دانلود مقالات ISI درباره دیود نورافشان + ترجمه فارسی
Light-Emitting Diode
آشنایی با موضوع
دیود نورافشان (به انگلیسی: light-emitting diode) یک قطعهٔ الکترونیک از خانوادهٔ دیودها است. در زبان محاورهٔ الکترونیک گاهی آنرا لِد (به انگلیسی: Led) نیز گویند. الئیدیهای تک رنگ همانند بقیه دیودها دارای دو پایهٔ آنُد و کاتُد هستند. الئیدیهای دو رنگ (یا بیشتر) دارای یک پایهٔ مشترک (معمولاً کاتد، معروف به «کاتُد-مشترک») و به ازای هر رنگ یک پایهٔ دیگر (معمولاً آند) هستند.
اولین الایدیهای تولید صنعتی در ۱۹۶۲ میلادی و تنها با رنگ قرمز (ترکیب آلومینیم، گالیم و آرسناید) وارد بازار شدند. الایدیهای سبز، آبی، زرد و نارنجی در دههٔ ۷۰ میلادی تولید شدند. بهرهٔ نوری الایدیها رفتهرفته افزایش یافت تا اینکه در دههٔ ۸۰ و اوایل دههٔ ۹۰ میلادی الایدیها به صورت گروهی و با کارایی بسیار بالا وارد بازار شدند. الایدیهای اولیه به علت بهرهٔ پایینشان تنها در مدارات الکترونیکی استفاده میشدند. اثرگذاری نوری الایدیهای سفید امروزی تا ۷۰ لومن بر وات و الایدیهای رنگی تا ۵۰ لومن بر وات است و پیشبینی میشود تا ۱۴۰ لومن بر وات نیز برسد.
دیودهای نورافشان مصارف متفاوتی در نورپردازی شهری، علائم عبور و مرور و چراغهای امروزی خودرو دارند. همچنین اندازهٔ بسیار کوچک آنها باعث شده است تا در نمایشگرهای گرافیکی نسل جدید بکار روند. سرعت بسیار بالای آنها در خاموش و روشن شدن کاربردهای ویژهای در فناوری مخابرات برای آنها به ارمغان آورده است.
با توجه به اینکه الئیدیها میتوانند نورهای رنگی مختلفی تولید کنند، در نورپردازیهای تزئینی کاربر دارند. از سوی دیگر این لامپها نور مخرب ماورای بنفش تولید نمیکنند و به همین سبب در موزهها برای روشنایی اشیاء قیمتی به کار میروند. به علت توان مصرفی پایینشان میتوان از آنها در روشنایی اضطراری استفاده کرد. در چراغهای راهنمایی و رانندگی، طول عمر، ضریب اطمینان روشنایی، درخشندگی بالا و دید در روز اهمیت زیادی دارند و به همین علت الئیدیها برای این منظور بسیار مناسبند. بسیاری از شرکتهای معتبر خودروسازی، در چراغ راهنما، خطر و برخی چراغهای داخلی خودروهایشان از لامپ الئیدی استفاده میکنند.
طیف نور لامپهای الئیدی شامل تمام طیف های مرئی و پرتوهای فرابنفش و مادون قرمز میشود و بسیار باریک است. رنگ نور الئیدیها بستگی به جنس کریستال تشکیلدهندهٔ آنها دارد. مقدار و رنگ نور الئیدیها تا حد زیادی به جریان آنها نیز بستگی دارد، به همین دلیل استفاده از منبع جریان برای تغذیه آنها معمول است. دیودهای نورافشان برتریهای بسیاری بر منابع نور سنتی دارند که مصرف کمتر، عمر بیشتر، استحکام بیشتر، اندازهٔ کوچکتر و سرعت بیشتر در خاموش و روشن شدن از آن جمله اند.
در این صفحه تعداد 413 مقاله تخصصی درباره دیود نورافشان که در نشریه های معتبر علمی و پایگاه ساینس دایرکت (Science Direct) منتشر شده، نمایش داده شده است. برخی از این مقالات، پیش تر به زبان فارسی ترجمه شده اند که با مراجعه به هر یک از آنها، می توانید متن کامل مقاله انگلیسی همراه با ترجمه فارسی آن را دریافت فرمایید. در صورتی که مقاله مورد نظر شما هنوز به فارسی ترجمه نشده باشد، مترجمان با تجربه ما آمادگی دارند آن را در اسرع وقت برای شما ترجمه نمایند.
مقالات ISI دیود نورافشان (ترجمه نشده)
مقالات زیر هنوز به فارسی ترجمه نشده اند. در صورتی که به ترجمه آماده هر یک از مقالات زیر نیاز داشته باشید، می توانید سفارش دهید تا مترجمان با تجربه این مجموعه در اسرع وقت آن را برای شما ترجمه نمایند.
Keywords: دیود نورافشان; NIR; Near-infrared; EMA; European Medicines Agency; GMP; Good Manufacturing Practice; ICH; International Council for Harmonization; API; Active Pharmaceutical Ingredients; NapSo; Naproxen Sodium; PLS; Partial Least Square; Cellulose; Microcrystalline Cell
Keywords: دیود نورافشان; 3D; Three-Dimensional; AFUE; Annual Fuel Utilization Efficiency; CBES; Commercial Building Energy Saver; CFD; Computational Fluid Dynamic; CityBES; City Building Energy Saver; COP; Coefficient of Performance; CPU; Central Processing Unit; CSV; Comma-Separ
Keywords: دیود نورافشان; BLSS; biotechnical Life Support System; DLI; daily light integral; DNA; deoxyribonucleic acid; ESM; Equivalent System Mass; ETC; electron transport chain; ISS; International Space Station; LAI; leaf area index; LED; light-emitting diode; LSC; Life Cycle C