راهنمای ایجاد یک کسب و کار موفق با بودجه کم

راه اندازی یک کسب و کار آنلاین در حال حاضر آسان تر از گذشته شده است، زیرا می توانید کسب و کار خود را در مدت زمان کوتاهی حتی با بودجه اندک ایجاد کنید، اما ترس از شکست ممکن است شما را از این تصمیم سست کند. با توجه به آمار منتشر شده یک چهارم کسب و کارها تنها پس از گذشت یک سال از راه اندازی، یک سوم آنها پس از دو سال و حدود نیمی از کسب و کارها قبل از گذشت پنج سال با شکست مواجه می شوند؛ بنابراین برنامه ریزی و مدیریت خوب به یک ضرورت اولیه قبل از راه اندازی تبدیل می شود. در این راهنما، به این موضوع خواهیم پرداخت که چگونه با بودجه اندک یک کسب و کار موفق ایجاد کنید:

اهداف شما برای ایجاد کسب و کار شخصی چیست؟

اگر قصد راه‌اندازی یک کسب‌وکار جدید را دارید، احتمالاً پیش از ماهیت کسب‌وکار خود یا حداقل بازاری که می‌خواهید هدف‌گیری کنید، ایده‌ای دارید. اولین سوالی که باید از خود بپرسید این است: چرا می خواهم یک کسب و کار راه اندازی کنم؟ پاسخ به این سوال به شما در برنامه ریزی کسب و کار و تعیین اهداف کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت کمک می‌کند. سوالات بیشتری از خود بپرسید تا بدانید چه نوع کسب و کاری را باید شروع کنید و آیا برای آن آماده هستید یا خیر.

به عنوان مثال: چه مهارت هایی دارید؟ آیا برای یادگیری چیزهای جدید آماده هستید؟ به چه چیزی علاقه دارید؟ و حوزه تخصصی شما چیست؟ و چه مقدار پول حاضرید خرج کنید و ریسک کنید؟ آیا برای تبدیل شدن به یک کارآفرین آمادگی دارید؟ پاسخ به این سوالات مبنایی خواهد بود که تصمیمات آینده خود را بر اساس آن بنا خواهید کرد، بنابراین باید با خودتان صادق باشید و از همان ابتدا اهداف و چشم اندازهای خود را مشخص کنید. اما اگر ایده‌ای آماده ندارید، راه‌های زیادی برای ایده پردازی و ارائه یک ایده خوب وجود دارد. در اینجا برخی از این راه‌ها وجود دارد:

آینده را پیش بینی کنید

چه فناوری یا نیازهایی به زودی پدیدار خواهد شد، و این چگونه چشم انداز فعلی بازار را تغییر خواهد داد؟ و چگونه می‌توانید از آن بهره ببرید؟ برای اینکه بتوانید تحولات آینده را در یک زمینه پیش بینی کنید، باید دانش گسترده و علم عمیقی در آن زمینه داشته باشید.

برای مشکلی که شما را آزار می‌دهد راه حلی پیدا کنید. شکی نیست که شما با مشکلی روبه‌رو شده‌اید و به دنبال راه‌حلی برای آن بوده‌اید و با وجود ناراحتی این موضوع، راه‌حلی که شما را راضی کند، پیدا نکرده‌اید، اما در عین حال ممکن است فرصتی طلایی برای تبدیل شدن به ایده کسب و کار بعدی شما پیش بیاید، زیرا احتمالا شما تنها کسی نیستید که از آن مشکل رنج می‌برید، و دیگران نیز باید به دنبال راه‌حل باشند.

مهارت های خود را در یک زمینه جدید به کار ببرید

شرکت‌ها معمولاً تجارت خود را انجام می‌دهند و محصولات خود را به همین روش تولید می‌کنند، زیرا تنها راهی است که آنها می دانند و در آن مهارت دارند. اما گاهی اوقات بهترین راه حل‌ها به طور کامل از روش‌های دیگر می آیند. اگر استعداد یا مهارتی مانند: طراحی، نویسندگی یا برنامه نویسی دارید، سعی کنید آن را به روشی جدید و نوآورانه به کار ببرید. به عنوان مثال، اگر شما یک بازاریاب دیجیتال با پیشینه علمی دارید، می‌توانید از دانش علمی خود چه در زمینه ریاضی و چه در زمینه هوش مصنوعی برای ابداع روش‌ها و تکنیک‌های بازاریابی جدید بهره بگیرید.

ایده های قدیمی را توسعه دهید

برای موفقیت، لازم نیست ایده شما نوین و بی سابقه باشد، گاهی اوقات می‌توانید کسب و کار خود را بر اساس یک ایده قدیمی بسازید، اما آن را با دیدگاهی متفاوت، با مزیت‌های اضافی از نظر قیمت، روش ارائه، خدمات مشتری، دوباره برندسازی کنید. یا حتی سرعت. مثلا؛ فیس بوک اولین شبکه اجتماعی نبود، قبل از آن مای اسپیس بود، اما مارک زاکربرگ، بنیانگذار فیس بوک، مفهوم شبکه‌های اجتماعی را دوباره به روشی بدیع معرفی کرد و در آن موفق شد.

در مورد گوگل نیز همین اتفاق افتاد، زیرا موتورهای دیگری مانند AltaVista قبل از گوگل وجود داشت، اما گوگل رویکردهای جدیدی را اتخاذ کرد. بر خلاف موتورهای جستجوی رقیب، بنیانگذاران گوگل از نمایش مستقیم تبلیغات خودداری کردند تا بر تجربه کاربر و اعتبار گوگل به عنوان یک موتور جستجوی خنثی تأثیر منفی نگذارند. این باعث شد تا گوگل در مدت زمان کوتاهی از رقبای قدیمی و بزرگتر خود پیشی بگیرد.

از مردم بپرسید

برخی از افراد ایده هایی دارند اما ابتکار عمل را ندارند. یک راه خوب برای گرفتن ایده این است که با افراد با تجربه آشنا شوید، از آنها سؤال کنید و از آنها مشاوره بخواهید. شما همچنین می‌توانید در اینترنت، انجمن‌ها و وبلاگ‌ها جستجو کنید، ممکن است با یک ایده دست نخورده مواجه شوید.

جستجوی سریع در بازار هدف خود برای شرکت‌ها و کسب و کار هایی که در زمینه انتخابی شما کار می‌کنند انجام دهید. دریابید که آنها چه کار می‌کنند، چه خدمات و محصولاتی را ارائه می‌دهند، و راهی برای انجام بهتر آن بیابید، یا چیزی را پیشنهاد دهید که شرکت‌های دیگر نادیده گرفته اند.

هدف از ایجاد یک کسب و کار چیست؟

بسیاری از مردم فکر می‌کنند ایده خوبی دارند و بدون انتقاد به آن می پردازند و بررسی می‌کنند که آیا می‌تواند کار کند یا خیر، و آیا بازار به آن نیاز دارد یا خیر. و حتی بدون اطلاع از هویت مشتریان هدف، یا دلیل اینکه مردم ممکن است خدمات و محصولات آنها را خریداری کنند اقدام به راه اندازی یک کسب و کار می‌کنند.

اولین کاری که باید قبل از شروع به کار روی ایده خود انجام دهید این است که امکان موفقیت و واقعی بودن آن و نیاز بازار به آن را بررسی کنید، زیرا هر چقدر هم که ایده خود را متقاعد کنید، این امر محقق خواهد شد. اگر مردم از شما خرید نکنند شکست خواهید خورد. برای متقاعد کردن آنها در این مورد، باید نیازی را در بازار برطرف کنید یا یک مشکل موجود را که گروهی از افراد از آن رنج می‌برند، حل کنید که گروه هدف شما خواهد بود.

در وب جستجو کنید، تحقیقات و مقالاتی را در زمینه‌ای که می خواهید در آن کار کنید ببینید، از مردم بپرسید و بازار هدف خود را کشف کنید. از خود سؤالاتی بپرسید: آیا به محصولات یا خدماتی که می خواهم بفروشم نیازی وجود دارد؟ و چه کسی به آن نیاز دارد؟

آیا شرکت‌های دیگری هم اکنون محصولات یا خدمات مشابهی را ارائه می‌دهند؟ شدت رقابت چقدر است؟ اگر متوجه شدید که نیاز چندانی به محصولات و خدماتی که می خواهید ارائه کنید وجود ندارد، یا کسب و کار‌ها و شرکت‌های زیادی وجود دارد که ایده شما را ارائه می‌دهند، بهتر است به دنبال ایده دیگری باشید.

یک طرح تجاری برای ایجاد یک کسب و کار بنویسید؟

طرح کسب و کار یک سند زنده است که جزئیات یک کسب و کار را مشخص می‌کند. تصویر واضحی از محصولات یا خدماتی که می فروشید ارائه می‌دهد. یک طرح تجاری به شما کمک می‌کند اول به خودتان و در مرحله دوم به دیگران ثابت کنید که ایده شما امیدوارکننده است و ارزش پیگیری و سرمایه گذاری را دارد. این یک توضیح مکتوب از جزئیات کسب و کار شما است، اینکه آیا نیازی به آن در بازار وجود دارد، نحوه برنامه ریزی شما برای فروش محصولات یا خدمات، تخمینی از تامین مالی مورد نیاز شما، انتظارات مالی شما و چگونگی آن است. شما کسب و کار خود را سازماندهی کرده و عملیات آن را مدیریت خواهید کرد. بدون داشتن یک طرح تجاری مناسب، مطمئناً محکوم به شکست خواهید بود.

تا حد امکان سعی کنید طرح کسب و کار خود را بیش از 40 صفحه نگه دارید تا خواننده اعم از سرمایه گذار، شریک یا شخص دیگری که به ایده شما علاقه مند است، خسته نشود. یک طرح کسب و کار شانس شما را برای دریافت وام یا دریافت سرمایه گذاری دو برابر می‌کند و رشد کسب و کار شما را تا حدود 50 درصد سرعت می‌بخشد.

1. تصمیم بگیرید که چه چیزی ایده شما را متمایز می کند و چرا می خواهید یک کسب و کار راه اندازی کنید؟

قبل از شروع جزئیات یک طرح کسب و کار، باید عمیقاً در مورد آنچه که کسب و کار یا کسب و کار شما را منحصر به فرد و متفاوت از آنچه در حال حاضر در بازار است فکر کنید. به عنوان مثال، اگر قصد دارید یک فروشگاه آنلاین لباس راه اندازی کنید، باید توضیح دهید که چه چیزی شما را از بسیاری از فروشگاه‌های آنلاین موجود متمایز می‌کند.

به عنوان مثال، آیا قصد دارید لباس هایی متناسب با منطقه‌ای که در آن زندگی می‌کنید بفروشید؟ یا لباس ورزشی؟ یا لباس برای بچه ها؟ آیا از مواد سازگار با محیط زیست استفاده می‌کنید؟ آیا درصد مشخصی از درآمد شما صرف خیریه می‌شود؟

نوشتن یک توصیف کلی از کسب و کار به شما کمک می‌کند تا دیدگاه خود را روشن کنید، و ایده‌های شما را در یک خلاصه مرجع متمرکز می‌کند، و برای همه کسانی که در مورد کسب و کار شما مطالعه می‌کنند ایده روشنی ارائه می‌دهد. باید ایده کسب و کار، هدف آن، گروه‌های هدف، و شرح کلی محصولات یا خدماتی که ارائه می‌دهد را روشن کند.

به یاد داشته باشید که شما فقط محصولات یا خدمات را نمی فروشید، بلکه برند خود را بازاریابی می‌کنید که علاوه بر محصولات و خدمات شامل ارزش، چشم انداز و ماموریت و همچنین تجربه مشتری می‌شود. قبل از اینکه به جزئیات طرح تجاری خود بپردازید، به این موارد خوب فکر کنید.

2. تحلیل بازار انجام دهید

یکی از سوالات اساسی که باید قبل از راه اندازی یک کسب و کار جدید از خود بپرسید این است که بررسی کنید آیا کسب و کار شما بازاری دارد یا خیر. بهترین راه برای انجام این کار، انجام یک تحلیل بازار است که شامل شناسایی مشتریان بالقوه و تجزیه و تحلیل رقبا می‌شود.

به عنوان مثال، اگر می خواهید یک کسب و کار برای فروش تجهیزات مورد نیاز افراد با نیازهای خاص مانند: ویلچر، عصا برای نابینایان و غیره ایجاد کنید. ابتدا باید مشتریان بالقوه را تجزیه و تحلیل کنید، با تخمین تعداد افراد دارای معلولیت در موقعیت جغرافیایی که در آن فعال هستید، شروع کنید و سپس می‌توانید نمونه‌ای از مشتریان بالقوه بگیرید.

یا با برخی از موسسات خیریه که با افراد با نیازهای ویژه کار می‌کنند تماس می گیرید و از آنها در مورد نیازهایشان و محصولاتی که در حال حاضر نمی‌توانند در بازار پیدا کنند بپرسید. بر این اساس، شما ایده خوبی از میزان رقابت و اندازه بازار هدف خود خواهید داشت و اینکه آیا در آینده رشد خواهد کرد یا دچار افت خواهد شد.

در تجزیه و تحلیل بازار، از تحقیقات آماده توسط دیگران و همچنین تحقیقاتی که خودتان جمع آوری کرده اید، چه از طریق نظرسنجی مشتری و چه از طریق مصاحبه استفاده کنید. به عنوان مثال، در مثال قبلی، شما باید بدانید که چند شرکت دیگر فروش تجهیزات برای افراد با نیازهای ویژه را هدف قرار داده‌اند و چه کسانی در آن پیشرو هستند. نقاط قوت و ضعف رقبای خود را مطالعه کنید و استراتژی بسازید که به شما مزیت رقابتی نسبت به آنها بدهد.

3. مشخصات محصولات یا خدمات

همچنین به نام طرح طراحی و توسعه، اطلاعات دقیقی در مورد آنچه می خواهید بفروشید و اینکه مشتریان شما چگونه می‌توانند از آن بهره مند شوند را نشان می‌دهد. اگر احساس می‌کنید که نمی‌توانید توضیح دهید که محصولات شما چگونه به مشتریان کمک می‌کند، ممکن است ایده کسب و کار شما در وهله اول ایده خوبی نباشد. با توصیف مشکلی که می خواهید حل کنید شروع کنید، سپس به نحوه برنامه ریزی برای حل آن مشکل و اینکه محصول یا خدمات شما چگونه کمک خواهد کرد، ادامه دهید.

در نهایت، می‌توانید چشم‌انداز رقابتی را نیز تحلیل کنید: سایر شرکت‌ها چه محصولات و خدماتی را ارائه می‌دهند که این مشکل را هدف قرار می‌دهند؟ چه چیزی راه حل شما را از راه حل آنها متمایز می‌کند؟ همچنین باید برخی اطلاعات حیاتی دیگر را در مورد محصولات شما نشان دهد، از جمله: شرح کلی هر محصول یا خدمات، ساختار قیمت گذاری برای آن محصولات و خدمات، و نحوه به دست آوردن آن محصولات یا خدمات؛ آیا آن را می‌خرید، قرض می‌گیرید یا خودتان آن را می‌سازید؟

4. طرح بازاریابی و فروش

باید استراتژی بازاریابی و فروش شما را توضیح دهد و در آن نحوه برنامه ریزی برای فروش محصولات یا خدمات خود را توضیح دهید. قبل از اینکه روی برنامه بازاریابی و فروش خود کار کنید، باید تجزیه و تحلیل بازار را تکمیل کرده باشید و مشتریان بالقوه را شناسایی کنید.

در بخش بازاریابی، چگونه قصد دارید وارد بازار شوید؟ چگونه می خواهید کسب و کار خود را توسعه دهید؟ روی کدام کانال‌های توزیع تمرکز خواهید کرد؟ چگونه با مشتریان خود ارتباط برقرار خواهید کرد؟

از نظر فروش، باید استراتژی فروش خود، مشخصات نیروی فروش خود را روشن کنید و بعداً چگونه قصد دارید آن را گسترش دهید؟ میانگین قیمت فروش چقدر است؟ و چگونه می خواهید مشتریان خود را حفظ کنید؟

5. طرح مالی

آیا باید مشخص کنید که چقدر پول نیاز دارید؟ چه زمانی و چگونه آن را دریافت خواهید کرد؟ تخمین شما از سود کسب و کار چیست و چه زمانی آن را دریافت خواهید کرد؟ معمولا، مردم تمایل دارند هزینه یک کسب و کار را دست کم بگیرند و هزینه واقعی اغلب بیشتر از آن چیزی است که در ابتدا فکر می کردند. مهم است که برآوردهای شما واقع بینانه باشد و آنها را به دقت مطالعه کنید تا کسب و کار شما جزو 81 درصد کسب و کار‌های جدید که به دلیل مشکلات مالی شکست می خورد، نباشد.

برای تأمین بودجه کافی برای کسب و کار خود، باید سرمایه‌ای را که باید جمع آوری کنید، تخمین بزنید. بهترین مکان برای شروع، طرح کسب و کار است که در آن هزینه هر قسمت از کسب و کار را تخمین می زنید، به عنوان مثال، اگر می خواهید یک وب سایت آموزشی بسازید، باید این موارد را در نظر بگیرید: هزینه ساخت وب سایت، هزینه میزبانی ماهانه. از سایت و هزینه ساخت اپلیکیشن برای سایت.

6. جنبه های اداری و عملیاتی کسب و کار

جنبه‌های اداری کسب و کار، از جمله موقعیت ها، تعداد کارمندانی که نیاز دارید و تخصص‌ها و صلاحیت‌های آنها را روشن سازید. شما می‌توانید رزومه مختصری را برای هر یک از اعضای تیم قرار دهید، و اگر هنوز کارمندانی را استخدام نکرده اید، خوب است، فقط مطمئن شوید که مشاغل مورد نیاز و مهارت‌های مورد نیاز برای تکمیل آنها را شناسایی کرده اید. همچنین باید جنبه‌های عملیاتی کسب و کار شامل کلیه عملیات‌های روزمره مانند: فرآیندهای تولید، ساعات کاری و غیره را توضیح دهید.

علاوه بر بررسی جنبه‌های تکنولوژیکی مانند: نرم افزار، کامپیوتر و ابزار دیجیتالی که استفاده خواهید کرد. آیا از طریق اینترنت کار خواهد کرد؟ آیا به صورت آفلاین کار می‌کنید یا می خواهید آنها را ترکیب کنید؟ همچنین باید تراکنش‌های مالی لازم و سیستم صورت حسابی که با آن کار خواهید کرد را توضیح دهید.

7. خلاصه اجرایی

آخرین مرحله در تهیه طرح کسب و کار نوشتن خلاصه اجرایی است. خلاصه‌ای از برنامه کاری است که در ابتدای آن قرار می گیرد و در آخر به آن اشاره کردیم زیرا تا بعد از نوشتن سایر قسمت‌های برنامه نوشته نمی‌شود. هدف از خلاصه اجرایی این است که قبل از پرداختن به جزئیات به خوانندگان یک دید کلی از شرکت یا کسب و کار، بازار هدف، و طرح کلی یک طرح تجاری ارائه دهد.

خلاصه اجرایی ممکن است مهمترین بخش یک طرح تجاری باشد، زیرا ممکن است تنها بخشی باشد که سرمایه گذاران می خوانند، بنابراین باید آن را به خوبی بنویسید. خلاصه اجرایی نباید بیش از یک صفحه باشد، باید به طور خلاصه در مورد طرح کسب و کار صحبت کند، و در یک یا دو پاراگراف اطلاعات مربوط به شرکت را پوشش دهد: از جمله نام شرکت، مکان و زمان ثبت آن، مسائل قانونی، بنیانگذاران، و شرح محصولات و خدمات آن.

چگونگی ایجاد یک کسب و کار آنلاین

اگر تا به اینجای مقاله را مطالعه کرده باشید، قطعا خواهان ایجاد یک کسب و کار آنلاین هستید؛ و شاید اکنون به این فکر می‌کنید که چگونه بدون نیاز به مهارت‌های توسعه وب برای انجام این کار، یک وب سایت از ابتدا بسازید، پس خوشحال خواهید شد که بدانید با ابزارهای موجود امروز، این کار کاملاً ممکن و بسیار آسان است.

اما اگر تجربه کافی برای ایجاد سایت فروشگاهی را ندارید؛ بهتر است که ایجاد فروشگاه اینترنتی خود را به یک تیم حرفه‌ای بسپارید و دیگر نگران مسائل فنی آن نباشید، از این رو ما به شما تیم کاملا تخصصی و حرفه‌ای ناپ شاپ را معرفی می‌کنیم.

ناپ شاپ اولین و معتبرترین فروشگاه ساز ناپ ‌کامرس در ایران محسوب می‌شود که با بیش از 10 سال تجربه در حوزه‌های برنامه نویسی، طراحی سایت و راه اندازی انواع فروشگاه‌های اینترنتی، کار رسمی خود را از سال 1393 بر روی فروشگاه اینترنتی ناپ کامرس آغاز نمود و در این مدت بیش از صدها فروشگاه اینترنتی موفق را طراحی و توسعه داده است.

بنابراین می‌توانید طراحی فروشگاه اینترنتی خود را به این تیم مجرب بسپارید و همکاری بی نظیری را با این تیم تجربه کنید.

منبع: سایت ناپ شاپ (https://nopshop.ir)