دانلود مقالات ISI درباره سکته مغزی حاد + ترجمه فارسی
Acute Stroke
آشنایی با موضوع
سکته مغزی حاد (Acute stroke) حالت شدید سکته مغزی است. سکته مغزی نوعی اختلال نورولوژیک ناگهانی است که به علت عروق کانونی قابل انتساب است که به دنبال آن خونرسانی به ناحیهای که دچار سکته مغزی شدهاست مختل میشود. به بیان دیگر اگر خونرسانی به قسمتی از مغز دچار اختلال شده و متوقف گردد٬این قسمت از مغز دیگر نمیتواند عملکرد طبیعی خود را داشته باشد. این وضعیت را اصطلاحاً سکته مغزی مینامند. سکته مغزی میتواند به عللی مانند بسته شدن یا پاره شدن یکی از رگهای خون رسان مغز ایجاد شود. به نظر برخی پزشکان و متخصصان، خطر بروز سکته مغزی در زنان به علت بیماریهای ژنتیک، موارد هورمونی، مصرف برخی داروها و پیامدهای ناشی از زایمان بیشتر از مردان است.
حدود ۸۵٪ از تمام موارد سکتههای مغزی بر اثر بسته شدن یک شریان مغزی با یک لخته خون (ترومبوز که اصلیترین عامل تشکیل آن آزار آندوتلیوم است) که به آن سکته مغزی ایسکمیک گفته میشود.
از تمام موارد سکتههای مغزی بر اثر بسته شدن یک شریان مغزی با یک لخته خون که به آن اصطلاحاً ترومبوز مغزی گفته میشود ایجاد میگردد. دیگر عوامل عمده سکته مغزی را آمبولی مغزی و خونریزی مغزی تشکیل میدهند.
آمبولی مغزی وقتی رخ میدهد که تکهای از یک لخته خون که در جای دیگر بدن مثل قلب یا رگ اصلی گردن ساخته شده، خود را از طریق جریان خون به یکی از شریانهای خونرسان مغز برساند و در آنجا گیر کند. حدود یک چهارم از سکتههای مغزی بر اثر آمبولی مغزی بروز میکنند. خونریزی مغزی باعث حدود ۱۵٪ سکتههای مغزی میباشد بر اثر پاره شدن یکی از شریانهای مغز ایجاد میشود. در این موارد خون بر روی بافتهای اطراف آن ریخته میشود.
لختههای خونی که باعث ترومبوز و آمبولی مغزی میشوند احتمال زیادی دارند که در یک شریانی که بر اثر آترواسکلروسیس آسیب دیدهاست ساخته شده باشند. تصلب شراین وضعیتی است که در آن دیواره رگها بر اثر رسوب چربی سفت میشود. عواملی که باعث افزایش احتمال ایجاد تصلب شراین میشود عبارتند از سیگار کشیدن، مصرف زیاد چربی در رژیم غذایی، دیابت و وجود مقدار زیادی چربی در خون.
اغلب بیماران در فاز حاد دچار اختلال بلع می شوند که لوله بینی معده ای گذاشته می شود و از این طریق غذا اب و داروها به بیمار رسا نده می شود معمولا طی یک هفته بیمار قدرت بلع پیدا می کند و لوله خارج می شود در فاز حا د سکته اگر بیمار بی اختیاری داشته با شد سوند ادراری گذاشته می شود. با هوشیار شدن بیمار با روش باز و بسته کردن متناوب سوند بیمار کنترل ادراری را بدست اورده سوند هر چه سریعتر باید خارج شود زیرا می تواند عامل عفونت ادراری باشد. برخی بیماران سیر ناخوشایندی پیدا کرده و علی رغم شروع درمان بعلت شدت بیماری زمینه ای و وسعت زیاد سکته مغزی دچار ورم شدید مغز و اختلال تنفسی می شوند. این بیماران به بخش ویژه منتقل می شوند که اغلب پیش اگهی خوبی ندارند ودر صد بالا ئی از این بیماران فوت می کنند.
درمان اولیه پس از وقوع یک سکته مغزی شامل تحت نظر گرفتن دقیق فرد و انجام اقدامات پرستاری برای محافظت راه تنفسی او میباشد. اگر در سی تی اسکن دیده شد که یک لخته خون در شریان وجود دارد، باید فوراً با استفاده از داروهای ترومبولیتیک اقدام به حل کردن آن نمود. این درمان ممکن است باعث بهبود عواقب سکته مغزی بشود اما در هر موردی نباید آن را بکار برد، زیرا باعث افزایش خطر بروز خونریزی در مغز میشود.
در این صفحه تعداد 381 مقاله تخصصی درباره سکته مغزی حاد که در نشریه های معتبر علمی و پایگاه ساینس دایرکت (Science Direct) منتشر شده، نمایش داده شده است. برخی از این مقالات، پیش تر به زبان فارسی ترجمه شده اند که با مراجعه به هر یک از آنها، می توانید متن کامل مقاله انگلیسی همراه با ترجمه فارسی آن را دریافت فرمایید. در صورتی که مقاله مورد نظر شما هنوز به فارسی ترجمه نشده باشد، مترجمان با تجربه ما آمادگی دارند آن را در اسرع وقت برای شما ترجمه نمایند.
مقالات ISI سکته مغزی حاد (ترجمه نشده)
مقالات زیر هنوز به فارسی ترجمه نشده اند. در صورتی که به ترجمه آماده هر یک از مقالات زیر نیاز داشته باشید، می توانید سفارش دهید تا مترجمان با تجربه این مجموعه در اسرع وقت آن را برای شما ترجمه نمایند.