6 کاربرد مهم اینترنت اشیا در لجستیک
از زمانی که برای جابه‌جایی کالا تنها لازم بود از نقطه A تا نقطه B برویم، زمان زیادی گذشته است. به دلیل فضای رقابتی شدید و چالش‌های فراوان، تمرکز اصلی کسب‌وکارها روی مشتریان و پاسخگویی به نیازها و انتظارات شان است. اصول اساسی لجستیک امروزه شامل انتقال کالای مناسب، در کمیت و شرایط مناسب، در زمان و قیمت مناسب، به مکان مناسب و مشتری مناسب می‌شود. از آنجایی که انجام این کار بسیار سخت است، پس باید برای رسیدن به حد مطلوب، از روش‌های نوآورانه استفاده کرد. یکی از این روش‌های نوآورانه، استفاده از اینترنت اشیاست که در حال ایجاد انقلابی در حوزه لجستیک است. اینترنت اشیا، مزیت‌ها و فرصت‌های بسیاری را در حوزه لجستیک ایجاد کرده و به طور روزافرون در حال تغییر جنبه‌های این صنعت است.

مانیتورینگ زنجیره تأمین، ردیابی وسایل نقلیه، مدیریت موجودی، حمل و نقل ایمن و خودکارسازی فرایندها، همگی از کاربردهای اینترنت اشیا و اتصال اجزای اصلی سیستم‌های لجستیک محسوب می‌شوند. در ادامه همراه ما باشید تا شما را با 6 کاربرد مهم اینترنت اشیا در لجستیک آشنا کنیم و از تحولاتی که این تکنولوژی در حال ایجاد در صنعت لجستیک و مدیریت زنجیره تأمین است، باخبر شویم.

چطور تکنولوژی در حال تغییر دادن آینده‌ی لجستیک است؟

 

کاربردهای اینترنت اشیا در صنعت لجستیک

در ادامه به مهمترین کاربردهای اینترنت اشیا در صنعت لجستیک اشاره می‌پردازیم:

 

1. سیستم‌های مدیریت مکان

در حوزه لجستیک، اینترنت اشیا می‌تواند یک سیستم مدیریت مکانی کوچک ایجاد کند و به شرکت‌ها این اجازه را بدهد تا به آسانی فعالیت‌های راننده‌های خود را دنبال کنند، از مکان وسیله نقلیه و وضعیت تحویل محموله مطلع شوند. زمانی که کالاها به مقصد می‌رسند، مدیر از طریق پیامی متوجه این موضوع می‌شوند.

وجود چنین سیستمی کمک بزرگ و غیر قابل جایگزینی، در برنامه‌ریزی و تکمیل و مشاهده زمان‌بندی تحویل مرسوله است. تمام تغییرات در لحظه مشخص می‌شوند و روی جریان کار اثر می‌گذراند. پس، تکنولوژی اینترنت اشیا می‌تواند با موفقیت برای بهبود مدیریت مکان و ساده‌سازی فرایندهای تجاری مورد استفاده قرار بگیرد.

 

2. ردیابی موجودی و انبارداری

مدیریت موجودی و انبارداری، یکی از مهم‌ترین بخش‌های اکوسیستم لجستیک متصل است. جایگذاری سنسورهای ارزان کوچک، در کالاها این اجازه را به شرکت‌ها می‌دهد تا به راحتی کالاها و محصولات را ردیابی کنند، از وضعیت آنها مطلع شوند و یک سیستم انبار هوشمند کوچک بسازند. با کمک تکنولوژی اینترنت اشیا، کارکنان می‌توانند از گم شدن کالاها جلوگیری کنند، مطمئن شوند کالاها به درستی و در شرایط ایمن انبار شده‌اند و هر آیتم مورد نیاز، در بهترین جای ممکن قرار گرفته است. تا کنون، اکثر شرکت‌های لجستیکی خود را به تکتولوژی اینترنت اشیا مجهز کرده‌اند. حداقل سازی خطاهای انسانی نیز با استفاده از این تکنولوژی امکان پذیر است.

 

3. تکنولوژی اینترنت اشیا و تجزیه و تحلیل پیش‌بینی

تجزیه و تحلیل پیش‌بینی که در صنایع مختلف در مرکز توجه قرار دارد، به شرکت‌های بزرگ کمک می‌کند تا استراتژی‌هایی موثر برای توسعه کسب‌وکار خود داشته باشند ، روند تصمیم‌گیری در سازمان شان را بهبود دهند، یک بینش تجاری هوشمند ایجاد کنند و مدیریت ریسک داشته باشند.

دستگاه‌های متصل به اینترنت مقدار زیادی داده دریافت می‌کنند و آنها را برای تجزیه و تحلیل بیشتر به سیستم مرکزی منتقل می‌سازند. اینترنت اشیا و تجزیه و تحلیل پیش‌بینی، می‌توانند در زمینه‌های برنامه‌ریزی مسیر و تحویل مرسوله و شناسایی نقص‌های موجود در سیستم قبل از به وقوع پیوستن آنها، کاربرد داشته باشند. در نتیجه استفاده از این روش، می‌توان قطعات ماشین آلات را به موقع تعویض کرد، جلوی وقوع تصادفات را گرفت و از خودروها و تجهیزات به شکل کارآمدی نگهداری کرد.

 

4. اینترنت اشیا و بلاک چین برای مدیریت زنجیره تأمین

مدیریت زنجیره تأمین با چالش‌های زیادی روبروست، از اقدامات غیرقانونی غذایی گرفته تا مراقبت از شرایط محصول. به همین خاطر است که هم شرکت‌ها و هم مشتریان آن‌ها می‌خواهند این امکان را داشته باشند تا بتوانند چرخه عمر محصول- از مبدأ کالاها گرفته تا مرحله رساندن آن‌ها به دست مشتریان- را ردیابی کنند و از تمام این مراحل مطلع باشند.

تکنولوژی بلاک چین در کنار اینکه می‌تواند بسیاری از مسائل امنیتی مرتبط با اینترنت اشیا را حل کند، می تواند ارزش زیادی نیز برای زنجیره‌های تأمین داشته باشد. این دو تکنولوژی در کنار هم این امکان را دارند تا امنیت، شفافیت و قابلیت ردیابی را در زنجیره تأمین تضمین کنند.

قراردادن برچسب‌ها و سنسورهای شناسایی فرکانس‌های رادیویی، امکان نظارت بر دما و رطوبت محصول، مکان یابی وسیله نقلیه و مراحل فرایند حمل و نقل را فراهم می‌کند. داده‌های به دست آمده از این برچسب‌ها و سنسورها، روی بلوک‌های بلاک چین ثبت می‌شود و به هر محصول یک شناسه دیجیتال تعلق می‌گیرد تا تمام اطلاعات مربوط به آن در چرخه محصول قابل ردیابی باشد. 

5. ماشین‌های خودران

در آینده‌ای نزدیک، شاهد این موضوع خواهیم بود که خودروهای خودران به طور گسترده مورد استفاده قرار گرفته‌اند. شرکت‌های لجستیک نخستین بخش‌هایی هستند که این خودروها را به مزیت رقابتی شرکت های خود تبدیل و از این ماشین‌ها در فرایندهای مختلف کسب‌وکار خود استفاده می‌کنند.

درحالی‌که دستگاه‌های اینترنت اشیا قادرند مقدار زیادی داده جمع کنند، سیستم‌های تجزیه و تحلیل می‌توانند این داده‌ها را به شکل مسیرهای مختلف برای استفاده در رانندگی هوشمند دربیاورند.

 

6. تحویل کالا به وسیله درون‌ها

درون‌ها، توانایی‌های بالقوه‌ای برای به کارگیری در خرده فروشی، لجستیک، کشاورزی و تجارت الکتریک دارند و درویدها (نوعی ربات) می‌توانند سرعت و کارآمدی فرایند انجام کار را در محیط کار بالا ببرند. در صنعت لجستیک، درون‌ها می‌توانند فرایند کسب‌وکار را از طریق ردیابی هوشمند موجودی، انتقال سریع کالاها و تحویل سریع درون انباری، خودکار سازند.

 

ردیابی ناوگان سازمان‌تان در دستان شما

موفقیت هر شرکت لجستیکی بسته به مدیریت و انبارداری مؤثر موجودی، خودکارسازی فرایندهای داخلی کسب‌وکار، تحویل سریع و مراقبت ایمن از انبار و کیفیت کالاهاست. با استفاده از تکنولوژی‌های مختلف، صنعت لجستیک امروزه در حال تغییر و رشدی بسیار سریع است. اینترنت اشیا در آینده‌ای نزدیک با کمک سیستم‌های ردیابی موجودی و مدیریت مکان، سیستم‌های حمل و نقل بدون راننده و ارتباطات هوشمند، انقلابی در حوزه لجستیک ایجاد می‌کند.

در همین زمینه اگر شما برای انجام ردیابی وسایل نقلیه خود و آوردن تکنولوژی به سیستم لجستیکی سازمان‌تان، به دنبال سیستمی هوشمند هستید، می‌توانید از طریق وبسایت سامانه مدیریت ناوگان ردگیری داده‌های مربوط به وسایل نقلیه خود را هر لحظه دنبال کنید و مدیریت ناوگان خود را به صورت هوشمند و آنلاین در دست بگیرید. 

منبع: توسعه فناوری نیک آوازه
https://nikavazeh.ir/blog/6-Important-Applications-IOT-Logistics