دانلود مقالات ISI درباره هیپرپلازی خوش خیم پروستات + ترجمه فارسی
Benign Prostatic Hyperplasia
آشنایی با موضوع
هیپرپلازی خوش خیم پروستات (به انگلیسی: Benign prostatic hyperplasia) شایعترین علت انسداد ادراری است که در میان مردان رخ میدهد. این بیماری هایپرتروفی خوشخیم پروستات نیز نامیده میشود. واژه هایپرپلازی (بیشرویش، افزایش تعداد سلولهای اپیتلیال را که در آزمایش میکروسکوپی مشاهده میشود توصیف میکند، و چون در طی این بیماری بافت غددی و استرومای پروستات دچار هیپرپلازی و نه هیپرتروفی میگردد لذا واژه هیپرتروفی خوشخیم پروستات یک اصطلاح غلط است و باید از عبارت هیپرپلازی خوشخیم پروستات برای توصیف این بیماری استفاده نمود.
پروستات غدۀ کوچکی است که بخشی از سیستم تولید مثل مردانه را تشکیل میدهد. پروستات زیر مثانه قرار دارد و مجرای ادرار را در احاطۀ خود دارد. مجرای ادرار ساختار لولهمانند باریکی است که از طریق آن منی و ادرار بدن مرد را ترک میکنند.
در کنار دو غدۀ دیگر که به نام وزیکولهای منی شناخته میشود، پروستات مایعی میسازد که برای ایجاد منی با اسپرم ترکیب میشود.
به طور معمول ادرار از مثانه و از طریق بخش مجرای ادرار محاط شده توسط پروستات جریان یافته و از بدن خارج میشود.
هیپرپلازی خوش خیم پروستات وقتی ایجاد میشود که سلولهای پروستات تکثیر میشوند و این غده دچار افزایش اندازه میگردد.
با رسیدن به سن ۷۰ سالگی، قریب به ۸۰٪ مردان درجاتی از BPH را خواهند داشت که ممکن است علایم ادراری آزاردهندهای را ایجاد کند. وزن پروستات در فرد بالغ سالم حدود ۲۰–۲۵ گرم و اندازه آن ۴×۲×۳ سانتیمتر است.
هیپرپلازی خوش خیم پروستات (BPH) در مردان بالاتر از ۴۰ سال رخ میدهد که در آن پروستات اغلب تا حدی بزرگ میشود که ادرار کردن مشکل میشود. علت هیپرپلازی خوشخیم پروستات دقیقا معلوم نیست، گرچه این عارضه با غذاهای پرچربی، سابقه خانوادگی و هورمونها ارتباط دارد.
به هر حال این عارضه خوش خیم است و سرطانی نمیشود. علایم این بیماری شامل تکرر ادرار(نیاز مکرر به رفتن به توالت) یا دیر شروع شدن جریان ادرار است.
اگر پروستات بیش از حد بزرگ شود، ممکن است پیشابراه را ببندد و مانع جریان ادرار شود. بزرگی خوشخیم پروستات را میتوان با روشهای دارویی، انجام جراحیهایی با کمترین برش و در موارد شدید با جراحی برای برداشتن پروستات درمان کرد.
علائم و نشانههای رایج BPH عبارتند از:
• نیاز مکرر و یا فوری به دفع ادرار
• افزایش تعداد ادرارهای غیرارادی (شبادراری)
• سختی در بیرون آمدن ادرار از مثانه
• جریان ضعیف ادرار و یا جریانی که بارها قطع و وصل میشود
• چکیدن در پایان ادرار
• نیاز به فشار در هنگام ادرار
• ناتوانی برای تخلیه کامل مثانه
علائم و نشانههای نادر بیماری عبارتند از:
• عفونت دستگاه ادراری
• ناتوانی در ادرار کردن
• وجود خون در ادرار
تشخیص
اگر مردی دچار علایم BPH باشد، باید به پزشک مراجعه کند. قرار گرفتن تحت درمان زودهنگام میتواند مانع از بروز عوارض و صدمه دیدن مثانه یا کلیهها شود.
همچنین قرار گرفتن تحت نظر پزشک باعث از تشخیص خارج شدن دیگر علل احتمالی میشود. سرطان پروستات، التهاب پروستات، و سنگ کلیه نیز میتوانند علایم مشابهی در مردان ایجاد کنند.
دکتر معمولاً پس از مرور علایم، گرفتن شرح حال پزشکی، و انجام برخی تستهای پزشکی، BPH را تشخیص میدهد. این روند احتمالاً شامل معاینۀ مقعد برای بررسی میزان بزرگ شدن پروستات است. معمولاً تستهای ادرار برای از تشخیص خارج شدن عفونتها انجام میشود.
تستهای تشخیصی به طور معمول شامل بررسی سطح PSA است، یک مادۀ شیمیایی که توسط پروستات تولید میشود. وقتی پروستات بزرگ میشود سطح PSA بالا میرود. در برخی موارد، امکان انجام برخی تستهای دیگر برای از تشخیص خارج کردن علایم ادراری وجود دارد.
درمان
درمان به طور معمول به میزان شدت علایم بستگی دارد. در برخی موارد، به هیچ درمانی نیاز نخواهد بود. اگر علایم خفیف باشند یا هیچ علامتی وجود نداشته باشد، دکتر ممکن است رویکرد انتظار و مراقبت را در پیش بگیرد. این انتظار و مراقبت شامل معاینۀ سالانۀ پروستات و مرور علایم برای تعیین چگونگی وضعیت و وخامت احتمالی علایم است.
علایم خفیف را شاید بتوان با ایجاد تغییراتی ساده در سبک زندگی، مثل اجتناب از مصرف مشروبات الکلی و زمانبندی ادرار کردن نیز درمان کرد. مردانی که دچار علایم آزاردهندهتری در این مورد هستند ممکن است گزینههای درمانی فهرست شده در زیر را در دستور کار قرار دهند.
در این صفحه تعداد 782 مقاله تخصصی درباره هیپرپلازی خوش خیم پروستات که در نشریه های معتبر علمی و پایگاه ساینس دایرکت (Science Direct) منتشر شده، نمایش داده شده است. برخی از این مقالات، پیش تر به زبان فارسی ترجمه شده اند که با مراجعه به هر یک از آنها، می توانید متن کامل مقاله انگلیسی همراه با ترجمه فارسی آن را دریافت فرمایید. در صورتی که مقاله مورد نظر شما هنوز به فارسی ترجمه نشده باشد، مترجمان با تجربه ما آمادگی دارند آن را در اسرع وقت برای شما ترجمه نمایند.
مقالات ISI هیپرپلازی خوش خیم پروستات (ترجمه نشده)
مقالات زیر هنوز به فارسی ترجمه نشده اند. در صورتی که به ترجمه آماده هر یک از مقالات زیر نیاز داشته باشید، می توانید سفارش دهید تا مترجمان با تجربه این مجموعه در اسرع وقت آن را برای شما ترجمه نمایند.
Keywords: هیپرپلازی خوش خیم پروستات; prostate; prostatic hyperplasia; lasers; solid state; transurethral resection of prostate; salvage therapy; ASA®; American Society of Anesthesiologists®; AUASS; American Urological Association symptom score; BMI; body mass index; BPH; benign prostatic