قیمت دوره های تخصصی مکانیک خودرو چقدر است؟

ورود به بازار کار، یکی از مشغله‌های مهم جوانان به خصوص پسران به شمار می‌آید، از سال اول دبیرستان، افراد باید استعداد و توانایی خود را دریابند تا بتوانند برای آینده خود تصمیم بگیرند و رشته مورد علاقه خود را انتخاب کنند. از این رو ما در این متن می‌خواهیم در مورد یکی از دوره‌های کاربردی و پرطرفدار دوره مکانیکی و هزینه دوره مکانیک خودرو صحبت کنیم.

چرا مکانیک خودرو شویم؟

پیشرفت علم خودورسازی و علاقمندی روزافزون به استفاده از خودروهای شخصی باعث شده تولیدات این صنعت بیشتر از قبل شود. به همان نسبت نیاز به بررسی، بروز رسانی و تعمیرات هم افزایش یافته، این عوامل باعث به وجود آمدن علم مکانیک خودرو و لزوم آموزش مکانیکی شده است.

هرچقدر خودروهای پیچیده تر و به روزتری تولید شود به همان نسبت کار مکانیکی سخت‌تر می‌شود؛ بنابراین شرایط آموزش دیدن در این رشته و هزینه دوره مکانیکی هم تغییر می‌کند. بنابراین برای اطلاع بیشتر در مورد این علم و هزینه کلاس مکانیکی تا انتهای متن همراه ما باشید.

یک مکانیک چه کاری انجام می‌دهد؟

اتومبیل بخش‌های مختلفی دارد از سیستم الکترونیکی گرفته تا سیستم‌های تهویه و امنیتی، یک مکانیک باید به موارد زیر مسلط باشد و تجربه کافی جهت انجام آن‌ها را داشته باشد.

  • تعمیر اساسی موتور‌های بنزینی و دیزلی
  • تعمیر سیستم تعلیق و سیستم فرمان
  • تعمیر دستگاه‌های الکتریکی خودروها ( باطری سازی و برق خودرو )
  • تعمیر دستگاه‌های سوخت رسانی موتورهای بنزینی و دیزلی
  • تنظیم موتور
  • تعمیر جعبه دنده و دیفرانسیل
  • تعمیر چرخ‌ها و سیستم ترمز
  • و غیره

نیاز به تسلط و تجربه از این لحاظ مهم است که کوچکترین خطا از طرف مکانیک اثرات جبران ناپذیری به وجود می‌آورد و کار یک تعمیرکار خودرو اثر مستقیم بر جان و مال افراد دارد. از این رو افراد با هر سابقه کاری نیاز به بروزرسانی اطلاعات خود و گذراندن دوره‌های جدیدتر دارند.

کسب تجربه و آموزش هزینه بر است و برای افراد این سوال پیش می‌آید که قیمت دوره مکانیکی چقدر است؟

چطور می‌توانیم یک مکانیک شویم؟

قبل از صحبت در مورد قیمت دوره مکانیکی ابتدا باید بدانیم چطور می‌توانیم به این رشته ورود کنیم؟

نوجوانان و دانش آموزان بعد از گذراندن سال اول دبیرستان می‌توانند با تحصیل در مراکز فنی و حرفه‌ای؛ هنرستان‌ها و مدرسه‌های کار و دانش رشته مکانیک خودرو را انتخاب کنند و در آن ادامه تحصیل بدهند، بعد از آن از طریق کنکور سراسری با بدون کنکور وارد دانشگاه می‌شوند و در مقطع کاردانی ادامه تحصیل می‌دهند، همچنین در صورت داشتن علاقه می‌توانند مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد خود را اخذ کنند.

در گروه‌های تحصیلی ریاضی در دبیرستان نیز می‌توانند با شرکت در کنکور سراسری به صورت مستقیم وارد مقطع کارشناسی مکانیکی خودرو شوند.

به جز این، افراد علاقمند نیز می‌توانند از طریق سازمان‌ها و آموزشگاه‌های خصوصی و فنی و حرفه‌ای نیز دوره‌های مکانیک خودرو را فرا بگیرند و با خواندن مقالات مهندسی خودرو دانش خود را افزایش دهند.

این رشته در مقاطع بالاتر به چند زیرشاخه تقسیم می‌شود.

  • سیستم محرکه خودرو
  • طراحی سیستم‌های تعلیق، ترمز و فرمان
  • سازه و بدنه خودرو

آموزش مکانیک خودرو

با گذراندن این دوره چه در آموزشگاه‌های آزاد و چه در دانشگاه‌ها افراد تخصص‌های زیر را یاد می‌گیرند.

  • شناخت کامل اجزای خودرو , شاسی و بدنه , طراحی بدنه و قطعات
  • یافتن عیوب خودرو و امکان تصحیح و تعمیر آن
  • شناخت و تعمیر موتور خودرو
  • تسلط بر مشخصات و نکات فنی موتور دیزلی و تعمیر آن
  • نقشه خوانی و نقشه کشی و محاسبات مربوط به موتورهای دیزلی و بنزینی
  • طراحی خودرو و قطعات به صورت مجازی و عملی
  • استاتیک و ایرودینامیک
  • انجام تعمیرات و تعویض قطعات صدمه دیده
  • تسلط بر هیدرولیک خودرو
  • نکاتی از قبیل طراحی سیستم ترمز و شتاب خودرو
  • چگونگی مونتاژ دستگاه‌های مختلف در صنایع اتومبیل سازی ماشین آلات راه سازی و کشاورزی

بعد از یادگیری نوبت به ورود به بازار کار است!

یک مکانیک خودرو در چه سازمان‌هایی می‌تواند شاغل شود؟

  • کارخانجات تولید انوع خودروهای شخصی، کشاورزی، حمل و نقل عمومی و غیره
  • سرپرستي کارگاه‌های مختلف نمایندگی‌ها تعميرگاه‌های مجاز
  • فعاليت در كارهاي كوچك خصوصي مانند تعمیرگاه های ماشین و موتورسیکلت
  • كار در كارخانجات صنعتی
  • فعاليت در مراكز انبوده ساز قطعات صنعتی

اکنون که با نحوه کار یک مکانیک آشنا شدیم این سوال پیش می‌آید که افراد چطور می‌توانند بدون رفتن به هنرستان یا دانشگاه این حرفه را یاد بگیرند؟

مدرک ارائه شده توسط آموزشگاه‌ها تا چه اندازه معتبر است؟

گذراندن دوره‌های آزاد چه مزیتی نسبت به دوره های دانشگاه دارد؟

کلاس‌های این دوره بصورت عملی برگزار می‌شوند؟

با داشتن این مدرک قادر به ورود به بازار کار هستیم؟

دوره مکانیکی

هزینه دوره مکانیکی چقدر است؟

تقاضا برای ورود سریعتر به بازار کار و کاهش علاقه به گذراندن سال های زیاد در دانشگاه‌ها از یک سو و پیچیدگی روزافزون علم خودرو از سوی دیگر باعث شده بخشی مهمی از آموزش ها بخصوص در بخش عملی مکانیکی به آموزشگاه‌های آزاد و مراکز فنی و حرفه‌ای واگذار شود، سازمان فنی و حرفه ای کشور به منظور کمک به ورود سریعتر افراد به بازار کار با در نظر گرفتن حداقل قیمت کلاس مکانیکی، از چندین سال قبل شروع به برگزاری دوره‌های مختلف کرده است.

آموزشگاه‌های مختلفی کار آموزش مکانیکی را بصورت عملی و تئوری انجام می‌دهند، یکی از بهترین برگزارکننده این دوره مجتمع فنی و حرفه ای دارالفنون است که از سال 1389 با مجوز رسمی از سازمان فنی و حرفه‌ای کشور شروع به کار کرده است.

افراد علاقمند می‌توانند بدون گذراندن دوره‌های هنرستان و دانشگاه با ثبت نام در کلاس‌های این مرکز و با کمترین هزینه بصورت عملی و با آموزش در محیطی واقعی به طور کامل آموزش ببینند و برای ورود به بازار کار آماده شوند، در کنار افراد مبتدی، شاغلینی که می‌خواهند تجربیات خود را به روز کنند نیز می‌توانند در این دوره‌ها ثبت نام کنند.

دارالفنون در انتهای هر دوره مدرک رسمی فنی و حرفه‌ای به کارآموزان عطا می‌کند که 3 مزیت مهم دارد.

  1. به دلیل گذراندن دوره در محیط کاملا واقعی و دروس عملی؛ افراد قادر به ورود به بازار کار هستند.
  2. افرادی که تمایل به مهاجرت از کشور را دارند با ترجمه این مدرک قادر به ورود به بازار کار کشور مقصد هستند.
  3. کارآموزانی دارنده این مدرک قادر به دریافت وام خوداشتغالی میباشند.

همچنین موسسه دارالفنون درصورت موافقت کارآموز، وی را به شرکت‌های مورد اطمینان جهت یافتن کار معرفی میکند.

یکی از مهم‌ترن دغدغه‌های کارآموزان بحث هزینه کلاس‌های مکانیکی است، مجتمع فنی و حرفه‌ای دارالفنون با کمترین هزینه نسبت به سایر آموزشگاه‌های آزاد با شهریه سی میلیون ریال معادل با سه میلیون تومان دوره‌های مکانیک خودرو را برگزار می‌کند.

علاقه‌مندان به شرکت در این دوره می‌توانند برای دسترسی به اطلاعات بیشتر به وب سایت مجتمع فنی و حرفه ای دارالفنون به آدرش اینترنتی darr.ir مراجعه فرمایند.

نتیجه گیری

ورود به بازار کار بخصوص در شرایط اقتصادی کشور کاری دشوار شده و فقط افرادی می‌توانند وارد شوند یا کار خود را ادامه دهند که تخصص و مهارت لازم در زمینه کاری خود را داشته باشند. یکی از رشته‌های مورد توجه که همچنان بازار کاری خوبی دارد رشته مکانیک خودرو است، رشد روزافزون اتومبیل‌ها و نیاز به داشتن خودرو باعث شده مشاغل وابسته به آن از جمله مکانیکی همیشه پررونق باشد. بنابراین کارجویان و علاقمندان به خودرو به راحتی می‌توانند با گذراندن دوره، تسلط کافی برای انجام اینکار را پیدا کنند.

برای مسلط شدن مهم‌تر از آموزش دیدن، مکان برگزاری این آموزشها است.

 مجتمع فنی و حرفه‌ای دارالفنون با برگزاری کلاس‌های مکانیکی در محیطی کاملا واقعی و اعطای مدرک رسمی فنی و حرفه‌ای به افراد برای ورود به بازار کار کمک شایانی کرده است.

منبع: دوره مکانیکی دارالفنون