دانلود مقالات ISI درباره آسیب حاد کلیه + ترجمه فارسی
Acute Kidney Injury
آشنایی با موضوع
آسیب حاد کلیه (acute kidney injury) (که به عنوان نارسایی حاد کلیوی هم نامیده می شود) به این معنی است که کلیه ها به طور ناگهانی دچار افت عملکرد می شوند. هنگامی که کلیه های شمااز کار بیفتند، مواد نمکی، مایعات و الکترولیت ها در بدن شما جمع می شوند. این امر می تواند باعث ایجاد مشکلاتی شود که کشنده هستند.
نارسایی کلیه به معنی کاهش شدید عملکرد کلیهاست. نارسایی کلیوی دو نوع دار علل مختلفی میتوانند موجب نارسایی حاد کلیه شوند که به سه دسته علل پیش کلیوی (نرسیدن خون کافی به کلیه مثلاً در اثر تنگی شدید شریان کلیوی)، علل کلیوی ( مانند گلومرولونفریت و نکروز توبولار حاد) و علل پس کلیوی (انسداد مجاری ادرار مثلاً ناشی از سنگ کلیوی یا هایپرپلازی خوش خیم پروستات) تقسیم بندی میشوند. علائم اصلی این مشکل کاهش شدید حجم ادرار و افزایش سطح اوره و کراتینین خون میباشد. بیماریهای کلیه وقتی به مراحل انتهایی نارسایی شدید میرسند صرفنظر از عامل ایجادکننده نارسایی و حاد یا مزمن بودن آن درمان مشابهی دارند. اصول درمان رعایت رژیم غذایی، مصرف برخی مکملها، پیوند کلیه و همودیالیز یا دیالیز صفاقی است.
آسیب حاد کلیه سه علت اصلی دارد:
• افت شدید و ناگهانی جریان خون در کلیه ها. از دست دادن خون زیاد، آسیب و یا عفونت های سخت به نام سپسیس می توانند جریان خون به کلیه ها را کاهش دهند. همچنین کافی نبودن حجم مایعات در بدن (از دست دادن آب) می تواند به کلیه ها آسیب برساند.
• آسیب ناشی از برخی از داروها، سموم، یا عفونت ها. اکثر مردم هیچ گونه مشکلات کلیوی ناشی از مصرف دارو ندارد. اما افرادی که، دارای مشکلات سلامتی جدی و بلند مدتی می باشند، به احتمال زیاد بیشتر از افراد دیگر دچار مشکلات کلیوی می شوند. برخی از داروهایی که گاهی اوقات می تواند موجب آسیب دیدن کلیه شوند عبارتند از:
- آنتی بیوتیک ها، مثل جنتامایسین و استرپتومایسین.
- داروهای مسکن مانند ناپروکسن و ایبوپروفن.
- برخی از داروهای ضد فشار خون، از جمله مهار کننده های ACE
- رنگ های استفاده شده در برخی از آزمون های اشعه X
• انسداد ناگهانی که مانع از عبور ادرار در کلیه ها. سنگ کلیه، تومور، آسیب دیدگی یا بزرگ شدن پروستات می تواند موجب انسداد شود.
دکتر یا یک متخصص کلیه (نفرولوژیست) تلاش می کند تا که علت بروز مشکل آسیب دیدگی کلیه تان را درمان کند. درمانها بسته به عامل پدید آورنده، به طور گسترده ای می توانند متفاوت باشند. به عنوان مثال، دکتر شما ممکن است ملزم بداند که جریان خون به کلیه ها بازگردانده شود، هر گونه مصرف داروهایی که ممکن است موجب مشکل شود را ممنوع کند، و یا مجاری ادراری مسدود شده را جدا و یا دور بزند.
هم زمان، دکتر تلاش خواهد کرد که تجمع مواد زائد را در بدن تان متوقف کند. ممکن است نیاز به دیالیز داشته باشید. این درمان از دستگاهی که وظایف کلیه را انجام میدهد، تا زمان بهبودی کلیه استفاده می شود. این امر به احساس بهتر شما کمک خواهد کرد. همچنین دکتر تلاش میکند از بروز مشکلات دیگر جلوگیری کند. شما ممکن است برای جلوگیری و یا درمان عفونت از آنتی بیوتیک استفاده کنید. همچنین احتمال دارد از داروهای دیگری به منظور خلاص شدن از شر مایعات اضافی و حفظ تعادل مواد معدنی بدن تان استفاده کنید. می توانید با مصرف داروهای هایی که دکترتان تجویز کرده، به التیام زخم هایتان کمک کنید. همچنین ممکن است برای جلوگیری از فعالیت های بیش از حد کلیه به یک رژیم غذایی خاص نیاز داشته باشید. همچنین لازم باشد که مصرف سدیم، پتاسیم، و فسفر را محدود کنید. یک متخصص تغذیه می تواند در برنامه ریزی وعده های غذایی به شما کمک کند.
در این صفحه تعداد 1651 مقاله تخصصی درباره آسیب حاد کلیه که در نشریه های معتبر علمی و پایگاه ساینس دایرکت (Science Direct) منتشر شده، نمایش داده شده است. برخی از این مقالات، پیش تر به زبان فارسی ترجمه شده اند که با مراجعه به هر یک از آنها، می توانید متن کامل مقاله انگلیسی همراه با ترجمه فارسی آن را دریافت فرمایید. در صورتی که مقاله مورد نظر شما هنوز به فارسی ترجمه نشده باشد، مترجمان با تجربه ما آمادگی دارند آن را در اسرع وقت برای شما ترجمه نمایند.
مقالات ISI آسیب حاد کلیه (ترجمه نشده)
مقالات زیر هنوز به فارسی ترجمه نشده اند. در صورتی که به ترجمه آماده هر یک از مقالات زیر نیاز داشته باشید، می توانید سفارش دهید تا مترجمان با تجربه این مجموعه در اسرع وقت آن را برای شما ترجمه نمایند.