گالیک اسید(به انگلیسی: Gallic acid) با فرمول شیمیایی C7H6O5 یک ترکیب شیمیایی با شناسه پابکم 370 است. باجرم مولی 170. 12 g/mol است. شکل ظاهری این ترکیب، بلورهای قرمز. است. نام این ترکیب تری هیدروکسی بنزوئیک اسید است. گالیک اسید در gallnuts، sumac، witch hazel، tea leaves، oak bark و در دیگر گیاهان وجود دارد. گالیک اسید بطور آزاد یا به عنوان بخشی از تانن هالتا یافت می شود. نمک ها و استرهای گالیک اسید با نام گالات شناخته می شوند. علیرغم نامش دارای گالیوم، gallium، نیست. گالیک اسید بطور معمول در داروسازی مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین به عنوان استاندارد تعیین محتوی فنول ترکیبات مختلف در تست Follin-iocolteau assay مورد استفاده است. همچنین ماده اولیه برای ساخت آلکالوئید توهم زای mescaline است. بنظر می رسد گالیک اسیددارای ویژگی های ضد قارچی و ضد باکتریایی است. گالیک اسید به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل کرده و به سلول های بدن در محافظت از صدمات اکسیداتیو کمک می کند. دیده شده است که گالیک اسید دارای ویژگی ضد سرطانی است بدون اینگه به سلول های بدن آسیب برساند. همچنین در خونریزی های داخلی هم مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین در درمان آلبومینمیا و دیابت هم به عنوان دارو مورد استفاده قرار می گیرد. پماد های گالیک اسید در درمان داءالصدف(psoriasis ) و خونریزی دخلی(haemorrhoid) به عنوان مرهم استفاده می شود.
مقدمه: عوارض دیابت ممکن است ناشی از تولید رادیکالهای آزاد باشد که سبب بروز مشکلات حافظه میشود و ابتلا به زوال عقل را افزایش میدهد. هم چنین افراد دیابتی در معرض خطر دردهای عصبی هستند. اسیدگالیک دارای خواص آنتیاکسیدانی و ضد رادیکالهای آزاد است. در این مطالعه اثر تجویز اسیدگالیک، بر حافظه اجتنابی غیرفعال و درد در موشهای دیابتی بررسی گردید. مواد و روشها: حیوانات به گروههای کنترل (سالم)، دیابتی با STZ (mg/kg60)، 3 گروه سالم و 3 گروه دیابتی که به مدت دو هفته اسید-گالیک (mg/kg 10، 50 و100) را به روش گاواز دریافت کردند، تقسیم شدند. میزان قندخون با خونگیری از ناحیه دم اندازهگیری شد. بحث و نتیجهگیری: با توجه به یافته های این تحقیق اسیدگالیک احتمالاً با اثر آنتیاکسیدانی قوی منجر به جاروب رادیکالهای آزاد و کاهش عوارض ناشی از دیابت از جمله درد می گردد و احتمالاً بر مسیرهای عصبی حافظه در نواحی خاص مغز اثر می کند و سبب بهبود حافظه در موشهای سالم و دیابتی می شود. یافتهها: یافتهها کاهش معنیدار حافظه (تأخیر در پایین آمدن از سکو) در گروه دیابتی در تمامی روزها به جز روز یادگیری (P≤0. 01) را نشانداد. دوز 50 اسیدگالیک افزایش معنیداری در حافظه موشهای غیردیابتی در روز اول(P≤0. 01)، سوم و هفتم(P≤0. 05) و نیز دوز 10 در روز اول (P≤0. 05) ایجادنمود. هم چنین افزایش معنیدار حافظه روز اول(P≤0. 01)، سوم و هفتم(P≤0. 05) گروههای دیابتی دریافت-کننده دوز 50 و10 اسید گالیک مشاهدهگردید. در رفلکس دورکشیدن دم( تاخیر در پرتاب دم) از کانون درد کاهش معنیداری(P≤0. 01) در گروه دیابتی مشاهده شد و تنها در گروه دریافت کننده دوز 50 اسیدگالیک، افزایش معنیداری(P≤0. 01) در تاخیر در پرتاب دم مشاهده گردید.
در این صفحه تعداد 592 مقاله تخصصی درباره گالیک اسید که در نشریه های معتبر علمی و پایگاه ساینس دایرکت (Science Direct) منتشر شده، نمایش داده شده است. برخی از این مقالات، پیش تر به زبان فارسی ترجمه شده اند که با مراجعه به هر یک از آنها، می توانید متن کامل مقاله انگلیسی همراه با ترجمه فارسی آن را دریافت فرمایید. در صورتی که مقاله مورد نظر شما هنوز به فارسی ترجمه نشده باشد، مترجمان با تجربه ما آمادگی دارند آن را در اسرع وقت برای شما ترجمه نمایند.
مقالات ISI گالیک اسید (ترجمه نشده)
مقالات زیر هنوز به فارسی ترجمه نشده اند. در صورتی که به ترجمه آماده هر یک از مقالات زیر نیاز داشته باشید، می توانید سفارش دهید تا مترجمان با تجربه این مجموعه در اسرع وقت آن را برای شما ترجمه نمایند.
Keywords: گالیک اسید; AG; agarose; AIs; active ingredients; AP; aminopyrene; AGET; activators generated by electron transfer; AgNPs; silver nanoparticles; ATRP; atom transfer radical polymerization; AuNPs; gold nanoparticles; B. subtilis; Bacillus subtilis; BD; bismaleimide; B