معرفی زبان های سخت دنیا | آشنایی با 8 زبان سخت در دنیا

امروزه به دلیل ارتباط های بین المللی و حتی مهاجرت به کشور های مختلف، یادگیری زبان خارجی به عنوان زبان دوم و یا حتی زبان سوم به یکی از رایج ترین موضوعات در تمام دنیا تبدیل شده است. برخی از زبان ها در دنیا مانند زبان انگلیسی طرفدار بیشتری دارند چرا که کاربرد این زبان به بیشتر کشور ها در دنیا باز می گردد پس تعداد قابل توجهی از مردم به دنبال یادگیری زبان انگلیسی هستند.

یکی از موضوعاتی که امروزه مردم پیش از شروع یادگیری یک زبان به بررسی آن می پردازند، موضوع سخت بودن زبان است چرا که این امر می تواند در مدت زمان یادگیری هر فرد تاثیر قابل توجهی داشته باشد پس به عنوان یک موضوع مهم شناخته می شود. در این مقاله قصد داریم به بررسی زبان های سخت دنیا بپردازیم تا شما پیش از شروع یادگیری یک زبان بتوانید با بررسی لیست زبان های سخت دنیا، میزان سختی زبان مورد نظر خود را بررسی کنید و برای یادگیری این زبان برنامه ریزی کنید.

اهمیت آشنایی با میزان سختی زبان

یکی از موضوعاتی که در حوزه یادگیری زبان های مختلف همیشه دغدغه زبان آموزان است، میزان سختی هر زبان است چرا که این ویژگی می تواند در مدت زمان یادگیری و حتی برنامه ریزی های فرد تاثیر گذار باشد پس بهتر است شما پیش از شروع مسیر یادگیری یک زبان جدید، در ابتدا با میزان سختی آن آشنایی پیدا کنید تا بتوانید اهداف خود را بر اساس این ویژگی بچینید و توقعی که از خود برای یادگیری دارید را منطقی تر بررسی کنید.

برخی از زبان ها به صورت کلی سخت نیستند اما ممکن است برای برخی از مردم سخت تر از دیگر مردم دنیا باشد برای مثال افرادی که انگلیسی زبان هستند، یادگیری زبان هایی که با حروف الفبای انگلیسی وجود دارند را آسان تر از زبان هایی که برای یادگیری آن ها باید حروف الفبای جدیدی را یاد گرفت می دانند چرا که یادگیری حروف جدید می تواند فرآیندی زمان گیر باشد که اگر شما زمان کمی را برای یادگیری دارید می تواند در برنامه ریزی شما تغییر ایجاد کند.

مثالی دیگر یادگیری زبان چینی است چرا که این زبان برای تقریبا بیشتر مردم دنیا سخت تلقی می شود اما مردمی که به زبان های کره ای یا ژاپنی تسلط دارند، این زبان را به عنوان زبان های سخت دنیا نمی شناسند و می توانند به راحتی آن را یاد بگیرند و در زندگی خود از این زبان برای برقراری ارتباط استفاده کنند.

معیار سختی یک زبان در یادگیری

ممکن است برای شما این سوال پیش آید که چه معیار ها و ویژگی هایی باعث می شود تا یک زبان به عنوان سخت ترین زبان دنیا شناخته شود. در ابتدا بهتر است بدین موضوع بپردازیم که سختی یک زبان در حقیقت بر اساس زبان مادری هر فرد مشخص می شود پس این میزان سختی می تواند برای افراد هر کشور متفاوت باشد اما در این مقاله قصد داریم زبان هایی را بررسی کنیم که از نظر بیشتر مردم در دنیا به عنوان زبان های سخت دنیا شناسایی می شوند.

1- وجه اشتراک با زبان مادری

برای مشخص کردن میزان سختی یک زبان، اولین و در حقیقت مهم ترین معیار میزان شباهت بین زبان مورد نظر با زبان مادری فرد است. برای مثال یادگیری زبان اسپانیایی برای افراد انگلیسی زبان آسان است چرا که هر دو زبان ها ریشه یکسانی دارند پس برخی از واژگان در این زبان ها مشابه است و حتی این دو زبان پایه های گرامر یکسانی را ممکن است داشته باشند.

به همین صورت یادگیری زبان عربی برای فارسی زبانان آسان تر از دیگر مردم در دینا است چرا که بین حروف الفبا و حتی برخی از واژگان شباهت هایی وجود دارد که یادگیری را آسان تر می کند. به صورت کلی می توان گفت درصورتی که زبان مورد نظر از نظر پایه با زبان مادری فرد شباهت داشته باشد باعث می شود یادگیری آن زبان آسان تر تلقی شود. در همین راستا برخی زبان ها مانند مجارستانی و فنلاندی که شباهت چندانی به زبان ها در دنیا ندارند در لیست زبان های سخت دنیا قرار گرفته اند چرا که برای بیشتر مردم در دنیا سخت تلقی می شوند.

2- تلفظ و نحوه بیان

یکی دیگر از معیار هایی که برای میزان سختی یک زبان بررسی می شود، نحوه تلفظ و بیان واژگان در آن زبان است چرا که برخی از زبان ها دارای آوا های یکسان هستند پس طبیعتا افراد آن زبان درصورتی که بخواهند زبان دیگر را یاد بگیرند، مسیر آسان تری را در پیش خواهند داشت. برای مثال یک فرد انگلیسی زبان برای یادگیری زبان های روسی و عربی مسیر تقریبا طولانی و سختی را پیش رو خواهد داشت چرا که در این دو زبان آواهای بسیاری وجود دارد که در زبان انگلیسی وجود ندارد پس فرد انگلیسی زبان باید مدت زمان بسیاری را برای یادگیری آوا ها و تلفظ صحیح آن ها قرار دهد.

در این راستا زبان چینی که دارای 4 روش مختلف برای تلفظ هر کلمه است و هر نوع تلفظ می تواند معنا و مفهوم بسیار متفاوتی را ایجاد کند برای بسیاری از مردم در دنیا به عنوان زبان های سخت دنیا شناخته می شود چرا که زمان زیادی را هر فرد برای یادگیری تلفظ و آواهای این زبان نیاز خواهد داشت.

یکی از نکات جالب درباره زبان ایسلندی این است که حتی برخی موارد کامپیوتر ها برای درک و شناسایی واژگان در این زبان دچار مشکل می شوند چرا که نحوه تلفظ و آوا بسیار متفاوت است پس بهتر است شما برای یادگیری زبان هایی که تلفظ و آواهای بسیاری دارند در ابتدا به دنبال یادگیری نحوه تلفظ و خواندن در آن زبان بروید.

3- ساختار جملات و واژگان

یکی دیگر از معیار هایی که برای مشخص کردن میزان سختی یک زبان موثر است، ساختار های گرامری و جملات در یک زبان است چرا که چیدن واژگان در کنار هم به صورتی که یک معنای واحد را برای افراد ایجاد کند در حقیقت مانند یک معما است که نیاز به دانش دارد برای مثال در برخی از زبان ها ساختار های بسیار زیادی وجود دارد مانند زبان مجارستانی که دارای 35 نوع ساختار برای ساخت جمله در برقراری ارتباط است اما در برخی دیگر از زبان ها مانند فرانسوی، انگلیسی و اسپانیایی ساختار جملات تاحدودی شبیه به یکدیگر هستند پس افرادی که با مکالمه زبان انگلیسی آشنایی دارند، می توانند راحت تر از دیگر مردم در دنیا به یادگیری اسپانیایی و یا فرانسوی بپردازند.

برای مثال در زبان عربی اگر جای یک کلمه در یک جمله تغییر کند می تواند به کل معنا و مفهوم جمله را تغییر دهد و یا در زبان فنلاندی بسیاری از کلمات از یک ریشه بدست آمده اند پس ممکن است برای برخی از افراد این زبان گیج کننده و یا حتی سخت تلقی شود.

4- نوشتار

نحوه نوشتار سخت ترین زبان های دنیا

توانایی نوشتن در یک زبان یکی از عواملی است که بررسی میزان دانش یک فرد برای یک زبان مشخص استفاده می شود چرا که شما درصورتی می توانید یک زبان را به صورت کامل یاد بگیرید و از آن در زندگی خود استفاده کنید که بتوانید به آن زبان بنویسید و همین امر باعث شده تا ساختار نوشتاری در یک زبان به یکی از عواملی تبدیل شود که میتواند آن را زبان را در لیست زبان های سخت دنیا قرار دهد یا قرار ندهد.

نکاتی که در مورد نوشتار یک زبان بررسی می شود، حروف الفبا و حتی نوع تلفظ یک کلمه از روی نوشته آن است چرا که در برخی از زبان ها مانند ژاپنی و کره ای که حروف الفبای متفاوت و مختص به خود را دارند، مسیر یادگیری سخت تری را دارند و یا در برخی دیگر از زبان ها شما واژگان را همانطور که می نویسید، نمی خوانید و همین علت می تواند برای سخت شدن آن زبان کافی باشد.

بررسی 8 زبان سخت در دنیا

در این قسمت به بررسی 8 مورد از زبان هایی می پردازیم که مردم آن ها را با نام سخت ترین زبان دنیا می شناسند و طبعا این زبان ها، مدت زمان و تمرکز بیشتری را در مسیر یادگیری نیاز دارند پس اگر شما می خواهید یکی از زبان های این لیست را بیاموزید بهتر است هرچه زودتر این مسیر را شروع کنید.

1- زبان ماندارین

این زبان از نظر بسیاری از زبان شناسان در سر تا سر دنیا به عنوان زبان های سخت دنیا شناخته می شود. ماندارین با وجود اینکه با عنوان سخت ترین زبان دنیا شناخته می شود اما به عنوان یکی از شش زبان رسمی در دنیا از سوی سازمان ملل معرفی شده است چرا که حدود یک میلیارد و سیسصد میلیون نفر از جمعیت جهان به کمک این زبان به برقراری ارتباط با یکدیگر می پردازند.

زبان ماندارین در حقیقت زبان مردم مناطق شمال و جنوب غربی کشور چین است که گوشی پکنی که به عنوان چینی معیار در این کشور شناخته می شود یکی از زیر شاخه های زبان ماندارین است. این زبان در کشورهای چین، تایوان و سنگاپور به عنوان یکی از اصلی ترین زبان ها استفاده می شود و مردم به کمک آن به برقراری ارتباط و رفع نیاز خود می پردازند.

یکی از دلایلی که باعث شده تا این زبان به عنوان زبان های سخت دنیا شناخته شود، کاراکتر ها و نشانه های بسیار زیاد در این زبان است و همین امر باعث شده تا این زبان نوشتار سختی نیز داشته باشد. یکی از نکات جالب درباره این زبان نحوه گویش های بسیار مختلف است بدین صورت که گویش مردم منطقه شمالی و جنوبی چین برای اقوام این دو منطقه قابل فهم نیست.

2- زبان عربی

زبان عربی به عنوان یکی از زبان های مهم در دنیا شناخته می شود که در لیست پر گویش ترین زبان های دنیا نیز دیده می شود. عربی زبان رسمی مسلمانان جهان است و به عنوان یکی از شش زبان رسمی در دنیا توسط سازمان ملل انتخاب شده است. حدود پانصد میلیون مردم در جهان در 25 کشور به این زبان سخن می گویند و از عربی برای برقراری ارتباط با یکدیگر استفاده می کنند.

زبان عربی از نظر برخی از مردم در دنیا به عنوان زبان های سخت دنیا شناخته می شود یکی از شاخه های زبان سامی است که حوزه اصلی آن غرب و جنوب غربی آسیا و بخش هایی از آفریقای مرکزی است.

زبان عربی با نام زبان ضاد نیز شناخته می شود که علت این نامگذاری به نحوه به کار گیری ضاد با قواعد پیچیده و دشوار در این زبان است. این زبان دارای حدودا چهارده لهجه و گویش متفاوت است و عواملی مانند استفاده نشدن از برخی حروف، نوشتن از سمت راست به چپو تعداد کم حروف صدادار باعث شدند تا این زبان برای تعداد قابل توجهی از مردم در دنیا سخت تلقی شود.

3- زبان ژاپنی

زبان ژاپنی به عنوان یکی از سختترین زبان های دنیا

زبان ژاپنی یکی دیگر از زبان های دنیا است که به عنوان سخت ترین زبان دنیا برای برخی از مردم شناخته می شود. این زبان در کشور ژاپن و بخشی از کشور های کره و تایوان که در گذشته جزو مستعمرات ژاپن بوده اند کاربرد دارد و حدود صد و سی میلیون نفر در دنیا از این زبان برای برقراری ارتباط خود با دیگران استفاده می کنند که باعث شده زبان ژاپنی به عنوان نهمین زبان در لیست پر گویش ترین زبان های دنیا قرار بگیرد.

از عواملی که باعث شده است تا این زبان در لیست سخت ترین زبان ها قرار بگیرد، تفاوت قابل توجه بین نحوه نوشتن و تلفظ واژگان و عبارات در این زبان است. نظریات مختلفی درباره ریشه این زبان وجود دارد و برخی از زبان شناسان معتقد هستند که این زبان ریشه ای سه هزار ساله دارند و توسط مهاجران به ژاپن آمده است اما زبان نوشتاری این زبان قدمت کمتری و در حدود 1200 سال دارد که این تفاوت زمانی در پیدایش باعث شده تا بین خواندن و نوشتن در این زبان تفاوت های بسیاری وجود داشته باشد.

4- زبان لهستانی

یکی دیگر از زبان هایی که در لیست زبان های سخت دنیا از نظر مردم قرار گرفته است، زبان لهستانی است که اگر بخواهیم آن را با یک نام ساده تر صدا کنیم می توانیم آن را به نام زبان صامت ها نیاز بشناسیم. این زبان یکی از شاخه های زبان اسلاو است که در گروه خانواده زبان های هندو اروپایی قرار دارد.

این زبان در کشورهای لهستان، چک، بلاروس، اسلوونی، اسلواکی، لیتوانی، مجارستان و اوکراین کاربرد دارد و مردم در این کشور ها به زبان لهستانی سخن می گویند و این امر باعث شده تا امروزه این زبان با بیش از 55 میلیون نفر صحبت کننده در دنیا به یکی از مهم ترین زبان های اتهادیه اروپا تبدیل شود.

عواملی که باعث شده اند تا این زبان از نظر بیشتر مردم در دنیا به عنوان یکی از سخت ترین زبان ها شناخته شود، عواملی مانند دستور زبانی پیچیده، تعداد زیاد حروف اضافه وتوجه بیش از حد به صامت ها در هنگام مکالمه است.

5- زبان روسی

یکی دیگر از زبان های خانواده هندو اروپایی که از زیر شاخه های زبان اسلاو است و از نظر مردم به عنوان سخت ترین زبان دنیا شناخته می شود، زبان روسی است که تنوع اقلیمی وسیعی را شامل شده و امروزه حدود 270 میلیون نفر در دنیا از این زبان برای برقراری ارتباط با یکدیگر استفاده می کنند. زبان روسی به عنوان یکی از پر مخاطب ترین زبان های مادری در اروپا نیز شناخته می شود و تعداد قابل توجهی از شهروندان بسیاری از کشورهای جدا شده از شوروری امروزه همچنان از این زبان استفاده می کنند.

کشور روسیه یکی از غنی ترین کشور های جهان در حوزه ادبیات است و خاستگاه بسیاری از بزرگترین و مهم ترین نویسندگان در دنیا بوده است و همین امر باعث شده تا زبان و فرهنگ روسی در بیشتر نقاط دنیا شناخته شده باشد. این زبان دارای ساختار دستوری پیچیده، نگارش و تلفظ خاص کلمات است که باعث شده برای بیشتر مردم در دنیا یادگیری این زبان سخت تلقی شود.

6- زبان کره ای

زبان کره ای یکی از زبان های پر گویش در شرق آسیا است که مانند زبان ژاپنی تاثیرات قابل توجهی را از زبان چینی دریافت کرده است و در کشور کره جنوبی و شمالی و برخی از ایالت های خودمختار چین کاربرد دارد. این زبان در کره جنوبی با نام هانگول و در کره شمالی با نام چوسانگ شاخته می شود و به صورت کلی حدود نود میلیون نفر در دنیا از این زبان برای برقراری ارتباط استفاده می کنند.

عواملی که باعث شده تا این زبان از نظر برخی از مردم در دنیا به عنوان سخت ترین زبان دنیا شناخته شود عواملی مانند دستور زبان متغیر و پیچیده، ساختار جملات سخت، تلفظ سخت واژگان و الفبای پرکاراکتر این زبان است اما این زبان امروزه به دلایل مختلفی مانند محبوبیت کی پاپ و فیلم های کره ای در دنیا محبوبیت پیدا کرده است و تعداد قابل توجهی از مردم به دنبال یادگیری این زبان به کمک اپلیکیشن آموزش زبان و حتی کتاب های آموزشی هستند.

7- زبان دانمارکی

این زبان که از خانواده زبان های هندو اروپایی است یکی از زبان های باستانی در جهان است و از شاخه زبان ژرمنی شمالی است و بازمنده زبان هایی مانند نورس باستانی است که زبان نورس، زبان رایج در عصر وایکینگ ها بوده و مردم از آن برای برقراری ارتباط استفاده می کردند. این زبان دارای چهار گویش متفاوت است و حدود شش میلیون نفر در دنیا از این زبان برای برقراری ارتباط استفاده می کنند و کشورهای دانمارک، بخش هایی از شمال آلمان و جزایر فازو این زبان را به عنوان زبان رسمی خود شناخته اند.

آوا ها و تلفظ دشوار کلمات، آهنگ های خاص در قرار گیری صامت ها و دستور زبانی متغیر و استفاده از ضمایر از عواملی هستند که باعث شده است تا این زبان برای بیشتر مردم به عنوان زبان های سخت دنیا شناخته شود.

8- زبان ویتنامی

 زبان ویتنامی را می توان علاوه بر زبان های سخت دنیا به عنوان یکی از خاص ترین زبان های دنیا معرفی کرد چرا که دارای فراز و نشیب بسیار است و به دلیل قرار گرفتن در جنوب شرق آسیا، تاثیرات قابل توجهی از زبان چینی گرفته است به گونه ای که برخی از کلمات در این زبان ریشه چینی دارند.

زبان شناسان تاریخ این زبان را به شش دوره تقسیم می کنند که نسخه ای از آن که امروزه در دنیا مورد استفاده قرار می گیرد از قرن نوزدهم و اشغال ویتنام توسط فرانسه آغاز شده است و همین امر باعث شده تا زبان لاتین بر روی این زبان نیز تاثیر بگذارد و برخی از نکات آن وارد زبان ویتنامی شود.

تاثیر پذیری زبان ویتنامی از زبان های لاتین و چینی باعث شده تا امروزه این زبان برای مردم سخت باشد و آن را به عنوان زبان های سخت دنیا معرفی کنند. تاثیرپذیری این زبان باعث شده تا سیستم پیچیده ای برای استفاده از صامت و مصوت ها شکل بگیرد و تلفظ و یادگیری واژگان آن برای اکثر مردم دشوار باشد. حدود نود میلیون نفر در دنیا از این زبان برای برقراری ارتباط خود در کشور های ویتنام، جمهوری چک و برخی از نواحی ایالات متحده استفاده کنند.