انواع کامپوزیت دندان موجود در دندان پزشکی ها

کامپوزیت دندان امروزه به عنوان روش‌های جدید و مدرن پر کردن دندان‌های خراب و شکسته شناخته می شوند. این نوع از پر کردن مانند پر کردن دندان با آمالگام دارای زیان‌ها و مزیت‌های فراوانی خواهد بود. همچنین می‌توانیم عنوان کنیم در موارد بسیار کمی تا به امروز ضرر‌های آن را مشاهده نموده ایم. اگر شما نیز قصد دارید به دندان پزشکی مراجعه نمایید و دندان‌های آسیب دیده، شکسته و... خود را ترمیم کنید، بهتر است ابتدا اطلاعاتی در زمینه ماهیت این روش و ... را به دست آورید و سپس اقدام به انجام این عمل نمایید. در نظر داشته باشید انتخاب یک کلینیک عالی که دارای پزشکان مطرحی در این زمینه می‌باشد می‌تواند راه را برای شما برای رسیدن به این هدف آسان‌تر نمایند و شما نیز قطعا از کامپوزیت دندان خود راضی خواهید بود. در این مقاله قصد داریم اطلاعاتی دقیق در این زمینه در اختیار شما خوانندگان قرار دهیم.

کامپوزیت دندان چیست؟

کامپوزیت دندان چیست و از چه ماده‌ای تشکیل می‌گردد؟

کامپوزیت دندان را امروزه به عنوان مواد پر کننده دندان می شناسند. کامپوزیت دندانی یا کامپوزیت‌های پر کننده با ماهیت رزینی هستند. این محصولات از ترکیب ماتریس پلیمری با پراکندگی‌های شیشه، مواد معدنی یا ذرات پر کننده رزین و یا گاهی الیاف‌های کوتاه به وجود می آید. در نظر داشته باشید که این مواد توسط جفت کننده‌های شیمیایی ترکیب خواهند شد. این ماده را امروزه به عنوان آمالگام استفاده خواهند کرد. به عبارتی از این ماده برای بازسازی ساختار اصلی دندان از دست رفته در اثر ضربه شدید، پوسیدگی دندان یا سایر بیماری‌های دهان و دندان استفاده می‌شود. امروزه آمالگام‌ها بسیار کم در صنعت دندانپزشکی مورد استفاده قرار میگیرند. این در حالی است که کامپوزیت‌های دندان جایگاه خود را به عنوان ترمیم کننده به دست آورده اند. در گذشته از کامپوزیت‌های سنتی استفاده می شد. این نوع از کامپوزیت‌ها شامل ذرات درشت و بزرگ سیلیس بودند، این موضوع به محکم‌تر شدن دندان کمک می کرد اما رفته رفته حتی با خوردن غذا دندان‌های فرد زبر می شد و زبان و قسمت‌های مختلف دهان را اذیت میکرد. به همین دلیل امروزه کامپوزیت‌های میکرو پر شده، کامپوزیت‌های نانو پر شده، و سایر کامپوزیت‌های هیبریدی با استفاده از ذرات کوچکتر از تصور برای پر کردن ماتریس دندان مورد استفاده قرار گرفتند.

چرا به کامپوزیت دندان نیازمند هستیم؟

گاهی ممکن است در اثر خوردن غذای گرم و سرد به صورت همزمان، در اثر خوردن انواع آجیل‌ها با دندان و .... دندان شما دچار ترک خوردگی، شکستگی، ضربه و ... شده باشد. در این حالت زیبایی لبخند شما از بین خواهد رفت و از طرفی ممکن است در صورت مصرف مجدد غذا، قسسمتی از آن در لا به لای شکستگی باقی بماند و ایجاد کننده پوسیدگی‌های شایع دندان شود. در این زمان شما قطعا به یک دندان پزشکی معتبر که دارای پزشکان معتبر و شرایط استریلیزاسیون است نیازمند خواهید بود. کامپوزیت دندان امروزه برای این موارد مورد استفاده قرار می گیرند و شما می‌توانید با این روش زیبایی صد در صدی دندان خود را باز گردانید. در گذشته از آمالگام جیوه برای پر کردن دندان استفاده می شد. این موضوع باعث تیرگی دندان و خراب شدن دندان‌های بغلی میشد و همین موضوع زیبایی لبخند‌های شما را از بین می‌برد. با کمک کامپوزیت‌های دندانی دیگر شاهد این موارد نخواهیم بود و به دلیل همرنگ بودن این ماده با دندان می‌توانیم دلیل نیاز به چنین ماده و ماهیت ماده‌ای را بیان کنیم. شما نیز می‌توانید برای پر نمودن دندان‌ها و... از کامپوزیت دندان با نظر پزشک خود استفاده نمایید.

قبل از انجام و بعد از انجام کامپوزیت دندان در دندان پزشکی

انواع کامپوزیت دندان موجود در دندان پزشکی‌های معتبر

همانطور که عنوان نمودیم شما باید ابتدا با نظر پزشک خود برای انجام کامپوزیت دندان اقدام نمایید. در نظر داشته باشید که از هر کدام از انواع کامپوزیت دندان در زمان خاصی استفاده خواهد شد. دلایل طبقه بندی کامپوزیت‌های دندانی در تراکم ذرات این ماده نهفته است و بدین روش آن را تقسیم بندی خواهند نمود. از انواع کامپوزیت‌های دندانی که در انواع دندان پزشکی‌های معتبر استفاده می‌شود، موارد زیر را عنوان خواهیم نمود:

  1. کامپوزیت‌های ماکروفیل: مقاوم‌ترین نوع کامپوزیت هستند و دارای تخلخل پنج تا ده میکرون هستند.
  2. کامپوزیت‌های میکروفیل: این نمونه نیز چهار دهم میکرون فاصله سیلیکای کلوئیدی را دارا هستند.
  3. کامپوزیت‌های هیبرید
  4. کامپوزیت‌های نانو فیل
  5. کامپوزیت‌های Bulk یا حجمی

پزشک شما با توجه به مشکل شما و موارد متعدد دیگر تصمیم به انجام یکی از انواع کامپوزیت‌های فوق خواهد نمود. در نظر داشته باشید بعد از انجام کامپوزیت باید موارد زیادی را رعایت نمایید تا در نهایت بتوانید بهترین نتیجه را تا مدت‌ها برای خود حاصل نمایید.

مراقبت‌های بعد از انجام کامپوزیت دندان

بعد از آن که کامپوزیت دندان خود را انجام دادید، دقت نمایید و مراحل مراقبت را در پیش بگیرید. در این حالت می‌توانیم عنوان کنیم که دندان‌های کامپوزیت شده شما عمر طولانی را خواهند داشت و این ذرات متخلخل در هیچ صورتی شکسته نخواهند شد و از بین نخواهند رفت. از موارد مراقبتی می‌توانیم عناوین زیر را بیان کنیم:

  1. مرتب و بعد از خوردن هر وعده غذایی زدن مسواک با خمیر دندان‌های مخصوص دندان‌های حساس را فراموش نکنید.
  2. استفاده از دهان شویه هایی که مواد استاندارد دارند را فراموش نکنید.
  3. از کشیدن سیگار، مصرف الکل و قند و انواع شیرینی جات چسبناک اجتناب کنید.
  4. آب نمک غرغره کنید و این موضوع را چندین بار انجام دهید تا باکتری‌های آلوده کننده از بین بروند و امکان رشد نداشته باشند.

با در نظر داشتن موارد فوق می‌توانید کامپوزیت دندان خود را انجام دهید و از درد دندان خود رهایی یابید.

ترمیم کامپوزیت دندان

کلام نهایی

با توجه به مواردی که عنوان نمودیم می‌توانید از این روش استفاده نمایید و دندان خود را با لمینت دندان زیبا نمایید و لبخند خود را نیز بدین روش زیباتر خواهید نمود. توجه داشته باشید انتخاب یک کلینیک و یک پزشک متبحر در این زمینه می‌تواند کار دندان‌های شما را تضمین نماید و سلامت دهان و دندان را به شما بازگرداند. به همین منظور می‌توانید از سایت‌های اینترنتی در این زمینه کمک بگیرید و کلینیک‌های دندانپزشکی و ایمپلنت دندان را بیابید و در زمان مراجعه به آن‌ها از نتیجه آسوده باشید.