راهکارهای تقویت خودباوری

شاید در گذشته بسیاری از انسان‌ها با اهمیت رشد فردی و خودباوری آشنا نبودند ولی امروزه با وجود اینترنت و رسانه‌های اجتماعی، بیشتر انسان‌ها به خوبی می‌دانند که کار کردن روی رشد فردی، یکی از مهم‌ترین وظایف افرادی است که می‌خواهند طعم شیرین آرامش، موفقیت و توسعه واقعی را بچشند. در این مقاله تصمیم داریم تعریف کوتاهی از خودباوری ارائه دهیم و سپس به 4 مورد از بهترین راهکارها و روش‌های تقویت خوباوری بپردازیم. در صورتی که شما هم به رشد فردی خود اهمیت می‌دهید و می‌خواهید اعتماد به نفس و خودباوری خود را تقویت کنید، تا پایان این مقاله با ما همراه شوید.

 

خودباوری چیست؟

اگر بخواهیم خیلی ساده، مختصر و مفید، واژه خودباوری را تعریف کنیم، می‌توانیم بگوییم: «باور فرد به توانمندی‌ها و قابلیت‌های خودش». کسی که خودباوری دارد، وقتی در یک موقعیت یا شرایط دشوار قرار می‌گیرد، نه‌تنها تسلیم نمی‌شود؛ بلکه با تمام وجود خودش ایستادگی می‌کند و می‌کوشد که مشکلات و موانع را از جلوی راه خود بردارد و به رشد و پیشرفت ادامه دهد. خودباوری ما به نگرشی که نسبت به خودمان داریم بستگی دارد. اگر تصور می‌کنیم که می‌توانیم مشکلات را حل کنیم، قطعاً خودباوری بالایی داریم ولی اگر فکر می‌کنیم که توانایی چندانی در حل مشکلات نداریم، مشخص می‌شود که خودباوری‌مان پایین است.

خودباوری یکی از نیازهای متعالی انسان به حساب می‌آید و در کنار عزت نفس و اعتماد به نفس، می‌تواند شخصیت انسان را تقویت کند. انسانی که خودش را دوست دارد و به توانمندی‌های خودش ایمان دارد، بدون شک می‌تواند در زندگی موفق شود، نیازهای خودش را با آگاهی، دانایی و توانایی برآورده کند و یک زندگی زیبا برای خودش رقم بزند.

بسیاری از متخصصان رشد فردی بر این باور هستند که باور به خود، می‌تواند زندگی یک انسان را متحول کند و او را به بزرگ‌ترین خواسته‌ها و اهدافش برساند. یکی از جذاب‌ترین جملاتی که اهمیت خودباوری را برای ما آشکار می‌کند این است که: «اگر فکر می‌کنی موفق می‌شوی، حق با توست. چنانچه فکر می‌کنی در زندگی شکست می‌خوری، باز هم حق با توست.»

برای آشنایی بیشتر با مفهوم رشد فردی و اهمیت آن در زندگی به لینک مقابل مراجعه کنید: https://hamyar.co/what-is-personal-growth/

4 مورد از بهترین راهکارهای تقویت خودباوری

اکنون که با مفهوم خودباوری آشنا شدیم و دانستیم که یکی از زیرمجموعه‌های مهم رشد فردی به حساب می‌آید، زمان آن است که چهار مورد از بهترین و کارآمدترین راهکارهای تقویت خودباوری را بررسی و مرور کنیم:

1. برای رسیدن به خودباوری ، سعی کنید روی نقاط قوت خود متمرکز شوید

افزایش اعتماد به نفس

در صورتی که می‌خواهید زندگی موفقی داشته باشید و اعتماد به نفس خود را به میزان قابل توجهی افزایش دهید، لازم است تمام تمرکز خود را روی نقاط قوت خود بگذارید و تلاش کنید که این نقاط قوت را تقویت کنید.

به عنوان مثال اگر به حوزه هنر و ادبیات علاقه دارید و در این زمینه‌ها مهارت دارید، دلیلی ندارید که دست از علایق و نقاط قوت خود بردارید و تلاش کنید که در زمینه ریاضیات و مهندسی پیشرفت کنید.

انسان‌ها متفاوت هستند و دلیلی ندارد که همگی در یک مسیر واحد و مشخص حرکت کنند. وجود افراد متفاوت با توانمندی‌های متنوع باعث شکوفایی و بهبود روند حرکت جامعه به سمت رشد و پیشرفت خواهد شد.

بنابراین برای افزایش خودباوری لازم است روی نقاط قوت خود کار کنید و تلاش کنید که در زمینه‌هایی که در آن‌ها علاقه و استعداد دارید، به یک متخصص و فرد خبره تبدیل شوید. هر چقدر توانمندی شما در آن حوزه بیشتر باشد، یقیناً اعتماد به نفس بیشتری هم پیدا خواهید کرد. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه اعتماد به نفس کافی به لینک روبرو مراجعه کنید: https://hamyar.co/increasing-the-self-confiedence/

2. برای رشد فردی خود وقت و هزینه صرف کنید

درست است که خودباوری به معنای باور و ایمان ما به توانمندی‌ها و قابلیت‌های خودمان است ولی برای رسیدن به این باور، لازم است ابتدا مفاهیم مختلف رشد فردی مثل عزت نفس و اعتماد به نفس را یاد بگیرید و این مفاهیم را در خودتان نهادینه کنید تا در نهایت بتوانید خودباوری را در وجود خود تقویت نمایید.

خوشبختانه دوره‌های آموزشی بسیاری برای آموزش مفاهیم رشد فردی وجود دارد. بد نیست که در مورد بهترین دوره‌های آموزش رشد فردی تحقیق کنید و پس از بررسی‌های لازم، هر چند وقت یکبار در یک دوره خوب شرکت کنید. شک نکنید که این دوره‌ها توانایی متحول کردن وضعیت مالی، سلامتی و خوشبختی شما را دارند. البته اگر خودتان واقعاً بخواهید.

3. مراقب واگویه‌های خود باشید و احترام خودتان را نگه دارید

واگویه‌ها (صحبت‌های انسان با خودش) تأثیر چشمگیری روی موفقیت یا شکست او می‌گذارند. کسانی که با خودشان مثل یک قهرمان صحبت می‌کنند، بدون شک خودباوری ، عزت نفس و اعتماد به نفس‌شان به طور مداوم تقویت می‌شود.

این در حالی است که وقتی با خودمان، بد حرف می‌زنیم و احترام خودمان را در واگویه‌ها نگه نمی‌داریم، عزت نفس‌مان هم روز به روز کمتر می‌شود و حتی ممکن است با مشکلاتی نظیر افسردگی روبرو شویم.

مطالعات پزشکی جالبی در مورد واگویه‌ها انجام شده است. برخی از این مطالعات نشان می‌دهد که این واگویه‌ها روی فشار خون و ضربان قلب هم تأثیر دارد. از این رو است که واگویه‌های منفی می‌توانند سلامتی ما را هم تحت تأثیر خودشان قرار دهند. بنابراین اگر به سلامتی و طول عمر خود اهمیت می‌دهید، باید سعی کنید از واگویه‌های مثبت استفاده کنید و همیشه افکار خود را مدیریت و کنترل کنید.

4. مطالعه بهترین کتاب های انگیزشی و رشد فردی را در برنامه روزانه خود قرار دهید

بهترین کتاب های انگیزشی

مطالعه بهترین کتاب‌های انگیزشی و رشد فردی ، یکی از بهترین روش‌های تقویت خودباوری است. به طور کلی، مطالعه این کتاب‌ها، تأثیر عمیقی روی ذهنیت و نگرش انسان می‌گذارد و باعث می‌شود که فرد روز به روز به بهبود و افزایش مهارت‌ها و توانایی‌های خودش فکر کند.

بنابراین اگر می‌خواهید از این کتاب‌ها برای تقویت خودباوری خود کمک بگیرید، پیشنهاد می‌شود که از یک متخصص و فرد خبره، مشاوره بگیرید. بهترین کتاب‌های انگیزشی و رشد فردی را تهیه و به صورت روزانه مطالعه کنید. شاید در ابتدای راه، متوجه تأثیر این کتاب‌ها نشوید ولی بدانید که کتاب‌ها به تدریج و به صورت ناخودآگاه، تأثیر خودشان را روی شما می‌گذارند.

برای آشنایی با بهترین کتاب های انگیزشی جهان به لینک مقابل مراجعه کنید: https://hamyar.co/the-best-motivational-books/

همیار آکادمی؛ منبعی برای آموزش رشد فردی و تقویت خودباوری

خوشبختانه کسب و کارهای ایرانی بسیاری در حوزه رشد و توسعه فردی شکل گرفته و انصافاً دارند خدمات خوبی به کاربران خود ارائه می‌دهند. همیار آکادمی، یکی از مجموعه‌هایی است که خدمات خود در زمینه خودباوری و رشد فردی را به صورت کاملاً رایگان در اختیار مخاطبان قرار می‌دهد. خدمات این مجموعه شامل خلاصه کتاب و مقالات حرفه‌ای رشد فردی است. در صورتی که می‌خواهید از خلاصه کتاب‌های همیار آکادمی استفاده کنید، کافی است وارد وب‌سایت این مجموعه شوید. سپس از منوی بالای سایت، وارد بخش مجله شوید و در نهایت «معرفی کتاب» را انتخاب کنید. برای مطالعه مقالات رشد فردی، پس از ورود به بخش مجله، «مشاهده همه» را انتخاب کنید.

منبع: همیار آکادمی