دانلود مقالات ISI درباره دوتریوم، هیدروژن سنگین + ترجمه فارسی
Deuterium
آشنایی با موضوع
هیدروژن سنگین یا دوتریوم به عنوان 2H نوشته می شود و D نیز به عنوان یک نماد برای دوتریوم استفاده می شود. این عنصر شامل یک پروتون و یک نوترون در هسته است. دوتریوم یک مولکول رادیو اکتیو نیست. هنگامی که دوتریوم به مولکول های آب اضافه شود، به آن آب سنگین گفته میشود. این آب به عنوان کند کنندهی یک نوترون و خنک کننده برای رآکتورهای هستهای استفاده میشود. در آب در کنار هر ۶۴۲۰ اتم هیدروژن ۱ اتم دوتریم موجود است که تقریباً برابر ۰٫۰۱۵۶٪ است. جدا کردن آن با توجه به نزدیکی خواص آب سنگین و آب سبک بسیار سخت است.
این دوتریمها باید تغلیظ و انبار شوند تا ابتدا به آب سنگین ۱۵ ٪ و سپس به آب ۹۹ ٪ تبدیل شود، جداسازی آب سنگین از آب سبک کاری بسیار سنگین، پیچیده و سخت است. با این همه با توجه به حجم آب در طبیعت دوتریم به اندازه کافی در دریاها برای تأمین نیاز میلیاردها نفر وجود دارد و جهان صنعت کمبودی در این زمینه ندارد.
والتر راسل در سال ۱۹۲۶ میلادی با استفاده از جدول تناوبی «مارپیچ» وجود دوتریم را پیش بینی کرد. و سرانجام در سال ۱۹۳۱ میلادی دوتریوم توسط هارولد یوری کشف و نام گذاری شد. این کشف هارولد یوری را برنده جایزه نوبل شیمی در سال ۱۹۳۴ میلادی کرد. به دنبال این کشف، نوترون در سال ۱۹۳۲ میلادی کشف شد که ساختار هستهای دوتریوم را بدیهی و آشکار کرد. بزودی پس از پیدایش دوتریم نمونههایی از «آب سنگین» که در آن درصد دوتریوم بسیار بالاتر بود تهیه شد.
دوتریوم در ستارگان و در سیارههای غول پیکر گازی: سرعت از میان رفتن دوتریم در فضای داخلی ستارگان بیشتر از سرعت تولید شدن آنهاست. بنا بر دانستهها و باور کنونی، سایر فرایندهای طبیعی دوتریم ساز فقط مقدار ناچیزی دوتریم میسازند و تقریباً تمام دوتریوم موجود در طبیعت در انفجار بزرگ مهبانگ ۱۳٫۸ بیلیون سال پیش تولید شده است زیرا نسبت بنیادی یا بسیار کهن به دست آمده میان هیدروژن-۱ (پروتیوم)، و هیدروژن-۲ (دوتریوم)، که ۲۶ اتم دوتریوم در هر میلیون پروتیوم است از آن زمان سرچشمه میگیرد. این همان نسبتی است که امروز در سیارههای غول پیکر گازی، مانند مشتری مشاهده میشود.
در این صفحه تعداد 612 مقاله تخصصی درباره دوتریوم، هیدروژن سنگین که در نشریه های معتبر علمی و پایگاه ساینس دایرکت (Science Direct) منتشر شده، نمایش داده شده است. برخی از این مقالات، پیش تر به زبان فارسی ترجمه شده اند که با مراجعه به هر یک از آنها، می توانید متن کامل مقاله انگلیسی همراه با ترجمه فارسی آن را دریافت فرمایید. در صورتی که مقاله مورد نظر شما هنوز به فارسی ترجمه نشده باشد، مترجمان با تجربه ما آمادگی دارند آن را در اسرع وقت برای شما ترجمه نمایند.
مقالات ISI دوتریوم، هیدروژن سنگین (ترجمه نشده)
مقالات زیر هنوز به فارسی ترجمه نشده اند. در صورتی که به ترجمه آماده هر یک از مقالات زیر نیاز داشته باشید، می توانید سفارش دهید تا مترجمان با تجربه این مجموعه در اسرع وقت آن را برای شما ترجمه نمایند.