دانلود مقالات ISI درباره رزونانس اسپین الکترون + ترجمه فارسی
Electron Spin Resonance
آشنایی با موضوع
رزونانس اسپین الکترون(به انگلیسی: Electron spin resonance) یک تکنیک طیفبینی آشکار کنندة مواد دارای الکترون جفتنشده است. لذا غالباً ESR ( تشدید اسپین الکترون ) نیز نامیده می شود. آزمایش تشدید پارا مغناطیس الکترون EPR، را می توان به صورت جذب تشدیدی انرژی ماکروویو در گونههای پارا مغناطیس بوسیلة گذار اسپین یک الکترون جفتنشده از یک تراز انرژی به تراز انرژی بعدی در حضور یک میدان مغناطیسی قوی تعریف کرد. اولین تجربة EPR بوسیلة زاویسکی در سال ۱۹۴۵ انجام شد. EPR اسپکتروسکپی به دو روش پالسی و پیوسته انجام میشود.
الکترون اسپین رزونانس (الکترون اسپین رزونانس، ESR)، در گذشته اغلب با نام تشدید پارامغناطیس الکترون (رزونانس پارامغناطیسی الکترون، EPR) نامیده می شوند، بخشی از اسپین 1/2 ذرات در یک میدان مغناطیسی الکترون پدیده رزونانس مغناطیسی ایستا، شبیه به میدان مغناطیسی استاتیک است اسپین 2/1 هسته بعدی پدیده رزونانس مغناطیسی هسته ای، به دلیل استفاده از پارامغناطیس الکترونیکی، پس از تشدید پارامغناطیس الکترون نامیده می شود. الکترون اسپین رزونانس در بسیاری از مناطق به طور گسترده استفاده می شود. مایکل فارادی، دانشمند مشهور انگلیسی نخستین کسی بود که در اواسط قرن نوزدهم میلادی به تاثیر میدان مغناطیسی روی پرتو های نوری که از یک محیط مادی عبور می کنند پی برد. تحقیقات فارادی در مورد تاثیر میدان مغناطیسی بر ذرات ماده و نور گسیل شده از آن ها توسط سایر فیزیک دانان ها همچنان ادامه یافت تا اینکه تقریبا پنجاه سال پس از او یک فیزیک دان هلندی به نام پیتر زیمان با آزمایش هایی که در دانشگاه لایدن انجام داد با پدیده جالب و عجیبی در این مورد مواجه شد.
رزونانس یا تشدید در زلزله ۱۳۶۹ منجیل صدمه فراوانی به ساختمان های بلند شهر رشت وارد شد. با توجه به اینکه فاصله رشت تا منجیل ۶۵ کیلومتر بود این آسیبها برای بسیاری تعجببرانگیز بود. فرکانسهای پایین تا مسافتهای دوردست انتقال مییابند. سازههای بلند، دامنهی بلند(فرکانس کم) دارند سازههای کوتاه، دامنهی کوتاه (فرکانس بلند) دارند. وقتی فرکانس زمین با فرکانس سازه تقریباً برابر شود پدیدهی تشدید رخ میدهد. در ویدئوی زیر مشاهده میکنید که قاب یا سازه بلندتر در فرکانسهای پایین شروع به نوسان کرده و تشدید میشود. تناوب غالب بستگی به فاصله از مرکز زلزله دارد. به همین خاطر ممکن است در یک زلزله یک ساختمان کوتاه تخریب شود درحالیکه ساختمان بلندتری با همان مشخصات سازهای در کنار آن سالم بماند یا برعکس. EPR تنها وسیله ای است که قادر به آشکار سازی الکترون جفتنشده بصورت تمایز ناپذیر می باشد. دیگر روشها مثلاً فلورسانس ممکن است شواهد غیر مستقیمی از رادیکالهای آزاد فراهم آورند ولی EPR دارای توانایی بی مانندی در شناسایی ویژگیی پارامغناطیس می باشد. نمونههای EPR نسبت به شرایط محیطی حساس می باشند، لذا قابلیت مشخص نمودن ساختار مولکولی نزدیک به الکترون جفت نشده را فراهم می آورد. بعضی از مواقع طیف EPR تغییرات شکلی عجیبی را نمایش میدهد که بیانگرفرایندهای دینامیکی همچون حرکت یاجریان مولکولهاست.
در این صفحه تعداد 1184 مقاله تخصصی درباره رزونانس اسپین الکترون که در نشریه های معتبر علمی و پایگاه ساینس دایرکت (Science Direct) منتشر شده، نمایش داده شده است. برخی از این مقالات، پیش تر به زبان فارسی ترجمه شده اند که با مراجعه به هر یک از آنها، می توانید متن کامل مقاله انگلیسی همراه با ترجمه فارسی آن را دریافت فرمایید. در صورتی که مقاله مورد نظر شما هنوز به فارسی ترجمه نشده باشد، مترجمان با تجربه ما آمادگی دارند آن را در اسرع وقت برای شما ترجمه نمایند.
مقالات ISI رزونانس اسپین الکترون (ترجمه نشده)
مقالات زیر هنوز به فارسی ترجمه نشده اند. در صورتی که به ترجمه آماده هر یک از مقالات زیر نیاز داشته باشید، می توانید سفارش دهید تا مترجمان با تجربه این مجموعه در اسرع وقت آن را برای شما ترجمه نمایند.