نحوه استفاده قهوه سبز و طریقه مصرف آن برای لاغری

در کشاکش انواع روش‌ها و غذاهای مخصوص لاغری، یکی از خوردنی‌هایی که این روزها بسیار برای لاغری از آن یاد می‌شود، قهوه سبز است. بسیاری از افراد در جستجوی نحوه استفاده قهوه سبز برای لاغری هستند و بسیاری از صفحات اینترنت نیز از آن به عنوان معجزه لاغری یاد می‌کنند. حقیقت این است که قهوه سبز می‌تواند بر روی لاغری شما موثر باشد؛ اما از یاد نبرید که برای لاغری و کاهش وزن، داشتن فعالیت بدنی منظم در کنار رژیم غذایی سالم بسیار مهم است؛ در ادامه قصد داریم به بررسی تاثیر قهوه سبز برای لاغری و کاهش وزن بپردازیم.

قهوه سبز چیست؟

بر خلاف تصویری که از قهوه دیده‌ایم، میوه درخت قهوه بر روی شاخه شامل دانه‌هایی قرمز رنگ و براق است که وقتی پوست آن را جدا می‌کنیم، در دل خود دانه‌ای سبز رنگ دارد. این دانه سبز رنگ با همان ظاهر آشنا، دانه‌ی قهوه است که اگر آن را رُست کنند، تبدیل به همین قهوه‌ی رایج همیشگی می‌شود. همان قهوه که همه روزه در سراسر جهان بیش از 2 میلیارد فنجان از آن نوشیده می‌شود. اما اگر آن دانه سبز را بدون رُست کردن خشک کنند، به آن قهوه سبز می‌گویند که از آن نیز می‌توان نوشیدنی لذیذ، ملایم و سرشار از خواص متنوع ساخت.

مصرف قهوه سبز تاریخچه‌ای بلندبالاتر از قهوه رست شده دارد و در حقیقت شکل خام قهوه محسوب می‌شود. رست شدن قهوه و تبدیل آن به شکل امروزی دلایلی مانند نگهداری بیشتر، صادرات به دیگر کشورها و تجارت گسترده داشته که البته نتیجه این فرآیند رست کردن دانه‌ها طعم و عطر فزاینده‌ای بود که طرفداران بیشتری در سراسر جهان به خود اختصاص داد و باعث شد این شکل قهوه فراگیرتر از شکل خام آن باشد. وگرنه قهوه سبز به دلیل آن که حرارت چندانی ندیده و به فرم طبیعی خود نزدیک‌تر است، خواص بسیار بیشتری نسبت به قهوه رست شده قهوه‌ای رنگ که به قهوه سیاه معروف است دارد. امروزه خواص قهوه سبز را حتی متنوع‌تر از خواص قهوه سیاه می‌دانند؛ چرا که در فرآیند رست کردن دانه قهوه، برخی از مواد فنولی آن به طور کامل از بین می‌روند و این مواد را تنها در قهوه سبز می‌توان یافت.

شکل دانه قهوه بر روی درخت

‌خواص قهوه سبز

در چند سال اخیر قهوه سبز را بیش از هر چیز برای لاغری استفاده می‌کنند. همه به جستجوی طرز استفاده قهوه سبز برای لاغری هستند و البته تاثیر قهوه سبز بر لاغری کاملاً صحیح است؛ اما قهوه سبز خواص دیگری نیز دارد که می‌توان به آن‌ها نیز توجه داشت. دانه قهوه سبز سرشار از کافئین، اسید کلروژنیک، انواع پلی‌فنول و کینیک است. همچنین آنتی اکسیدان‌های این دانه نسبت به نوع سیاه آن بسیار بیشتر است و باعث حذف رادیکال‌های آزاد، کاهش التهابات ضد سلولی و تقویت عملکرد سیستم دفاعی بدن می‌شود. از دیگر خواص قهوه سبز می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کاهش فشار خون
  • جلوگیری از ابتلا به آلزایمر
  • کنترل بیماری دیابت
  • کاهش وزن
  • پیشگیری از ابتلا به کبد چرب
  • افزایش انرژی بدن

خواص قهوه سبز

آیا قهوه سبز برای لاغری خوب است؟

درباره تاثیرات قهوه سبز بر روی لاغری، حرف و حدیث‌های بسیاری وجود دارد. برخی معتقدند که برای اثبات آن اسناد علمی کافی وجود ندارد. برخی دیگر معتقدند که تاثیرات قهوه بر لاغری انکارناپذیر است؛ اما مسئله طریقه مصرف قهوه سبز برای لاغری سریع، کمی اغراق آمیز است. قطعاً نظر ما هم این است که هر معجون، دارو، مکمل یا قرصی که ادعای لاغری سریع داشته باشد، قابل اعتماد نیست. لاغری و کاهش وزن مستلزم رژیم غذایی مناسب و تحرک کافی است. اغلب کارشناسان معتقدند که کاهش 500 الی 1000 کالری از غذای روزانه و ورزش مستمر (حتی تحرکات ساده) برای رسیدن به وزن ایده‌آل کافی است.

اما درباره تاثیرات قهوه سبز بر روی لاغری، تحقیقات علمی کافی انجام شده و نتایج نشان می‌دهد که اسید کلروژنیک موجود در عصاره قهوه سبز در کنار کافئین فراوانی که در این دانه وجود دارد، در افزایش سوخت و ساز و همچنین افزایش چربی سوزی موثر است. بنا به تحقیقات انجام شده، کافئین موجود در قهوه سبز کمتر از نوع رایج آن یعنی قهوه سیاه است. ولی با این حال این نوع قهوه نیز دارای کافئین است. از سویی تاثیرات مصرف 400 میلی گرم کافئین روزانه بر افزایش چربی سوزی که پیش از این به اثبات رسیده است. بنابراین می‌توان به سادگی نتیجه گرفت که قهوه سبز نسبت به قهوه سیاه بیشتر بر روی کاهش وزن تاثیر خواهد داشت.

نحوه مصرف قهوه سبز برای لاغری

نحوه استفاده قهوه سبز برای لاغری

طریقه مصرف قهوه سبز برای لاغری با توجه به محصولات متنوعی که از این گیاه در بازار وجود دارد، بسیار متفاوت است. شما می‌توانید بسته به سلیقه خود از قهوه سبز آسیاب نشده، آسیاب شده، پودر قهوه سبز، عصاره قهوه سبز، مکمل‌های دارای قهوه سبز و حتی کپسول‌های حاوی قهوه سبز استفاده نمایید. اینکه قهوه سبز را چگونه مصرف می‌کنید، بستگی به شما خواهد داشت؛ اما آنچه که مهم است این است که آن را به طور منظم استفاده کنید.

به این موضوع فکر کنید که مهم، خوردن قهوه سبز است. مهم این است که محصولی مطمئن خریداری کنید که تاییدیه‌های لازم را داشته باشد. یا اگر قهوه پودر شده خریداری می‌کنید، از جایی خریداری کنید که مطمئن باشید چیزی جز پودر قهوه سبز به آن اضافه نکرده باشد. خرید محصولات به صورت فله‌ای علاوه بر احتمال کلاهبرداری و افزودن برخی مواد مشابه دیگر، احتمال فاسد بودن هم خواهد داشت. به همین دلیل توصیه ما این است که حتماً از محصولات دارای تاییدیه و تاریخ انقضا با برندهای معتبر استفاده نمایید.

بهترین زمان برای مصرف قهوه سبز

بهترین زمان مصرف قهوه سبز برای لاغر شدن

از دیگر مسائلی که در سایت‌های مختلف ممکن است به شکلی متضاد توضیح داده شده باشد، مسئله بهترین زمان استفاده از قهوه سبز برای لاغری است. برخی از منابع بنا به دلایل درستی آن را پیش از غذا و برخی دیگر آن را پس از وعده‌های غذایی ذکر کرده‌اند. اما حقیقتاً بهترین زمان مصرف قهوه سبز برای لاغری چه زمانی است؟ از نگاه ما، هر دو مورد می‌تواند صحیح باشد. در حقیقت این موضوع تا حد زیادی بستگی به سیستم گوارش افراد دارد.

  1. قهوه سبز پیش از غذا

بدون شک بهترین زمان مصرف قهوه در شروع روز است. این کار باعث کسب انرژی فراوان برای یک شروع عالی خواهد شد. اما مسئله اینجا است که خوردن قهوه معده شما را کمی اسیدی‌تر می‌کند و برای کسانی که مشکل گوارشی دارند، ممکن است این مسئله مشکلاتی را به وجود بیاورد. بسیاری از افراد هم هستند که به طور کلی برای مصرف قهوه منع پزشکی دارند و کافئین قهوه برای آن‌ها مضر است. در عوض کسانی که مشکل گوارشی ندارند و خوردن قهوه به صورت ناشتا یا به همراه صبحانه آنان را اذیت نمی‌کند، می‌توانند هم برای صبحانه و هم 30 دقیقه پیش از نهار قهوه سبز میل کنند. مزیت ویژه خوردن قهوه سبز برای لاغری این است که اگر پیش از غذا صرف شود، تا حدودی جلوی اشتهای شما را نیز خواهد گرفت و کاهش اشتها، باعث کمتر غذا خوردن و لاغری خواهد شد.

  1. قهوه سبز بعد از غذا

یکی از دلایلی که خوردن قهوه سبز درست بعد از وعده غذایی توصیه نمی‌شود، این است که ممکن است مانع از جذب آهن موجود در غذای شما شود. بهتر است اگر می‌خواهید قهوه سبز را پس از غذا میل کنید، حداقل 20 الی 30 دقیقه وقفه ایجاد نمایید. با این حال برای کسانی که معده‌شان ممکن است قهوه را پس زده و سبب رفلکس معده شود، بهترین حالت این است که با معده خالی قهوه میل نکنند. همچنین کسانی که معده‌شان به لاکتوز شیر حساسیت ندارد، می‌توانند برای کاهش اسیدی شدن معده، قهوه را با شیر میل کنند. در ضمن کافئین قهوه با شیر تحلیل نخواهد رفت.

نحوه دم کردن قهوه سبز برای لاغری

طریقه مصرف قهوه سبز برای لاغری با قهوه سیاه کمی متفاوت است. قهوه سبز را نمی‌توان به صورت اسپرسو یا آمریکانو دم کرد. بهتر است به قهوه سبز بیشتر به چشم یک دمنوش نگاه کنیم. برای آماده کردن قهوه سبز باید دانه آسیاب شده یا پودر قهوه سبز را (به اندازه یک یا دو قاشق مربا خوری) در یک لیوان آب جوش بریزیم و اجازه دهیم بین 10 الی 15 دقیقه دم بکشد. سپس نوشیدنی حاصل را از صافی رد کرده و میل نماییم. البته این ساده‌ترین شکل دم کردن قهوه سبز است. برخی از طعم دهنده‌های معروف قهوه سبز شکر، عسل، دارچین، زعفران، هل و نعناع هستند که می‌توانید بسته به طعم خود به نوشیدنی خود اضافه کنید.

روش دیگر به این صورت است که قهوه آسیاب شده را با آب سرد مخلوط کرده و درون قهوه جوش بریزید. سپس محلول را هم بزنید تا زمانی که به جوش بیاید و به محض جوش آمدن، آن را از اجاق برداشته و اجازه دهید که کمی ته نشین شود. در نهایت محلول ته نشین شده را بدون رسوب انتهای آن از صافی رد کرده و قهوه خود را میل کنید. در ضمن اگر قصد داشته باشید که قهوه آسیاب نشده را به هر یک از دو روش فوق مصرف کنید، تنها کافی است اندکی قهوه بیشتر استفاده کنید. به عنوان مثال اگر قهوه آسیاب شده را (بسته به ضائقه خود) به ازای هر نفر 7 گرم استفاده می‌کنید، قهوه آسیاب نشده را به ازای هر نفر 10 گرم مصرف کنید.

تصویر دانه قهوه سبز

میزان مصرف درست قهوه سبز برای لاغری

هرگز این نقل قول طلایی ابن سینا را از یاد نبرید که: «هر چیزی کمش داروست؛ متوسطش غذاست و زیادش سم! » همانطور که پیش از این اشاره کردیم، قهوه سبز سرشار از کلروژنیک اسید است و خوردن آن حتی بیش از قهوه سیاه اسیدیته معده را افزایش می‌دهد. بنابراین خوردن بیش از حد قهوه سبز حتی ممکن است عوارضی را نیز به همراه داشته باشد. بهتر است در خوردن قهوه سبز افراط نکنید و بسته به ویژگی‌های جسمی خود، غلظت هر فنجان و تعداد دفعات مصرف روزانه را تعیین نمایید.

خوردن روزانه 2 فنجان قهوه سبز را می‌توان به صورت کلی توصیه کرد؛ اما افرادی با ویژگی‌های جسمی خاص که در ادامه به آن‌ها اشاره خواهیم کرد، حتی برای خوردن همین دو فنجان نیز باید با پزشک خود مشورت کنند و یا شاید به طور کل نباید قهوه سبز استفاده کنند. برای درک بهتر این منظور، بندهای بعدی را با دقت مطالعه کنید.

نگرانی‌های درمورد مصرف قهوه سبز

درباره مصرف زیاد قهوه سبز، نگرانی‌هایی وجود دارد که گاهی صحیح و گاهی اغراق شده است. به عنوان مثال در برخی منابع ذکر می‌شود که مصرف زیاد اسیر کلروژنیک برای افراد بالای 50 سال ممکن است سبب ایجاد بیماری‌های عروقی مانند بیماری شریان کرونر شود. البته تحقیقات گسترده‌تر در این زمینه نشان داد که این برای همه افراد صدق نمی‌کند و زمینه‌ی ژنتیکی نقش اصلی را ایفا می‌کند. البته به هر حال بهتر است که در صورت داشتن سابقه بیماری‌های عروقی در خانواده، در مصرف قهوه محتاط‌تر باشید.

همچنین درباره مصرف قهوه در دوران بارداری و شیردهی نیز هشدارهایی داده می‌شود که زمینه علمی دارند و ما هم آن را تایید می‌کنیم. دوران بارداری و شیردهی دوران حساسی است و بهتر است تمام تغذیه این دوران را با مشورت پزشک خود انجام دهید.

یک نگرانی دیگر درباره مصرف زیاد قهوه سبز، افزایش خطر ابتلا به گلوکوما یا فشار داخل چشم است. این موضوع نیاز به بررسی‌های پزشکی بیشتر دارد و تحقیقات لازم درباره آن انجام نگرفته است.

در مصرف قهوه سبز، احتیاط کنید!

مصرف قهوه سبز برای برخی افراد دارای زمینه بیماری توصیه نمی‌شود. قهوه سبز باعث افزایش ضربان قلب می‌شود. بدیهی است که برخی افراد دارای زمینه بیماری قلبی باید در این زمینه با پزشک خود مشورت نمایند. همچنین این نوشیدنی ممکن است برای کسانی که بیماری‌های گوارشی (مخصوصاً بیماری‌های مربوط به معده) دارند، مضر باشد. نکته مهم دیگر اینکه نوشیدن قهوه هر چند باعث کاهش فشار خون یا کنترل قند خون می‌شود؛ اما بیماران فشار خون نمی‌توانند از آن برای کنترل موقت فشار خون استفاده کنند و بیماران دیابتی نیز بهتر است با مشورت پزشک خود درباره مصرف آن تصمیم بگیرند.

جمع بندی و نتیجه گیری

قهوه سبز یک نوشیدنی مفید و انرژی زا است که بسیاری از افراد برای کاهش وزن از آن استفاده می‌کنند. طریقه مصرف قهوه سبز برای لاغری و همچنین محدودیت‌ها و نگرانی‌هایی که پیرامون مصرف آن وجود دارد، هدف این مطلب قرار داشته و درباره آن به طور مختصر صحبت کردیم. در کنار تمام موارد ذکر شده فراموش نکنید که نحوه مصرف قهوه سبز برای لاغری بدون داشتن رژیم غذایی و تحرک کافی، چندان امیدوار کننده نخواهد بود!