دانلود مقالات ISI درباره پوسیدگی دندان + ترجمه فارسی
Dental Caries
آشنایی با موضوع
پوسیدگی دندان(به انگلیسی: Dental caries) نوعی بیماری است. در این بیماری بافت سخت دندان (مینا و سپس عاج) در اثر ترشح اسید از باکتریهای پوسیدگی زا (عمدتاً استرپتوکوک موتان) مواد معدنی کلسیم و فسفر را ازدست داده و به تدریج از بین میروند. پوسیدگی دندان مرحله غیرقابل برگشت در فرایند حل شدن مواد معدنی مینا توسط اسید محسوب شده و درمان آن تنها از راه جایگزینی بافت سخت از دست رفته دندان با مواد ترمیمی دندانپزشکی امکانپذیر میباشد. اگر پوسیدگی تاج دندان به موقع متوقف و جایگزین نشود و پوسیدگی به ریشه دندان برسد نیاز به درمان ریشه (RCT یا عصب کشی) میباشد و در موارد شدیدتر ممکن است حتی نیاز به خارج کردن یا اصطلاحاً کشیدن دندان باشد.
برخی افراد بیشتر از دیگران در معرض خطر پوسیدگی دندانها قرار دارند، از جمله:
-خانوادههایی با درآمد کم (کودکان و بزرگسالان).
-افراد سالمند، از هر طبقه اقتصادی-اجتماعی.
-افرادی که در مناطقی سکونت دارند که به آب آن منطقه فلوراید زده نمیشود.
-افرادی که بر اثر بیماری یا به خاطر مصرف دارو، دهانشان مایع مخاطی کمتری تولید میکند.
-افرادی که تحت درمان با پرتودرمانی قرار دارند.
-افراد مبتلا به دیابت
-افراد سیگاری و افرادی که تنباکو مصرف میکنند.
-افرادی که الکل و مواد مخدر مصرف میکنند.
-افرادی که مقادیر زیادی نوشیدنیهای گازدار و حاوی قند مصرف میکنند.
وقتی دندانی دچار پوسیدگی میشود، ممکن است یک یا چند مورد از علامتهای زیر را داشته باشد:
1-تغییر رنگ مینای دندان: در محل پوسیدگی مینا قهوهای یا سیاه رنگ میشود.
2-سوراخ شدن دندان در محل پوسیدگی: گاهی میزان این تخریب کم است و فقط با معاینه دقیق مشخص میشود و گاهی مقدار زیادی از دندان از بین میرود، به طوری که شخص فکر میکند دندان او شکسته است.
3-حساس بودن یا درد گرفتن: دندان در موقع خوردن غذاهای سرد، گرم، ترش و شیرین.
4-حساس یودن یا درد گرفتن: دندان وقتی که دندانها را روی هم فشار میدهیم.
5-بوی بد دهان: میتواند به علل مختلف ایجاد شود که یکی از علتهای آن پوسیدگی دندانها است.
6-گیر کردن مواد غذایی بین دندانها و پاره شدن نخ دندان: پوسیدگی بین دندانی میتواند باعث گیر کردن مواد غذایی بین دندانها و پاره شدن نخ دندان هنگام استفاده شود.
کمتر کسی به این نکته توجه دارد که نوع و محل شغل نیز در پوسیدگی دندان تاثیرگذار است. وجود مواد شیمیایی در محل کار مانند سرب، اسید، قند و الکل در بروز بیماری های دهان و دندان موثر است.
شاغلان کارخانجات شیرینی سازی، نجاری، کفاشی، مبل سازی و کاربران سازهای بادی بیش از دیگران در معرض خطر پوسیدگی دندان قرار دارند.
به علاوه برخی عوامل دیگر ازجمله اختلالات روحی و روانی ناشی از مشاغل و نیز شرایط جغرافیایی خاص در برخی شغل ها نظیر کار کردن در مناطقی که نور آفتاب، سرما، رطوبت و عوامل میکروبی شدید دارد، به ایجاد ضایعات دندانی منجر می شود.
در این صفحه تعداد 397 مقاله تخصصی درباره پوسیدگی دندان که در نشریه های معتبر علمی و پایگاه ساینس دایرکت (Science Direct) منتشر شده، نمایش داده شده است. برخی از این مقالات، پیش تر به زبان فارسی ترجمه شده اند که با مراجعه به هر یک از آنها، می توانید متن کامل مقاله انگلیسی همراه با ترجمه فارسی آن را دریافت فرمایید. در صورتی که مقاله مورد نظر شما هنوز به فارسی ترجمه نشده باشد، مترجمان با تجربه ما آمادگی دارند آن را در اسرع وقت برای شما ترجمه نمایند.
مقالات زیر هنوز به فارسی ترجمه نشده اند. در صورتی که به ترجمه آماده هر یک از مقالات زیر نیاز داشته باشید، می توانید سفارش دهید تا مترجمان با تجربه این مجموعه در اسرع وقت آن را برای شما ترجمه نمایند.