دانلود مقالات ISI درباره آندش، آندایزینگ + ترجمه فارسی
Anodizing
آشنایی با موضوع
آندش یا آندایزینگ Anodizing یک فرآیند الکتروشیمیایی است که برای افزایش ضخامت لایه اکسیدی که به صورت طبیعی روی سطح فلزات تشکیل میشود، مورد استفاده قرار میگیرد. این فرآیند بر روی فلزاتی مانند تیتانیوم، روی، تنگستن و خصوصاً آلومینیوم انجام میگیرد. اما برای آهن و استیل کربن مفید نیست؛ زیرا این فلزات در حین آندایزینگ، ورقه ورقه میشوند. آندش کردن باعث تغییر بافت میکروسکوپی سطح و ساختار کریستالی فلز در نزدیکی سطح میشود. لایه های آندی عموماً سخت تر و چسبنده تر از انواع رنگ ها و روکش های فلزی می باشند و هم چنین مقاومت بیشتری در برابر خوردگی و ساییدگی دارند. فرآیند آندایز در یک سلول الکتروشیمیایی انجام میشود. همانطور که می دانید، سلول الکتروشیمیایی متشکل از سه بخش اصلی کاتد، آند و محلول الکترولیت می باشد.
به دو طریق میتوان این لایه اکسیدی را بر روی فلزات ایجاد نمود: 1- روش شیمیایی: بر اثر جذب فلز یا اکسید فلزی روی سطح که باعث ایجاد یک لایه پایدار میشود. مانند: کروماته کردن. 2- روش آندی یا الکتروشیمیایی: در این روش، اکسید فلز در شرایط کنترل شده تشکیل شده و کاملاً متراکم میباشد یا بر اثر عملیات بعدی متراکم و غیرقابلنفوذ خواهد شد. مانند: آندایزینگ آلومینیم.
در حالت کلی، آندایز به دو روش انجام میشود: آندایز با پیش الگوی راهنما و آندایز خود نظم یافته.
1- آندایز به وسیله ی پیش الگوی راهنما: در این روش، الگو روی سطح صیقلی شدهی فلز مورد آزمایش تشکیل میگردد و نانو حفرههای حاصل از آن نظم ایده آلی دارند. تشکیل الگو روی سطح فلز به روش های مختلفی انجام میگیرد. یکی از این روشها، دندانه گذاری مستقیم سطح فلز به کمک نوک تیز پروب میکروسکوپ روبشی می باشد که در آن، هر نمونه باید به صورت جداگانه دندانه گذاری شود. با توجه به اینکه زمان زیادی صرف این کار میشود، روش ذکر شده تنها در کاربردهای آزمایشگاهی مورد استفاده قرار میگیرد.
2- آندایز خود نظم یافته: در آندایز خود نظم یافته، بدون استفاده از شابلون، حفرهها به صورت خود انگیخته و با اعمال ولتاژ به سلول الکتروشیمیایی، شکل میگیرند و به همین دلیل به این نام شناخته میشود. ساختاری که در این روش شکل میگیرد، به صورت آرایهای از نانوحفرههای استوانهای شکل است که هرکدام در مرکز یک سلول شش گوشی قرار دارد. پارامترهای هندسی مهم در این ساختار، قطر حفرهها، فاصلهی بین حفرهها و عمق حفرهها میباشد،
در این صفحه تعداد 269 مقاله تخصصی درباره آندش، آندایزینگ که در نشریه های معتبر علمی و پایگاه ساینس دایرکت (Science Direct) منتشر شده، نمایش داده شده است. برخی از این مقالات، پیش تر به زبان فارسی ترجمه شده اند که با مراجعه به هر یک از آنها، می توانید متن کامل مقاله انگلیسی همراه با ترجمه فارسی آن را دریافت فرمایید. در صورتی که مقاله مورد نظر شما هنوز به فارسی ترجمه نشده باشد، مترجمان با تجربه ما آمادگی دارند آن را در اسرع وقت برای شما ترجمه نمایند.
مقالات ISI آندش، آندایزینگ (ترجمه نشده)
مقالات زیر هنوز به فارسی ترجمه نشده اند. در صورتی که به ترجمه آماده هر یک از مقالات زیر نیاز داشته باشید، می توانید سفارش دهید تا مترجمان با تجربه این مجموعه در اسرع وقت آن را برای شما ترجمه نمایند.