای کره زمین دارند. بیشتر صخرههای مرجانی بین ۵۰۰۰ تا ۱۰۰۰۰ سال عمر دارند و بسیاری از آنها صخرههای آبی روی هم انباشته شدهای هستند که میلیونها سال قدمت دارند.
اکوسیستم آبسنگهای مرجانی: آبسنگهای مرجانی، جزء اکوسیستم های آبهای کم عمق گرمسیری هستند که به طور عمده شامل بستر سخت با صخره های آهکی می باشند. این اکوسیستم ها یکی از زیباترین آثار حیات در سیاره زمین به شمار رفته و برخی از بزرگ ترین ساختارهای طبیعی به وسیله این دسته از موجودات ساخته می شوند. اکوسیستم صخرههای مرجانی، از لحاظ ارزشهای طبیعی، اکولوژیکی و اقتصادی و فرهنگی در جهان حائز اهمیت میباشد.
پراکنش آبسنگهای مرجانی: آبسنگهای مرجانی عموماً بین عرضهای جغرافیایی 25 درجه شمالی و جنوبی یافت می شوند و در حدود عرضهای جغرافیایی بالای 30 درجه شمالی و جنوبی دیگر نمی توان مرجانی مشاهده کرد. مرجانها در تمام نواحی اقیانوسی از قطب تا استوا گسترش دارند، ولی با توجه به نقشه های گسترش، پراکنش انواع مرجانهای سخت یا آبسنگ ساز محدود به مناطق کم عمق گرمسیری و به وسعت میلیونها کیلومتر مربع است، همچنین مشخص گردیده که بیشتر مرجانها در مناطقی با دمای سطحی بین 29-18 درجه سانتیگراد یافت می شوند ولی برخی از گونه ها قادرند برای دوره ای کوتاه، دمای 40 درجه سانتیگراد را نیز تحمل کنند. آبسنگهای مرجانی جهان به دو منطقه اطلس و هند – آرام محدود می شوند که بیشترین تراکم و تنوع مرجان درناحیه هند-آرام در جزایر فیلیپین، مجمع الجزایر اندونزی، گینه جدید و شمال شرق استرالیا می باشد. در سرتاسر این ناحیه تا کنون حدود 80 جنس و 700 گونه گزارش شده است که حاکی از تنوع بسیار زیاد مرجان در این ناحیه است. در اقیانوس اطلس وضع متفاوت بوده و فقط حدود 36 جنس و 62 گونه مشاهده گردیده است. جنسهای غالب در هر دو ناحیه مرجانهای شاخ گوزنی(Acropora) بوده که دارای 200 گونه در اقیانوس آرام و فقط 3 گونه در اقیانوس اطلس است. از دیگر جنسهای مهم می توان Pocillopora و پاونا Pavona و گونیوپورا Goniopora را اشاره کرد که در اقیانوس اطلس یافت نمی شوند. بیشتر جنسهای یاد شده در مناطق مرجانی ایران یافت می شوند.
در این صفحه تعداد 383 مقاله تخصصی درباره آبسنگ نواری، صخرههای مرجانی که در نشریه های معتبر علمی و پایگاه ساینس دایرکت (Science Direct) منتشر شده، نمایش داده شده است. برخی از این مقالات، پیش تر به زبان فارسی ترجمه شده اند که با مراجعه به هر یک از آنها، می توانید متن کامل مقاله انگلیسی همراه با ترجمه فارسی آن را دریافت فرمایید. در صورتی که مقاله مورد نظر شما هنوز به فارسی ترجمه نشده باشد، مترجمان با تجربه ما آمادگی دارند آن را در اسرع وقت برای شما ترجمه نمایند.
مقالات زیر هنوز به فارسی ترجمه نشده اند. در صورتی که به ترجمه آماده هر یک از مقالات زیر نیاز داشته باشید، می توانید سفارش دهید تا مترجمان با تجربه این مجموعه در اسرع وقت آن را برای شما ترجمه نمایند.