دانلود مقالات ISI درباره رتینوپاتی دیابتی + ترجمه فارسی
Diabetic Retinopathy
آشنایی با موضوع
رتینوپاتی دیابتی (به انگلیسی: diabetic retinopathy) عارضه ای ناشی از دیابت است که بدلیل تغییرات ایجاد شده در رگ های خونی رخ می دهد. پرده شبکیه لایه عصبی در پشت چشم است که نور را درک می کند و تصاویر را به مغز می فرستد. وقتی عروق خونی در شبکیه آسیب می بینند ممکن است باعث نشت مایع یا خون شده یا منجر به رشد شاخه های عروقی شکننده و کلاف مانند شده و باعث تخریب شبکیه شود در نتیجه تصویری که شبکیه به مغز می فرستد تار شده یا کج و معوج می¬شود. عوارض چشمی بیماری قند می تواند شامل اختلال در دید، آب مروارید، آب سیاه و مشکلات شبکیه می باشد. از بین این موارد جدی ترین درگیری چشم وابسته به دیابت درگیری شبکه ی عروق خونی تغذیه کننده ی شبکیه است، به این حالت رتینوپاتی دیابتی گفته می شود.
بهترین راه برای تشخیص رتینوپاتی دیابتی معاینه چشمی در فواصل منظم می¬باشد که توسط چشم پزشک بایستی انجام شود. رتینوپاتی بسیار شدید ممکن است کاملاً بدون علامت باشد. بیماری را می¬توان با درمان بهبود بخشید. برای تشخیص رتینوپاتی دیابتی چشم پزشک با استفاده از دستگاهی بنام افتالموسکوپ بداخل چشم شما نگاه می¬کند. چشم پزشکی ممکن است قبل از معاینه با استفاده از قطره چشمی مردمک را باز کند. چنانچه چشم پزشک رتینوپاتی دیابتی را تشخیص دهد ممکن است نیاز به عکس رنگی ته چشم یا آزمایش خاصی بنام “آنژیوگرافی با فلوئورسئین” باشد تا مشخص شود که شما احتیاج به درمان دارید یا نه؟ در آنژیوگرافی با فلوئورسئین یک ماده رنگی به داخل رگ شما تزریق می¬شود و عکسهای مخصوصی از چشم شما گرفته می شود.
عروق خونی آسیب دیده ناشی از رتینوپاتی دیابتی به دو طریق می توانند منجر به از دست دادن بینایی شوند:
1. عروق خونی غیر طبیعی جدید و شکننده ای که در مرحله چهارم رتینوپاتی دیابتی ایجاد می شوند، اگر دچار خونریزی شوند، خون در مرکز چشم تجمع می یابد و منجر به کاهش بینایی می شود.
2. مایع خارج شده از عروق شکننده می تواند در مرکز ماکولا ( قسمتی از چشم که مسئول دید ظریف است ) تجمع یابد و باعث تورم ماکولا و تاری دید شود. این وضعیت، ادم ماکولا نامیده می شود.
این اتفاق در هر مرحله ای می تواند رخ دهد، اگر چه بیشتر در مراحل پیشرفته رخ می دهد.
درمان این عارضه با توجه به عوامل زیر است:
o سن
o تاریخچه پزشکی
o شیوه زندگی
o میزان تخریب شبکیه چشم
به هر حال باید به طور منظم توسط چشم پزشک معاینه صورت گیرد.
روشهای درمانی مختلفی برای رتینوپاتی دیابتی وجود دارد که به دو نوع آن اشاره می شود:
1- جراحی با لیزر یا لیزر درمانی
2- برداشتن زجاجیه (ویترکتومی)
انواع رتینوپاتی
در این صفحه تعداد 1020 مقاله تخصصی درباره رتینوپاتی دیابتی که در نشریه های معتبر علمی و پایگاه ساینس دایرکت (Science Direct) منتشر شده، نمایش داده شده است. برخی از این مقالات، پیش تر به زبان فارسی ترجمه شده اند که با مراجعه به هر یک از آنها، می توانید متن کامل مقاله انگلیسی همراه با ترجمه فارسی آن را دریافت فرمایید. در صورتی که مقاله مورد نظر شما هنوز به فارسی ترجمه نشده باشد، مترجمان با تجربه ما آمادگی دارند آن را در اسرع وقت برای شما ترجمه نمایند.
مقالات زیر هنوز به فارسی ترجمه نشده اند. در صورتی که به ترجمه آماده هر یک از مقالات زیر نیاز داشته باشید، می توانید سفارش دهید تا مترجمان با تجربه این مجموعه در اسرع وقت آن را برای شما ترجمه نمایند.