چند نوع آیلتس داریم؟

در بیش از ۱۳۰‌ کشور انگلیسی زبان جهان داشتن مدرک معتبر آیلتس از جمله شروط مهم جهت مهاجرت قانونی، ادامه‌ تحصیل، گرفتن بورسیه تحصیلی، اخذ ویزا و دریافت شغل مناسب و ... به شمار می‌آید. بنابر همین ضرورت ما در این مطلب شما را با صفر تا صد همه آنچه درباره این آزمون مهم بین‌المللی اعم از معرفی انواع آیلتس، چگونگی آمادگی برای آزمون آیلتس، بهترین روش‌های یادگیری آیلتس، دریافت آیلتس ۷ یا ۸ نیاز دارید بدانید را آموزش دهیم.

در کنار موارد یادشده به نحوه انتخاب معتبرترین و بهترین آموزشگاه آیلتس نیز خواهیم پرداخت تا داوطلبان بتوانند بدون هیچگونه نگرانی و دغدغه موسسه‌ای مناسب جهت یادگیری آیلتس و شرکت در این آزمون را انتخاب نمایند.

انوع آیلتس چیست؟

همین ابتدای کار بگوییم که آزمون آیلتس در 3 روش اصلی و 1 روش فرعی انجام می‌شود.

  1. آیلتس آکادمیک (IELTS Academic)
  2. آیلتس جنرال (IELTS General Training)
  3. آیلتس لایف اسکیلز (IELTS Life Skills)

نوع دیگری از آزمون آیلتس بنام آزمون آیلتس UKVI نیز وجود دارد که ویژه مکانهای مورد تایید دولت انگلستان می‌باشد

آزمون آیلتس چیست و چرا سخت است؟

آیلتس یکی از معتبرترین مدارک جهان است که میزان تسلط فرد به زبان انگلیسی را مشخص می‌کند. برای دریافت مدرک انواع آیلتس لازم است متقاضی در آزمونی که توسط دانشگاه کمبریج انگلستان، شورای فرهنگی بریتانیا و مرکز آیلتس استرالیا در سطحی بین‌المللی در بیش از ۱۱۰ کشور دنیا برگزار می‌شود شرکت کرده و حد نصاب نمره را کسب نماید. در این آزمون انگلیسی مهارت فرد در چهار بخشWriting، Reading Listening وSpeaking در بالاترین سطح استاندارد مورد ارزیابی قرار می‌گیرد و دقیقا همین موضوع دریافت این مدرک را برای بسیاری از افراد غیر انگلیسی زبان سخت و دشوار می‌کند.

در واقع در آزمون انواع آیلتس، متقاضی با چیزی فراتر از آنچه در دوران مدرسه یا دانشگاه به خصوص در بخش Listening و Writing یاد گرفته‌است روبرو می‌شود چرا که فرض بر آن است که شما فردی انگلیسی زبان با همان میزان تسلط به زبان مادری خود هستید و این امر، کار را برای خیل عظیم متقاضیان این آزمون سخت‌تر می‌کند. علاوه بر این، اضطراب آزمون و دقت و سخت‌گیری در نحوه برگزاری آن خود مزید بر علت می‌شود تا قبولی در آزمون آیلتس را در رده آزمون‌های دشوار قرار دهد.

برای آزمون آیلتس از کجا باید شروع کنیم؟  بهترین راه برای یادگیری آیلتس چیست؟

برای شروع آزمون آیلتس ابتدا باید هدف خود از شرکت در این آزمون را مشخص کنید بدین منظور ما در ادامه مطلب به انواع آیلتس اشاره خواهیم کرد. پس از این مرحله داوطلب می‌تواند از سه طریق؛ شرکت در کلاس‌های آمادگی آزمون آیلتس، در اختیار گرفتن اساتید مجرب زبان انگلیسی و یا روش‌های خودآموزی اقدام نماید که در هر سه شکل آنچه بیش از همه اهمیت دارد ممارست و پشتکار متقاضی در فراگیری زبان انگلیسی است. پس از این انجام این مراحل بهتر است به شکل زیر مسیر خود را ادامه دهید.

 

بهترین روش گرفتن مدرک آیلتس

  • از طریق آموزشگاه‌های معتبر سطح زبان خود را ارزیابی کنید.
  • با توجه به قصد و هدفتان از گرفتن مدرک آیلتس باید مدت زمان خود برای شرکت در آزمون آیلتس را تعیین کرده و برنامه‌ریزی لازم را انجام دهید. اینکار برای آن دسته از داوطلبانی که به دنبال مهاجرت تحصیلی هستند از اهمیت بالاتری برخوردار است و متقاضی باید از ددلاین دانشگاه مورد نظر خود آگاهی کامل داشته باشد تا به موقع اپلای کند.
  • اطلاع از چارچوب کلی آزمون اعمم از تعداد سوالات هر بخش، زمان و نحوه پاسخگویی به سوالات و ... نیز از دیگر مواردی است که باید به آن توجه کنید.
  • در آزمون‌های معروف ماک شرکت کنید چرا که این آزمون‌ها شما را برای آزمون اصلی آماده می‌کنند.
  • منابع آزمون را از مراکز معتبر تهیه کنید.
  • تمرین و ممارست در همه بخش‌های آزمون انواع آیلتس را سرلوحه کار خود قرار دهید.
  • برای شرکت در آزمون آیلتس مراکز معتبر و تحت نظارت سازمان سنجش را انتخاب کنید.

آشنایی با انواع آیلتس

در باب آشنایی با انواع آیلتس لازم است بدانید که این آزمون در سه دسته کلی زیر جای می‌گیرد.

آن دسته از افرادی که قصد ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی یا بالاتر در دانشگاه‌های خارجی به شکلی تخصصی‌تر را دارند باید مدرک آیلتس آکادمیک را داشته باشند. در این نوع آیلتس علاوه بر سوالات Writing، Reading، Listening، Speaking جنرال باید پاسخگوی سوالات آکادمیک Reading وWriting نیز باشند.

  • آیلتس جنرال:

این نوع آیلتس شامل کسانی که قصد مهاجرت، اشتغال به کار و .. در کل هدفی غیر از تحصیل را دارند می‌شود. سوالات این آزمون جنبه تخصصی و دانشگاهی ندارد و بیشتر شامل مسائل اجتماعی، معلومات روزمره و متنوع است.

  • آیلتس لایف اسکیلز:

در بین انواع آیلتس این نوع به تازگی معرفی شده‌ است و مناسب آن دسته از داوطلبانی است که قصد مهاجرت دائمی به کشور انگلستان را دارند و یا در پی گرفتن ویزای این کشور هستند که با توجه به نوع ویزا خود در سه سطح A1, A2, B1 برگزار می‌شود.A1 مخصوص افرادی است که همسر یا بستگانی در انگلستان دارند.A2 مختص افرادی است که یا ویزای این کشور را دارند و یا قصد تمدید آن را دارند.B1 نیز برای آن گروه از افرادی است که در پی دریافت شهروندی انگلستان هستند. به طور کلی آیلتس لایف اسکیلنز نسبت به سایر انواع آیلتس کمی راحت‌تر است چرا که در آن فقط مهارت‌هایSpeaking و Listening مورد بررسی قرار می‌گیرد.

چگونه آیلتس۷ یا آیلتس ۸ بگیریم؟  

اکنون حتما این سوال برای شما ایجاد شده‌است که منظور از آیلتس ۷ و ۸ چیست؟ برای پاسخ به این سوال لازم است بدانید که این موضوع اشاره به نمره آیلتس دارد، چرا که به طور کلی نمرات آزمون انواع آیلتس در ۹ بند امتیازبندی می‌شود که کمترین آن ۱ و بالاترین آن عدد ۹ است و نحوه محاسبه آن بر مبنای برآیند مجموع نمرات کسب‌شده متقاضی در هر چهار مهارت صورت می‌گیرد.

بدیهی است کسب نمره ۹ نشان‌دهنده این است که شما در حد یک کارشناس زبان انگلیسی به آن تسلط دارید و به راحتی می‌توانید مهاجرت کنید یا ادامه تحصیل بدهید، نمره ۶ که به آن نمره خنثی گفته می‌شود و حد نصاب مجاز دریافت مدرک آیلتس است نشان‌دهنده این است که متقاضی می‌تواند در حوزه مسائل غیر پیچیده کاری یا خانوادگی و ... به راحتی اظهار نظر نماید، البته چون این نمره لب مرز است ممکن است برای پذیرش بعضی دانشگاه‌ها دچار مشکل شوید. بنابراین مطلوب‌ترین نمره آیلتس نمره ۷ و ۸ است.

برای کسب این نمرات بهتر است که موارد زیر را مد نظر قرار دهید.

  • روزانه حداقل بین چهل دقیقه تا یکساعت از زمان خود را به یادگیری و تمرین زبان انگلیسی اختصاص دهید.
  • دقت و تمرکز خود را از طریق گوش دادن به اخبار، رادیو، فیلم یا اهنگ‌های انگلیسی، مطالعه مجلات خارجی و ... افزایش دهید. به طور کلی خود را در معرض زبان قرار دهید تا کم‌کم به آن عادت کنید.
  • در تست‌ها و آزمون‌های آزمایشی آیلتس شرکت کنید. سعی کنید این تست‌ها را از جاهای معتبر تهیه کنید و از دادن تست‌ها و آزمون‌های غیر رسمی پرهیز کنید.
  • از آن جاییکه مدیریت زمان آزمون مشکل بسیاری از داوطلبان آیلتس است بهتر است این مهارت را تقویت کنید تا در جلسه اصلی دچار استرس نشوید.
  • بخش رایتینگ از جمله مشکل‌ترین بخش‌ها برای بسیاری از داوطلبان است پس لازم است که نوشتن نامه، مقالات انگلیسی و ... را تمرین کنید و هربار نوشته خود را از نظر دستور گرامر و ... مورد ارزیابی قرار دهید.
  • سعی کنید که با آن دسته از اطرافیان خود که به زبان انگلیسی آشنایی دارند معاشرت داشته باشید و در طی معاشرت‌های خود به زبان انگلیسی با هم گفتگو کنید زیرا در آزمون انواع آیلتس بخش اسپیکینگ به شکل رودرو و طی مدت زمان ۱۱ تا ۲۰ دقیقه انجام می‌شود، بنابراین عدم استرس و مهارت شما هنگام مکالمه نقش مهمی در قبولی شما در این بخش دارد.
  • سعی کنید پیرامون انواع موضوعات به خصوص موضوعاتی که به آن علاقه دارید به انگلیسی فکر کنید و درباره آن‌ها بنویسید و حرف بزنید.
  • خلاصه‌نویسی یکی از بهترین روش‌های یادگیری آیلتس است پس آن را تمرین کنید.

انتخاب بهترین مرکز برای آزمون آیلتس

در میان انبوه مراکز برگزارکننده آزمون آیلتس انتخاب مرکزی مناسب جهت یادگیری و شرکت در آزمون انواع آیلتس یکی از چالشهای مهم داوطلبان است بنابراین بهتر است که متقاضیان جهت انتخاب موسسه مطلوب خود به فاکتورهای زیر دقت نمایند.

  • موسسه مورد نظر تحت نظارت سازمان سنجش کشور باشد چرا که سالانه لیستی از موسسات مهاجرتی معتبر توسط وزارت علوم تهیه شده و در سایت سنجش قرار می‌گیرد.
  • توجه داشته باشید که موسسه مورد نظر دارای مجوز idp باشد.
  • دقت به سوابق و کیفیت برگزاری آزمون آیلتس موسسات گوناگون از دیگر مواردی است که باید مد نظر قرار دهید.
  • اسم‌ و ‌رسم و‌ هویت موسسه چیزی است که باید به آن توجه کنید چرا که مجوز برگزاری آزمون آیلتس به راحتی به هر آموزشگاهی داده نمی‌شود.
  • به روز بودن آکادمی‌برگزارکننده آزمون آیلتس نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.
  • آموزشگاه‌های معتبر برگزاری آزمون آیلتس باید در کنار بهره‌گیری از اساتید مجرب دارای سیستم صوتی و تصویری استاندارد و حرفه‌ای نیز باشند.
  • درباره مرکز مورد نظر خود پرس‌و‌جو کنید و به بازخوردها توجه کنید.

مدت زمان اعتبار مدرک آیلتس

مدت زمان اعتبار مدرک آیلتس به طور کلی دو سال پس از دریافت مدرک است که این زمان در برخی کشورها متفاوت است. هم‌چنین لازم به ذکر است که این مدرک تا به حال قابل تمدید نبوده‌است.

امیدواریم که با مطالعه این مقاله تمام اطلاعات لازم جهت شرکت در آزمون انواع آیلتس را کسب کرده باشید و در این راه با پشتکار و تلاش به موفقیت برسید.