دانلود مقالات ISI درباره دسترسپذیری، دستیابیپذیری + ترجمه فارسی
Accessibility
آشنایی با موضوع
دسترسپذیری یا دستیابیپذیری یک عبارت کلی است به معنی بیشینه میزانی که یک سامانه یا یک ابزار، برای بیشترین شمار استفادهکنندگان، دسترسیپذیر باشد. به عبارتی دیگر، دسترسیپذیری، میزان و درجه آسان بودنِ دسترسی است، چیزی که با آن بتوان به یک جایگاه مشخص، از هر مسیر و جایگاهی رسید و «دسترسی» داشت. دسترسیپذیری نباید با کارایی اشتباه گرفته شود، چیزی که آسانی استفاده شدن یک ابزار، یک فضا یا یک سرویس، برای هر کاربر را شرح میدهد. «دسترسیپذیری» میتواند به این صورت هم شرح داده شود: قابلیت دسترسی برای به کار انداختن یک سامانه یا یک ابزار، برای سود و هدفی خاص. معنای دیگر «دسترسیپذیری» در زمینه ناتوانیهای جسمی افراد است، و حقی که آنها برای دسترسی به هر سامانه یا ابزاری را دارند، همچنین ابزاری که این کاربران را توانمند میکند تا به حق دسترسی خود برسند. مانند نرمافزارهای خواننده صفحههای وب، صندلیهای چرخدار و دیگر ابزار.
دسترسپذیری رایانه: در مبحث تعامل انسان و رایانه، دسترسپذیری به دسترسیپذیری یک سیستم کامپیوتری به همه مردم بدون توجه به معلولیت یا شدت نقص آنها اشاره دارد.
موارد مورد توجه در انواع ناتوانیها یا کمتوانیها: مشکلات افراد معلول را میتوان به چند دسته تقسیم کرد. دسترسیپذیری رایانه برای هریک از این گروهها توجهات خاص خود را میطلبد.
بیسوادی و کمسوادی: بزرگترین چالش در دسترسیپذیری کامپیوتر، دردسترس بودن منابع برای افراد کمسواد است.
مشکلات بصری: از قبیل نابینایی، کمبینایی و کوررنگی.
مشکلات حرکتی: از قبیل لرزش، رعشه و بیماریهایی چون پارکینسون.
مشکلات ذهنی: از قبیل ضعف در یادگیری، ضعف در حافظه، ضعف در تمرکز حواس.
مشکلات شنوایی: از قبیل ناشنوایی و کمشنوایی.
دسترسپذیری وب به توانایی دستیابی آسان و استفاده برابر از منابع جهانی دادهها و اطلاعات صفحههای وب برای همه کاربران، حتی کاربرانی که به نوعی از معلولیتهای انسانی رنج میبرند، گفته میشود. وبگاههایی که درست طراحی و ویرایش شده و بر مبنای استانداردهای وب برپا شده باشند، برای همه کاربران با هرگونه توانمندی جسمی، به گونهای یکسان در دسترس خواهند بود. برای نمونه صفحهای از وب که با استانداردهای وب طراحی شده و کُد ابرمتن (اچتیامال) آن درست نوشته شده باشد، پیوندهای آن دارای نامگذاری نهفته در کُد، و تصویرهای آن دارای متنهای جایگزین تصویر باشد، به کاربران نابینا کمک میکند تا با نرمافزارهای تبدیل متن به گفتار یا سختافزارهای تبدیل متن به خط بریل، بتوانند به دادههای صفحه دسترسی داشته باشند.
در این صفحه تعداد 897 مقاله تخصصی درباره دسترسپذیری، دستیابیپذیری که در نشریه های معتبر علمی و پایگاه ساینس دایرکت (Science Direct) منتشر شده، نمایش داده شده است. برخی از این مقالات، پیش تر به زبان فارسی ترجمه شده اند که با مراجعه به هر یک از آنها، می توانید متن کامل مقاله انگلیسی همراه با ترجمه فارسی آن را دریافت فرمایید. در صورتی که مقاله مورد نظر شما هنوز به فارسی ترجمه نشده باشد، مترجمان با تجربه ما آمادگی دارند آن را در اسرع وقت برای شما ترجمه نمایند.
مقالات زیر هنوز به فارسی ترجمه نشده اند. در صورتی که به ترجمه آماده هر یک از مقالات زیر نیاز داشته باشید، می توانید سفارش دهید تا مترجمان با تجربه این مجموعه در اسرع وقت آن را برای شما ترجمه نمایند.