داروی درمان گال | بیماری انگلی گال چگونه درمان می‌شود؟

داروی درمان گال | بیماری انگلی گال چگونه درمان می‌شود؟

بیماری گال یا جرب که عامل آن یک حشره کوچک به نام سارکوپتس اسکابیه است، یک نوع آلودگی پوستی محسوب می‌شود. بعد از اینکه این حشره روی پوست قرار بگیرد، می‌تواند تا مدت 40 روز و یا حتی بیشتر روی پوست زندگی کند، تکثیر شود و وارد پوست شده و تخمک گذاری کنند. علائمی از این بیماری که روی پوست ظاهر می‌شود، جوش‌های کوچک و قرمز رنگ همراه با با خارش شدید است. متأسفانه باید گفت که این بیماری بسیار مسری است و به راحتی از فردی به فرد دیگر از راه تماس پوستی مستقیم منتقل خواهد شد. البته لباس و تخت خواب آلوده نیز از دیگر راه‌های انتقال بیماری گال بین افراد خواهند بود. در هر حال خبر خوب اینکه برای درمان بیماری گال، راه‌های مؤثری نیز وجود دارد.

پس می‌توان گفت در صورت ابتلا به این بیماری لازم نیست خیلی نگران باشید زیرا شیوه‌های مؤثر درمان گال قابل اجرا هستند. فقط لازم است دستورالعمل‌ها را یک به یک عمل کنید. از آنجایی که سرایت این بیماری خیلی شدید است، بهتر است تمام افرادی که با فرد بیماری در ارتباط مستقیم بوده‌اند، فرآیند درمان را به طور کامل طی کنند. در ادامه توضیح بیشتری در مورد علائم این بیماری و دلایل به وجود آمدن آن گفته و راه‌های درمان قطعی بیماری گال را نیز معرفی خواهیم کرد.

علائم بیماری گال چیست؟

نشانه‌هایی که بعد از مبتلا شدن فرد به بیماری گال در او ظاهر می‌شوند، عبارتند از:

  • دانه‌های کوچک و برجسته جوش‌مانند که به رنگ قرمز هستند.
  • خارش بسیار شدید در محل دانه‌ها و برجستگی‌های ایجاد شده بر روی پوست.

این برجستگی‌ها و دانه‌های قرمز معمولاً در قسمت‌هایی از بدن که دارای چین و چروک هستند رخ می‌دهد. قسمت‌هایی مانند میان انگشتان، زیر بغل، دور کمر، قسمت داخلی مچ دست، قسمت داخلی آرنج، کف پا، دور سینه، اطراف ناحیه تناسلی مردان، روی باسن و روی زانوها. البته در صورت گسترش بیماری، علائم می‌تواند تمام بدن فرد را پوشش دهد. بعد از ابتلا به این بیماری و ظهور علائم، مسیر نفوذ حشره‌ها به زیر پوست کاملاً قابل مشاهده خواهد بود. در صورت ابتلا به بیماری گال، خطوط و برآمدگی‌هایی بر روی پوست ظاهر می‌شود.

نکته قابل توجه اینجاست که گال انواع مختلفی دارد. گونه‌های شدیدتر و مسری‌تر آن با نام گال نروژی شناخته می‌شوند که هزاران تخم و حشره ریز در این نوع از بیماری روی پوست شما ایجاد خواهد شد. علائم گال نروژی ایجاد رویه‌های خشکیده و ضخیم شدن پوست است. این لایه‌های خشک با کوچک‌ترین تماس از روی پوست کنده می‌شوند. افرادی که مبتلا به بیماری‌هایی مانند ایدز، سرطان، روماتیسم و دیگر بیماری‌هایی که سیستم ایمنی را به شدت تضعیف می‌کنند هستند، خیلی بیشتر در معرض این نوع از گال قرار خواهند گرفت.

ناگفته نماند که روش سرایت این نوع از گال هم نیز مانند نوع قبلی است. فقط اینکه یادتان باشد اگر در گذشته سابقه ابتلا به این بیماری را داشته باشید و دوباره در معرض آن قرار بگیرید، علائم و نشانه‌هایی که در بالا از آن‌ها نام بردیم، در طی چند روز در شما ظاهر خواهد شد. اما اگر برای بار اول است که به بیماری دچار می‌شوید، ممکن است تا شش هفته نیز طول بکشد تا علائم آشکار شوند. نکته قابل توجه این است که حتی در صورتی که علائم هنوز در بدن شما پدیدار نشده باشد، باز هم می‌توانید این بیماری را به شخص دیگری منتقل کنید. در هر صورت بعد از مشاهده اولین نشانه‌ها، سریعاً به فکر درمان گال باشید.

بعد از مشاهده اولین نشانه‌ها، سریعاً به فکر درمان گال باشید.

درمان بیماری گال را چه زمانی شروع کنیم؟

شاید بد نباشد قبل از اینکه از روش‌های درمان قطعی بیماری گال بگوییم، علل ابتلا به این بیماری را بررسی کنیم. گال که درواقع نوعی انگل است، زیر پوست فرد مبتلا را سوراخ کرده، به اصطلاح تونل‌هایی را برای تخم گذاری خود ایجاد می‌کند. بعد از باز شدن تخم‌ها، حشره نوزاد گال به سطح پوست می‌آید تا زندگی خود را در سطح پوست گذرانده و به دیگر قسمت‌ها و یا بدن افراد دیگر راه پیدا کند. بدن شما نسبت به این انگل هشت پا، واکنش نشان می‌دهد و به همین دلیل است که خارش در پوست شما ایجاد می‌شود. چون حشرات نوزاد روی پوست هستند، سرایت از طریق تماس پوستی و یا حتی لباس و محل خواب آلوده نیز به سرعت انجام می‌گیرد. در برخی از مطالعات آمده است که حیوان مبتلا به بیماری گال نیز می‌تواند دلیل انتقال آن به انسان باشد اما باید گفت که شدت انتقال بیماری گال از یک انسان به انسان دیگر، خیلی بیشتر و محتمل‌تر از انتقال آن بین حیوان و انسان است.

برای درمان و استفاده از داروی گال به سرعت به پزشک متخصص مراجعه کنید

شما باید از همان ابتدا که نشانه‌های بیماری گال را در بدن خود مشاهده کردید، برای درمان و استفاده از داروی گال به سرعت به پزشک متخصص مراجعه کنید. هر چند که بیماری‌های دیگری مانند اگزما، درماتیت و انواعی از حساسیت‌های پوستی نیز همین نشانه‌های بیماری گال را دارند، اما پزشک متخصص می‌تواند بیماری را به راحتی شناسایی کرده و بعد از تشخیص قطعی، درمان گال را شروع کند. یادتان باشد که داروی بیماری گال را فقط با تجویز پزشک متخصص تهیه و استفاده کنید؛ زیرا داروهای دیگر شاید خارش شما را کم‌تر کنند اما بیماری را به طور کامل ریشه کن نخواهند کرد. پزشک با معاینه پوست شما، با بررسی نوع سوراخ‌های ایجاد شده بر روی پوست و با نمونه برداری و بررسی کردن آن‌ها در زیر میکروسکوپ، حضور انگل و تخمک‌ها را بر روی پوست شما تشخیص داده و برای درمان قطعی بیماری گال، داروی مورد نیاز را تجویز خواهد کرد.

معرفی داروی بیماری گال

برای درمان بیماری گال، باید آلودگی ایجاد شده بر روی پوستتان از بین برود. پزشک متخصص برای این کار انواعی از پمادها، کرم‌ها و لوسیون‌ها را تجویز می‌کند که استفاده به شیوه درست و اصولی از آن‌ها می‌تواند درمان قطعی بیماری گال را به همراه داشته باشد. این کرم‌ها و پمادها باید مستقیماً بر روی پوست شما و در محلی که علائم حضور دارند، استفاده شوند. فعالیت انگل گال بر روی پوست فرد مبتلا، در شب‌ها به حداکثر خود می‌رسد. به همین دلیل است که پزشک متخصص، استفاده از داروی بیماری گال را در شب‌ها تجویز می‌کند. این گونه که تمام بدن خود را از گردن تا پایین به کرم و یا پماد آغشته کرده و صبح‌ها، شست و شو دهید. وقتی بیماری گسترده‌تر باشد باید تمام نقاط بدن به کرم آغشته شود؛ در صورتی که در موارد خفیف‌تر شاید بتوان فقط در نقطه‌ای که تحت تأثیر علائم قرار گرفته است از لوسیون استفاده کرد. در هر صورت طریقه استعمال داروی بیماری گال باید کاملاً اصولی و طبق نظر پزشک متخصص باشد. برخی از داروهایی رایجی که درمان بیماری گال را بر عهده دارند عبارتند از:

  • کرم ۵ درصد پرمترین
  • لوسیون ۲۵ درصد بنزیل بنزوات
  • پماد ۱۰ درصد سولفور (گوگرد)
  • کرم ۱۰ درصد کروتامیتون
  • لوسیون ۱ درصد لیندان

درمان قطعی بیماری گال چیست؟

البته غیر از این پمادها که درمان قطعی بیماری گال را نتیجه می‌دهند، پزشک متخصص داروهای دیگری برای تسکین درد و کم کردن خارش ناشی از حضور انگل گال بر روی پوست را نیز تجویز خواهد کرد. این داروها عبارتند از:

  • انواع آنتی هستامین‌هایی مانند لوسیون پراموکسین یا بنادریل برای کاهش خارش.
  • آنتی بیوتیک برای از بین بردن عفونتی که از دائماً خاراندن پوست ناشی خواهد شد.
  • کرم‌های استروئیدی برای کم کردن ورم و خارش ناشی از بیماری.

همانطور که پیش‌تر هم ذکر کردیم، گاهی اوقات انواعی تهاجمی از بیماری در افراد اتفاق می‌افتد. در این نوع از بیماری علائم پس از درمان‌های اولیه ممکن است از بین نرود. در نتیجه برای درمان گال از نوع شدید و یا همان گال نروژی، داروهایی مانند ایورمکتین که یک قرص خوراکی است نیز تجویز خواهد شد. در بیمارانی که گال اکثر بدن آن‌ها را گرفته است نیز این قرص خوراکی تجویز می‌شود. طول درمان بیماری گال، حدود چهار هفته خواهد بود. در واقع می‌توان گفت بعد از یک هفته از شروع مصرف داروی بیماری گال، خارش‌ها و علائم کاهش می‌یابند. بعد از گذشت یک ماه، درمان قطعی بیماری گال اتفاق می‌افتد. اگر بعد از یک ماه هنوز هم احساس خارش داشتید، قطعاً بیماری کاملاً از بین نرفته است و شما باید فوراً به پزشک مراجعه کنید.

بعد از یک هفته از شروع مصرف داروی بیماری گال، خارش‌ها و علائم کاهش می‌یابند

نکته قابل توجه این است که بعد از اتمام بیماری و یا حتی در طول درمان، تمامی لباس‌ها و رخت خواب‌ها را با آب جوش شست و شو داده و بعد از خشک شدن دوباره، آن‌ها را با اتو با دمای بالا حرارت دهید تا اگر هر گونه انگلی در آن‌ها وجود دارد از بین رفته و دوباره به شما انتقال نیابد.

جمع بندی و نتیجه گیری

آنچه در اینجا بدان پرداختیم، بررسی بیماری پوستی گال و راه‌های انتقال آن بود. در ادامه، روش‌های درمان این بیماری را تحلیل کرده و از انواع داروی بیماری گال نیز نام بردیم. هرگز فراموش نکنید که برای درمان قطعی بیماری گال باید حتماً به پزشک متخصص مراجعه کنید.