برای ساخت وب ‌سایت فروشگاهی به چه چیزهایی احتیاج دارید.

این روزها راه‌اندازی یک فروشگاه فیزیکی هزینه‌های متعددی برای فروشندگان ایجاد می‌کند. خرید یا اجازه یک واحد تجاری همراه با انبار، تهیه اقلام و محصولات به حدی که جلوه خوبی در فروشگاه داشته باشند، بازاریابی مناسب و مواردی مانند این‌ها، به معنای هزینه‌های مختلف هستند. در این میان اگر قصد دارید در زمینه کسب‌وکار و فروشندگی به درآمد برسید، مدل فروشگاه خود را کمی تغییر دهید. برای این کار طراحی یک سایت فروشگاهی، روشی مقرون به‌صرفه و هوشمندانه محسوب می‌شود که با کمترین هزینه بتوانید فروشگاه خودتان را راه‌اندازی کنید و به کسب درآمد برسید. البته برای برخورداری از چنین سایتی باید چند نکته مهم را رعایت کنید. در ادامه این موارد را باهم بررسی می‌کنیم.

 قبل از هر چیز یک دامنه بخرید

دامنه، دامین یا همان آدرس اینترنتی، نامی است که برای سایت خودتان انتخاب می‌کنید. انتخاب این نام اهمیت زیادی در جذب مشتریان به سمت شما دارد و به همین دلیل نمی‌توانید هر نامی انتخاب کنید. توصیه می‌شود دامنه اسمی‌باشد که به کسب‌وکار شما ربط داشته باشد و به‌نوعی مخاطبان با خواندن آن نام بتوانند تقریبا حوزه کاری آن را تشخیص دهند.

همچنین این نام نباید خیلی بلند باشد یا اینکه خواندن حروف آن در کنار هم برای مخاطب سخت باشد. درعین‌حال مخاطبان باید بتوانند به‌راحتی نام سایت و دامنه را در گوگل سرچ کنند. در غیر این صورت رغبتی برای ورود به سایت فروشگاهی شما پیدا نخواهند کرد.

درنهایت اینکه اگر در مسیر کسب‌وکار خود و سایت فروشگاهی بتوانید به موفقیت برسید، به‌مرور نام دامنه تبدیل به برند کاری شما می‌شود. به همین دلیل بهتر است به خلاصه بودن نام، مرتبط بودن آن با حوزه کاری، جذاب بودن و نوشتار راحت آن دقت داشته باشید تا در آینده با مشکلی روبرو نشوید.

سیستم مدیریت محتوای مناسب پیدا کنید

اگر بخواهید سایتی بسازید که نیاز به کد نویسی حرفه‌ای داشته باشد، باید برنامه نویسان متخصصی نیز برای این کار استخدام کنید که موجب افزایش هزینه‌های طراحی سایت می‌شود. راه آسان‌تر این است که سیستم مدیریت محتوای CMS را انتخاب کنید. جوملا، وردپرس، اپن کارت، مجنتو و ... ازجمله سیستم‌های مدیریت محتوایی هستند که امکان استفاده از آن‌ها وجود دارد.

بااین‌حال بهترین نوع CMS ها، سایت‌های وردپرسی هستند که نیاز به کمترین کد نویسی دارند و به‌سرعت می‌توانید سایت خودتان را راه‌اندازی کنید. وردپرس از سطح ایمنی خوبی برخوردار است و به دلیل اینکه افزونه‌های متعددی برای انواع فعالیت‌ها در اختیار شما می‌گذارد، گزینه خوبی برای طراحی سایت محسوب می‌شود. فاکتور ویژه در سیستم محتوای وردپرس این است که کدهای آن تا جای ممکن متناسب با کدهای سئو تهیه می‌شود. به همین دلیل با کمی تلاش می‌توانید خودتان را در جستجوی گوگل به نتایج خوب برسانید.

فضای میزبانی مناسب انتخاب کنید

بعد از خرید دامنه و نصب سیستم محتوای مناسب، باید به سراغ فضای میزبانی سایت یا همان سرور و هاست بروید. این فضا شباهت زیادی به فضای فیزیکی فروشگاه دارد و در محیط مجازی و اینترنتی به شما کمک می‌کند که سایت خود را روی آن سوار کنید و اطلاعات و دیتای مدنظرتان را در آن ذخیره و بارگذاری نمایید. اگر به تازگی سایت فروشگاهی خودتان را راه‌اندازی کردید و اطلاعات زیادی برای ذخیره و بارگذاری ندارید، خرید یک هاست با سرعت مناسب و اقتصادی بهترین انتخاب است. اما به‌مرور زمان با پیشرفت کار و بهبود سایت فروشگاهی، بهتر است به سراغ یک سرور اختصاصی بروید که سرعت بالا و اختیارات کامل را به شما ارائه دهد.

چه محصولی می‌فروشید؟

زمانی که تصمیم به راه‌اندازی و طراحی سایت فروشگاهی دارید، باید تعریف دقیقی از محصولات و اقلامی داشته باشید که قصد فروش آن‌ها را دارید. با شناخت درست محصول و شرایط ارائه آن، به شکل بهتری می‌توانید دست به کار شوید. بنابراین قبل از هر چیز مشخص کنید که محصولات شما فیزیکی هشتند یا اینکه به شکل سند، فایل و مواردی مانند این‌ها به فروش می‌رسند. آیا برای محصولات فیزیکی، چه روشی برای تحویل محصول در نظر گرفتید. همچنین خریداران و مشتریان شما چگونه می‌توانند روند انتقال وجه را انجام دهند. درعین‌حال امکان پرداخت از طریق چه بانک‌هایی فعال است؟ آیا امکان انتقال وجه بانک ملی و سایر بانک‌ها برای مشتریان وجود دارد یا خیر؟

نکته دیگر این است که برای نگهداری اقلام و محصولات، انباری دارید یا خیر؟ شما باید به این سوال نیز پاسخ دهید که مشتریان از چه گروهی هستند و محصولات شما فقط به حوزه خاصی مربوط می‌شود یا اینکه عموم مردم می‌توانند آن را بخرند؟ پاسخ دادن به تمام این سوالات کمک می‌کند که به شکل بهتری کسب‌وکار اینترنتی خود را راه‌اندازی کنید و به نتیجه بهتری برسید.

درگاه پرداخت اینترنتی داشته باشید

اگر سایت شما فقط در زمینه ارائه اطلاعات آموزشی و عمومی‌باشد، با راه‌اندازی یک وبلاگ و درج مطالب می‌توانید آن را جلو ببرید. اما براییم وب‌سایت فروشگاهی نیاز به درگاه پرداخت اینترنتی دارید تا مشتریان با استفاده از آن بتوانند خرید اقلام داخل فروشگاه را انجام دهند.

درعین‌حال برای دریافت درگاه اینترنتی و راه‌اندازی سایت فروش، می‌توانید به دو روش عمل کنید. اول راهکار این است که به‌طور مستقیم سراغ بانک‌ها بروید و قرارداد‌های لازم را با آن‌ها ایجاد کنید. اما در راه دوم، استفاده از شرکت‌های واسط، روشی سریع‌تر محسوب می‌شود که بتوانید یک درگاه پرداخت برای سایت فروشگاهی خود در اختیار بگیرید.

به پاخور فروشگاه اینترنتی توجه کنید

تا به اینجا تمام مراحل اولیه برای راه‌اندازی وب‌سایت را انجام دادید. در این مرحله لازم است که سایت خودتان را به بقیه نشان دهید تا از آن خرید کنند. به‌صورت کلی راه‌اندازی یک فروشگاه حضوری و سنتی، نیاز به خرید و اجاره مغازه در جایی دارد که پاخور خوبی داشته باشد. اما زمانی که در فضای اینترنتی هستید، خودتان باید این پاخور را برای مشتریان فراهم کنید. یکی از این روش‌ها، تبلیغات به‌موقع و هوشمندانه است که حجم بیشتری از مشتریان را به سمت شما بکشاند. برای این کار می‌توانید به‌صورت موازی در شبکه‌های اجتماعی فعال باشید یا در کمپین‌های تبلیغاتی شرکت کنید. همچنین با تولید محتواهای آموزشی و به شکل رپورتاژ، مشتریان را به سمت وب‌سایت خود ترغیب نمایید.

یک سایت زیبا و کامل بسازید

برای این کار باید به درج محصولات و مشخصات کامل آن‌ها دقت کنید. بهتر است از تصاویری استفاده کنید که ابعاد مناسب و کیفیت خوبی دارند. درعین‌حال هرچه ظاهر سایت تمیزتر، مرتب‌تر و زیباتر باشد، کاربران علاقه بیشتری به ماندن در سایت و خرید از آن دارند.