میکرودرم چیست؟ در مورد میکرودرم ابریژن صورت چه می‌دانید

میکرودرم، دستگاهی است که از آن برای جوانسازی و پاکسازی پوست استفاده می‌شود. در این روش لایه برداری صورت به طور سطحی، از بیرونی‌ترین لایه پوست که اپیدرم است، انجام می‌گیرد. در این روش از طریق اسپری ماده‌ای کریستالی، لایه خارجی پوست که شامل سلول‌های مرده و فرسوده است، به آرامی تراشیده می‌شود.

این روش دردناک نیست و زمان لازم برای انجام آن به طور متوسط 40 دقیقه برای صورت و 20 دقیقه برای گردن تخمین زده می‌شود. براساس نوع پوست فرد و دلیل انجام میکرودرم ابریژن، تعداد جلسات مورد نیاز برای درمان تعیین می‌شود و باید در نظر داشته باشید گرچه این روش جهت جوانسازی پوست انجام می‌شود اما نتایج آن دائمی نیستند و نیاز به تکرار در فواصل زمانی دارند؛ زیرا اپیدرم که لایه سطحی پوست است به طور تقریبی هر 3 تا 4 هفته یک بار بازسازی می‌شود. اما میکرودرم ابریژن چیست؟ در میکرودرم ابریژن، لایه بیرونی پوست تراشیده می‌شود به طوری که لایه زیرین آن نمایان می‌شود و این روش جهت درمان موارد خاصی استفاده می‌شود.

کاربرد میکرودرم ابریژن چیست؟

  • از بین بردن جای زخم، جوش و لک‌های پوستی
  • یکدست سازی رنگ پوست
  • شفاف سازی پوست
  • کنترل چربی پوست
  • از بین بردن چروک‌های سطحی
  • از بین بردن جوش‌های سرسیاه
  • کوچک کردن یا از بین بردن منافذ باز پوست
  • افزایش جریان خون زیر پوست

با افزایش سن، فرآیند کلاژن سازی در بدن کاهش می‌یابد که این امر به مرور سبب افتادگی پوست می‌شود، میکرودرم ابریژن از طریق لایه برداری که انجام می‌دهد، منجر به ضخیم‌تر و سفت‌تر شدن کلاژن‌های پوست می‌شود که در نتیجه این اتفاق، ظاهری جوان‌تر و پوستی صاف‌تر خواهید داشت.

تفاوت درم ابریژن و میکرودرم ابریژن چیست؟

روش درم ابریژن لایه بالایی پوست را با شدت بیشتری لایه برداری می‌کند، به طوری که این روش توسط متخصصان پوست برای از بین بردن جای زخم ناشی از تصادف یا جراحی استفاده می‌شود و اغلب برای افرادی که رنگ پوست روشن دارند توصیه می‌شود، در حالی که میکرودرم ابریژن برای هر رنگ پوستی مناسب است.

میکرودرم ابریژن را نباید با درم ابریژن که یک عمل جراحی است و توسط متخصصین پوست یا جراحان پلاستیک تحت بی حسی موضعی یا بیهوشی انجام می‌شود، اشتباه گرفت. درم ابریژن روشی برای درمان یا بهبود جای زخم‌ها یا جوش‌های عمیق است. درم ابریژن به بیهوشی نیاز دارد در غیر این صورت بسیار دردناک خواهد بود. درم آبریژن برای انواع خاصی از جوش‌های عمیق نیز انجام می‌شود.

میکرودرم ابریژن را نباید با درم ابریژن اشتباه گرفت

انواع روش‌های میکرودرم ابریژن چیست؟

  1. میکرودرم ابریژن با نوک الماسی

در این روش میکرودرم ابریژن از طریق وسیله‌ای دستی با نوک الماسی انجام می‌شود که به آرامی‌ روی سطح پوست کشیده می‌شود و سلول‌های مرده پوست مکیده می‌شوند. میکرودرم ابریژن الماسی برای پوست‌های حساس مناسب است و برای نواحی حساس پوست مانند اطراف چشم‌ها که پوست نازک‌تری دارند و نیز نواحی اطراف لب استفاده می‌شود؛ زیرا در این روش ذرات بلوری به‌کار گرفته نمی‌شود و خطر وارد شدن ذرات بلوری به چشم بیمار وجود ندارد. به طور کلی هرچه حرکت دست بر روی پوست کندتر انجام شود و تعدد دفعات حرکت بیشتر شود، درمان به صورت عمیق‌تری انجام می‌شود.

دستگاه میکرودرم ابریژن با نوک الماسی

  1. میکرودرم ابریژن کریستالی

در روش میکرودرم ابریژن، کریستال‌هایی بر روی سطح پوست اسپری می‌شود که اغلب از جنس ماده معدنی به نام اکسید آلومینیوم است. کریستال‌های اسپری شده بر روی پوست، خراش‌های سطحی را ایجاد می‌کنند و سپس سلول‌های مرده پوست به همراه ماده کریستالی به درون دستگاه مکیده می‌شوند و در ادامه پوست را لایه برداری و پاک سازی می‌کند.

دستگاه میکرودرم ابریژن کریستالی

دستگاه میکرودرم ابریژن کریستالی شامل یک پمپ، لوله اتصال، یک قطعه دستی و پمپ خلاء است. روش کار به این صورت است که پمپ دستگاه، جریان سنگینی از کریستال‌های ساکن مانند اکسید آلومینیوم، اکسید منیزیم، کلرید سدیم یا بی کربنات سدیم را به وجود می‌آورد که باعث خراش سطحی‌ترین لایه پوست می‌شوند، سپس پمپ خلاء سلول‌های مرده را به همراه کریستال‌ها از سطح پوست برمی‌دارد و باعث پاکسازی پوست می‌شود.

عوارض جانبی میکرودرم ابریژن چیست؟

میکرودرم ابریژن از روش‌های بی خطر محسوب می‌شود. عوارض جانبی میکرودرم ابریژن بسیار ناچیز است زیرا فقط اپیدرم را که بیرونی‌ترین لایه پوست است، تحت تأثیر قرار می‌دهد، با این حال از عوارض جانبی احتمالی می‌توان احساس کشیدگی پوست، حساسیت، تورم، قرمزی، کبودی اطراف چشم (مخصوصا اگر از داروهای رقیق کننده خون استفاده شود) و ایجاد تبخال اطراف لب را نام برد که اغلب چند ساعت پس از درمان برطرف می‌شوند. از طرفی به علت مکشی که در طول درمان بر سطح پوست ایجاد شده، ممکن است اندکی کبودی روی پوست ایجاد شود.

برای کاهش خشکی پوست و جلوگیری از پوسته پوسته شدن، بهتر است از مرطوب کننده‌ها استفاده کنید. بعد از انجام میکرودرم ابریژن، تا جای ممکن از تونرها یا پاک کننده‌های دارویی استفاده نکنید، زیرا باعث سوزش پوست می‌شوند؛ در نتیجه، بهتر است استفاده از آن‌ها را به مدت یک روز به تعویق بیاندازید. از لوازم آرایشی و پاک کننده‌های غیردارویی می‌توانید بلافاصله پس از میکرودرم ابریژن استفاده کنید. در مورد خطرات ناشی از آفتاب سوختگی، واجب است از کرم‌های ضدآفتاب استفاده شود.

میکرودرم ابریژن برای چه کسانی مناسب است؟

میکرودرم ابریژن برای افرادی که پوستی کدر و رنگ پریده دارند و کسانی که جوش‌های خفیف پوستی، لکه‌های پوستی، علائم جوش یا جای زخم‌های بسیار سطحی دارند، مناسب است. افرادی که زخم‌ها یا جوش‌های عمیق‌تری دارند، باید از روش‌های درمانی طولانی‌تری استفاده کنند.

میکرودرم ابریژن برای چه کسانی مناسب نیست؟

میکرودرم ابریژن از روش‌های بسیار محبوب و بی خطر است اما برای همه افراد مناسب نیست، در ادامه موارد نامناسب را بررسی می‌کنیم:

  • اگر جوش یا التهاب متوسط یا شدید داری، د این روش برایتان مناسب نیست، گرچه میکرودرم ابریژن به درمان جوش‌های خفیف کمک می‌کند اما زمانی که بر روی پوستی با جوش‌های ملتهب انجام شود، التهاب پوست را شدیدتر می‌کند و بسیار دردناک است و موجب برافروختگی پوست می‌شود.
  • اگر به بیماری آکنه روزاسه (این بیماری ناشی از التهاب و قرمزی مزمن پوست صورت است) مبتلا هسنید، میکرودرم ابریژن منجر به افزایش قرمزی و تورم پوست شما می‌شود.
  • در صورتی که تبخال دارید بهتر است تا بهبودی کامل صبر کنید و چنانچه مستعد تبخال هستید، تکنسین خود را آگاه کنید؛ زیرا میکرودرم ابریژن می‌تواند تبخال را فعال کند.
  • میکرودرم ابریژن را نمی‌توان برای درمان تحریکات پوستی مانند اگزما یا پسوزیاریس انجام داد.
  • در صورتی که از رتینوئیدهای موضعی استفاده می‌کنید از انجام میکرودرم ابریژن خودداری کنید.

سن مناسب برای انجام میکرودرم ابریژن

برای انجام میکرودرم ابریژن محدودیت سنی و جنسی وجود ندارد؛ اما اغلب توصیه می‌شود افراد بین 12 سال تا 65 سال از این روش استفاده کنند. زیرا افراد بالای 70 سال ممکن است دچار کبودی یا ساییدگی پوست شوند.

برنامه درمانی مناسب برای میکرودرم ابریژن چیست؟

هدف روش میکرودرم ابریژن، خارجی‌ترین لایه پوست (اپیدرم) است که این لایه غیرعروقی (رنگدانه ای) است، به این معنی که خونریزی در طول این روش بسیار کم است. برای دست‌یابی به بهترین نتیجه، توصیه می‌شود 6 درمان که در فواصل 2 هفته‌ای قرار دارند، انجام شود. تکرار میکرودرم ابریژن، هر 4-8 هفته، به سلامت و شادابی پوست کمک می‌کند.

قبل و بعد از میکرودرم ابریژن

نتیجه گیری و جمع بندی

میکرودرم ابریژن از جمله روش‌های محبوب و پرطرفدار برای لایه برداری سطحی پوست است. این روش بی خطر و نتایج آن بلافاصله بعد از درمان قابل مشاهده است؛ به طوری که پوست پس از یک بار درمان نیز نرم‌تر و صاف‌تر می‌شود و مرطوب کننده‌ها را بهتر جذب می‌کند. میکرودرم ابریژن می‌تواند با از بین بردن چروک‌های سطحی پوست، اثرات آفتاب سوختگی و جوش‌های کم عمق به بهبود ظاهر پوست کمک کند؛ اما برای چروک‌ها و جوش‌های عمیق مفید نیست. میکرودرم ابریژن بدون درد و بیهوشی و در مقایسه با لایه برداری شیمیایی و لیزر کم خطر‌تر است و فرد پس از درمان نیاز به استراحت ندارد و می‌تواند به انجام کارهای روزانه خود بپردازد. فشار و سرعت مکش، بر اساس نوع پوست و حساسیت آن توسط پزشک یا متخصص پوست تنظیم می‌شود.

بررسی مطالعات انجام شده نشان داده است که میکرودرم ابریژن حتی می‌تواند جذب برخی از داروهای موضعی را از طریق افزایش نفوذپذیری پوست به طور موقت تسهیل کند و کرم‌های آرایشی و غیر تحریک کننده معمولاً می‌توانند بلافاصله بعد از میکرودرم ابریژن استفاده شوند. میکرودرم ابریژن یک درمان دائمی نیست بلکه بهتر است در فواصل زمانی تکرار شود زیرا نتایج آن طی بازسازی پوست کاهش می‌یابد. هدف از انجام این روش، بهبود ظاهر و جوان‌سازی پوست است.