تیالآرها رسپتورهای الگوشناسی غشایی (PRRs) هستند که سیگنالهایی در پاسخ به الگوهای مولکولی مرتبط با پاتوژن مختلف (PAMPs) را شروع میکنند. درگیری رسپتورهای Toll در شروع ایمنی اولین بار در روزوفیلا در ۱۹۸۸ توسط Hashimoto و همکاران کشف شد.
به دنبال کشف نقش Toll در درزوفیلا در دفاع علیه عفونتهای قارچی به کشف یک همو لوگ پستانداران منجر شد. و سرانجام خانوادهای از پروتئینهای ساختمانی مرتبط با درزوفیلا شناسایی شد که در مجموع به نام TLRs منسوب شد.
بسته به نوع ترتیب قرار گیری همو یا هترومر، هر کمپلکس TLRs PAMPs، مشخصی از انواع میکروارگانیسمها شامل باکتریها، ویروسها، پروتوزوهاو قارچها را شناسایی میکند.
تیالآرها (TLRs) گیرندههای غشایی انتقال پیام هستند که نقش اساسی در دفاع ذاتی علیه میکروبها دارند. ژنهای تیالآر در طی تکامل ثبات خود را به شدت حفظ کرده و در کانورابدیتیس الگانس، دروزوفیلا و پستانداران یافت میشود. ۱۲ ژن تیالآر در پستانداران (۱۱ ژن در انسان) همگی گلیکوپروتئین نوع I تمام غشایی هستند که دارای توالیهای غنی از لوسین در مجاورت نواحی غنی از سیستئین خارج سلولی و هومولوژی تیالآر سیتوپلاسمی هستند. حوزه تیالآر در دنباله سیتوپلاسمی گیرنده سیتوکینهای IL-۱ و IL-۱۸ یافت میشود و تیالآرها دارای مسیرهای انتقال پیام مشابه IL-۱ و IL-۱۸ هستند.
انتقال پیام تیالآر نیاز به دیمریزه شدن پروتئینهای تیالآر در غشای سلولی دارد. به عنوان مثال برای پاسخ به پپتیدوگلیکانها، دیمرهای تیالآر۲ و تیالآر۶ لازم است. هنگامی که LPS به CD۱۴ متصل میشود LBP جدا شده و کمپلکس LPS-CD۱۴ بطور فیزیکی با تیالآر۴ ارتباط مییابد. پروتئین کمکی دیگر در خارج سلول بنام MD۲ نیز به این کمپلکس ملحق میشود و همه اینها برای انتقال پیام القایی توسط LPS ضروری هستند. ترکیبات مختلف مولکولهای کمکی در کمپلکسهای تیالآر میتواند باعث وسیع تر شدن طیف فراوردههای میکروبی شوند که قادر به القای پاسخهای ایمنی ذاتی هستند.
دیمریزه شدن تیالآر در پاسخ به لیگاند، اتصال پروتئینهای تطبیق دهنده سیتوپلاسمی را از طریق تعاملات مشابه حوزههای تیالآر که در هر دو مولکول تیالآر و پروتئین تطبیق دهنده موجود است امکانپذیر میسازد. چهار نمونه از این تطبیق دهندهها عبارتند از MyD۸۸،MaL/TIRAP،Trif،TRAM.
یکی از اثار اصلی انتقال پیام تیالآر فعال شدن عامل NF-κB است که برای ژنهایی که در ایمنی ذاتی و التهاب شرکت میکنند ضروری است. دیمرهای عملکردی NF-KB در سلولهای در حال استراحت به شکل غیر فعال در داخل سیتوپلاسم و متصل به پروتئینهای مهاری بنام IkBs هستند.
همان تیالآرهایی که منجر به تجزیه NF-KB میشوند اغلب عامل نسخه برداری بنام AP-۱ را نیز فعال میکند. فعال شدن NF-KB و AP-۱ بوسیله تیالآرها شامل مسیر انتقال پیام در ارتباط با MyD۸۸ است.
همه تیالآرها به استثنای تیالآر۳ به MyD۸۸ متصل میشود که در اکثر موارد در تعامل با یکی از اعضای خانواده کیناز مرتبط با گیرنده IL-۱(IRAK) است. پروتئینهای IRAKنیز به تعامل و فعال شدن عامل ۶ مرتبط با گیرنده TNF(TRAF-۶) میپردازند. TRAF-۶ عامل یوبیکیتیناسیون مولکولهای پیام در ادامه این مسیر است و کیناز TAK۱ را فعال میکند که به نوبه خود ابشارهای MAPکیناز و IkB کیناز را اغاز میکند. MAP کیناز و IkB کیناز به ترتیب عامل فعال سازی AP-۱ و NF-KB و تجمع انها در هسته هستند. تیالآر۴ در پاسخ به LPS باکتری در دو مسیر متفاوت انتقال پیام شرکت میکند که هر یک دارای یک جفت پروتئین تطبیقی متفاوت از خانواده تیالآر است.
مسیر اول شامل فراخوانی MyD۸۸،MAL/TIRAP است که منجر به فعال شدن NF-kB بوسیله IRAK، TRAF-۶ و TAK-۱ میشوند. در مسیر دوم، فراخوانی TRAM و Trif منجر به فعال شدن عامل ۳ پاسخ اینترفرون (IRF-۳) بوسیله TBK۱ میشود. IRF-۳ عامل نسخه برداری است که باعث تشدید بیان ژنهای اینترفرون نوع ۱(الفا و بتا) میشود؛ بنابراین تیالآر۴ نیز میتواند منجر به بیان انواع مختلف ژنهای التهابی و ضد ویروسی شود.
برخی فراوردههای میکروبی که محرک پیام تیالآر هستند عبارتند از LPS باکتریهای گرم منفی، پپتیدوگلیکان باکتریهای گرم مثبت، لیپوپروتئینهای باکتریایی، اسید لیپوتیکوئیک، لیپوارابینومانان، زیموزان، پوتئین فلاژل باکتری (فلاژلین)، پروتئین الحاقی ویروس سن سی شیال تنفسی، توالی CpG عاری از بنیان متیل، RNA دو رشتهای و تک رشتهای.
تیالآرهای ۳، ۷، ۸، ۹ بطور عمده در داخل سلولها و بر روی رتیکولوم اندوپلاسمی (ER) و غشاهای اندوزومی بیان شده و اسیدهای هستهای میکروبها را شناسایی میکنند؛ و بر اساس جایگاههای سلولی لیگاندهایی که به انها متصل میشوند قادر به افتراق مواد خودی از بیگانهاست.
در این صفحه تعداد 1824 مقاله تخصصی درباره تیالآر که در نشریه های معتبر علمی و پایگاه ساینس دایرکت (Science Direct) منتشر شده، نمایش داده شده است. برخی از این مقالات، پیش تر به زبان فارسی ترجمه شده اند که با مراجعه به هر یک از آنها، می توانید متن کامل مقاله انگلیسی همراه با ترجمه فارسی آن را دریافت فرمایید. در صورتی که مقاله مورد نظر شما هنوز به فارسی ترجمه نشده باشد، مترجمان با تجربه ما آمادگی دارند آن را در اسرع وقت برای شما ترجمه نمایند.
مقالات زیر هنوز به فارسی ترجمه نشده اند. در صورتی که به ترجمه آماده هر یک از مقالات زیر نیاز داشته باشید، می توانید سفارش دهید تا مترجمان با تجربه این مجموعه در اسرع وقت آن را برای شما ترجمه نمایند.
Keywords: تیالآر; FDA; US Food and Drug Administration; BCG; Calmette and Guerin; DC; dendritic cell; APCs; antigen-presenting cells; TSAs; tumor specific antigens; TRA; tumor rejection antigen; gp96; glycoprotein of 96â¯kDa; CTLs; cytotoxic T cells; SEREX; serological an