دانلود مقالات ISI درباره وزن کم هنگام تولد + ترجمه فارسی
Low Birth Weight
آشنایی با موضوع
وزن طبیعی نوزاد از 2500تا 4000گرم در نظر گرفته می شود که به طور متوسط وزن نوزادان طبیعی و با وزن مناسب در ایران از 3200تا 3600گرم است. با این تفاسیر، نوزادان با وزن تولد بیشتر از 4000گرم بزرگ نامیده می شوند.
چنانچه وزن نوزاد پس از تولد کمتر از 2500گرم باشد، نوزاد با وزن کم هنگام تولد (L. B. W) نامیده می شود. در ایران تولد نوزادان L. B. Wعامل اصلی مرگ و میر دوران نوزادی (I. M. R) محسوب می شود.
وزن کم هنگام تولد با مدت زمان حاملگی رابطه مستقیم دارد، چراکه هر چه تعداد هفته های بارداری نسبت به مدت طبیعی کمتر باشد، وزن کم هنگام تولد در نوزادان شایع تر و با مرگ و میر بالای نوزادان همراه است.
در عین حال، نوزادان با وزن تولد بسیار پایین که VLBWنامیده می شوند، وزن کمتر از 1500گرم دارند و غالبا پره ماچور (نارس) هستند. در واقع پره ماچور به نوزادی گفته می شود که پیش از هفته 37بارداری به طور زنده متولد شود. پره ماچور اغلب برای اشاره به واژه نارسی (immaturity) نیز به کار می رود. میزان بقای این نوزادان دقیقا با وزن زمان تولدشان در ارتباط است.
در مقایسه با نوزادان بالاتر از 37هفته، نوزادان با وزن تولد بسیار پایین احتمال بیشتری برای بستری شدن های مکرر در بیمارستان طی سال اول زندگی به علت نارس بودن و عفونت ها و در سال های بعد به دلیل عوارض نورولوژیک و اختلالات روانی اجتماعی دارند.
کم وزنی نوزاد چه اثراتی بر مکانیسم و عملکرد طبیعی بدن این نوزادان می گذارد؟ چرا یکی از عوامل مرگ و میر نوزادان کم وزنی آنان محسوب می شود؟
عامل اولیه تعیین میزان مرگ و میر (مورتالیته) و بیماری (موربیدیته) وزن زمان تولد است. شایع ترین یافته نامطلوب حین تولد، اختلالات ضربان قلب جنین است. از طرفی میزان نیاز به احیا و مشکلات زمان تولد در این نوزادان بیش از دیگر نوزادان است.
در نوزادن کم وزن نسبت به نوزادان طبیعی خطر ابتلا به بیماری های سلسله اعصاب بیشتر است ؛ همچنین وزن نوزاد مهم ترین عامل بقا و رشد و نمو طبیعی اوست. وزن نوزاد و عوارض ناشی از عدم رشد کافی، مهم ترین عامل مرگ و میر در 28روز اول تولد است.
وزن کم نوزاد از موثرترین عوامل در مرگ و میر پس از 28روز اول زندگی و بیماری ها و ناتوانی های دوران کودکی است.
نوزادان کم وزن هنگام تولد، خطر بیشتری برای ابتلا به بیماری فلج مغزی در مقایسه با نوزادان طبیعی دارند، در صورتی که نوزاد کم وزن، نارس هم باشد این بیماری بیشتر آنها را تهدید می کند.
* ارزیابی وزن نوزاد هنگام تولد از چه جهاتی اهمیت دارد؟
وزن نوزاد در زمان تولد مهم ترین عامل بقا در طول دوران نوزادی و همچنین پیش بینی کننده توانایی جسمی و تکاملی وی در آینده است.
دوره نوزادی 4هفته اول پس از تولد در نظر گرفته می شود و زندگی جنینی و خارج رحمی هر دو تداومی را تشکیل می دهند که طی رشد و تکامل انسان توسط عوامل ژنتیکی، اقتصادی، اجتماعی و محیطی تحت تاثیر قرار می گیرد؛ برای مثال وضعیت بد اقتصادی و تغذیه نامناسب به طور شایعی با پره ماچوریتی (نارس بودن نوزاد) همراه است که خود با میزان های بالای مرگ و میر و ناتوانی نه تنها در دوران نوزادی بلکه در خلال شیرخوارگی همراه است.
محققان دانشگاه پوردو ایندیانا آمریکا با تحقیق بر روی مردم بومی منطقه مایا در مکزیک دریافتند سایز مادر و شیوه زایمان می تواند الگوی رشد کودک را تا سن ۵ سالگی پیش بینی کند.
آماندا ویل، عضو تیم تحقیق، در این باره می گوید: «مادرانی که دارای شاخص توده بدنی بالا هستند و زایمان به روش سزارین داشته اند، دارای چاق ترین کودکان در این روستا بودند. »
ویل در این مطالعه، ۵۷ مادر و ۱۰۸ کودک آنها را که بین سال های ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۴ بدنیا آمده بودند مورد مطالعه قرار داد و تا سن ۵ سالگی رشد ماهیانه کودکان را زیرنظر داشت. در حدود ۲۰ درصد این کودکان به شیوه سزارین بدنیا آمده بودند.
ویل در مطالعاتش دریافت تفاوت های موجود بین سایز کودکان نشان می دهد که شیوه تولد آنها نقش مهمی در نحوه رشد این کودکان می گذارد.
وی متوجه شد کودکان ۵ ساله که به هنگام تولد وزن بالا داشته، و از مادرانی با شاخص توده بدنی بالا زاده شده بودند، وزن شان به طور میانگین در صورت زایمان به روش طبیعی ۱۵. ۵ کیلوگرم بود. اما اگر به روش سزارین متولدشده بودند، وزن کودک در ۵ سالگی ۱۷ کیلوگرم بود، یعنی در حدود ۱۰ درصد بیشتر.
ویل مطالعاتش را از اینرو در بین روستاییان مایا در مکزیک انجام داد چراکه بسیاری از فاکتورهای دیگر مرتبط با چاقی نظیر رژیم غذایی پرچرب و پرقند یا سبک زندگی بی تحرک در بین این مردم متداول نبود تا نتایج مطالعات را تحت الشعاع قرار دهد.
در این صفحه تعداد 591 مقاله تخصصی درباره وزن کم هنگام تولد که در نشریه های معتبر علمی و پایگاه ساینس دایرکت (Science Direct) منتشر شده، نمایش داده شده است. برخی از این مقالات، پیش تر به زبان فارسی ترجمه شده اند که با مراجعه به هر یک از آنها، می توانید متن کامل مقاله انگلیسی همراه با ترجمه فارسی آن را دریافت فرمایید. در صورتی که مقاله مورد نظر شما هنوز به فارسی ترجمه نشده باشد، مترجمان با تجربه ما آمادگی دارند آن را در اسرع وقت برای شما ترجمه نمایند.
مقالات ISI وزن کم هنگام تولد (ترجمه نشده)
مقالات زیر هنوز به فارسی ترجمه نشده اند. در صورتی که به ترجمه آماده هر یک از مقالات زیر نیاز داشته باشید، می توانید سفارش دهید تا مترجمان با تجربه این مجموعه در اسرع وقت آن را برای شما ترجمه نمایند.
Keywords: وزن کم هنگام تولد; Down's syndrome; Motor development; Cognitive development; Language development; Kyoto Scale of Psychological Development; Low birth weight; Congenital heart diseases; Sex difference;
Keywords: وزن کم هنگام تولد; Parenteral nutrition; Energy; Neonatal intensive care unit; Low birth weight; ESPGHAN; European Society for Pediatric Gastro-enterology, hepatology and nutrition; NICU; neonatal intensive care unit; GA; gestational age; d; day; IQR; interquartile range;
Keywords: وزن کم هنگام تولد; breastfeed; LBW; VLBW; Healthy People 2020; ECLSB; Early Childhood Longitudinal Program-Birth Cohort; LBW; Low birth weight; NBW; Normal birth weight; NICU; Neonatal intensive care unit; NSCH; National Survey of Children's Health; VLBW; Very low birth w
Keywords: وزن کم هنگام تولد; ABCC8; ATP Binding Cassette Subfamily C Member 8; CAPN10; calpain 10; Cdkal1; Cdk5 regulatory associated protein 1-like 1; DM; diabetes mellitus; GLIS3; GLIS Family Zinc Finger 3; HMGA1; high mobility group A1; HNF1A; hepatocyte nuclear factor 1A; HNF1Î
Keywords: وزن کم هنگام تولد; Maternal; Influenza; Vaccination; Pregnancy; Small for gestational age; Preterm birth; Low birth weight; Immortal time bias;
Keywords: وزن کم هنگام تولد; Preterm infants; Neonates; Therapeutic positioning; Neurodevelopment; Neonatal unit (NNU); Health outcomes; NNUs; Neonatal Units; NICU; Neonatal Intensive Care Unit; NIDCAP; Newborn Individualised Development Care and Assessment Programme; NNNS; The NICU
Keywords: وزن کم هنگام تولد; AGT; angiotensinogen; CVD; cardiovascular diseases; GeLC; gel electrophoresis followed by liquid chromatography; MS; mass spectrometry; RBP4; retinol-binding protein 4; Cardiovascular diseases; GeLC-MS/MS; Low birth weight; Neonates; Urine;
Keywords: وزن کم هنگام تولد; low birth weight; prematurity; preterm birth; small for gestational age; infant mortality; CF; Cystic fibrosis; CFTR; CF transmembrane regulator; ICD-9; International Classification of Diseases, Ninth Revision; SGA; Small for gestational age; LBW; Low bir
Keywords: وزن کم هنگام تولد; PTB; preterm birth; LBW; low birth weight; PM2.5; particulate matter less than or equal to 2.5 μm in aerodynamic diameter; OR; odds ratio; CI; confidence interval; RR; relative risk; AF; attributable fraction; GBD; Global Burden of Disease; Class I stan
Keywords: وزن کم هنگام تولد; Women intellectual and developmental disabilities; Pregnancy; Birth outcomes; Low birth weight; Preterm birth; Stillbirth;