مننژیت (به انگلیسی: Meningitis)التهاب پوشش اطراف مغز و نخاع است. این حالت معمولا بر اثر یک عفونت ایجاد می شود. ورم همراه با مننژیت اغلب باعث بروز نشانه های معمول بیماری مننژیت، شامل سردرد، طب و خشکی گردن می شود. رایجترین نشانههای مننژیت سردرد و خشکی گردن همراه با تب، گیجی یا هشیاری دگرگون شده، استفراغ، و ناتوانی در تحمل نور (نورهراسی) یا صداهای بلند (صداهراسی(میباشد. علایم بیماری مننژیت در کودکان شامل: تب بالا،گریهی پی در پی،بی خواب و بی قراری شدید،تغذیه ضعیف،برآمدگی در قسمت نرم بالای سر کودک،خشکی گردن و بدن کودک. مننژیت باکتریایی: نیاز به بستری کردن فوری در بیمارستان دارد. بسیار خطرناک و کشنده می باشد. هنگامی که باکتری وارد خون شود، باعث تخریب دیواره عروق خونی می شود و موجب خونریزی در پوست و اعضای داخلی می شود. علائم مننژیت باکتریایی شامل: تب، خستگی، تهوع، سردی دست ها و پاها، لرز سرد، درد شدید عضلات و مفاصل، درد سینه و یا شکم، تنفس سریع، اسهال و در مراحل بعدی بثورات پوستی است. این نوع مننژیت، در کمتر از چند ساعت فرد را از پا درمی آورد. در موارد غیر کشنده، معلولیت دائمی می دهد و شامل قطع عضو و یا زخم شدید می باشد. علائم مننژیت باکتریایی بعد از 3 تا 7 روز ظاهر می شود. مننژیت ویروسیهمچنین با عنوان مننژیت ضدعفونی شده نیز نامیده میشود، شایع ترین نوع مننژیت میباشد و نسبت به مننژیت باکتریایی حدت و شدت کمتری دارد. این نوع بیماری بیشتر در اواخر تابستان و اوایل پاییز مشاهده میشود و علت اصلی ایجاد آن انتروویروس است که می تواند در معده و روده ایجاد بیماری کند. از سایر عوامل معدود ایجاد کننده مننژیت ویروسی، آربوویروسها هستند که از طریق پشه منتقل میشوند. مننژیت ویروسی به ندرت کشنده است و معمولا بیمار بهبود پیدا می کند. مننژیت قارچی: علائم این مننژیت بسیار شبیه به انواع دیگر مننژیت می باشد. به هر حال، این علائم به تدریج ظاهر می شوند. علائم مشترک شامل سردرد، تب، تهوع و سفتی گردن می باشد. علائم اختصاصی این نوع مننژیت عبارتند از: عدم دوست داشتن نور، تغییر در وضعیت ذهنی، گیجی، توهم و تغییرات شخصیتی. نقاط کوچک متمایل به رنگ ارغوانی نیز میتواند نشانه مننژیت باشد. بثورات جدی نشانه ای است که خیلی دیر بروز میکند و میتواند بسیار جدی باشد. این بثورات به شما می گوید که شما دچار مننژیت باکتریایی شده اید. چنین مواردی زمانی بروز میکند که باکتری سمی را داخل سیستم شما ازاد میکند و همین امر موجب میشود رگهای خونی کوچک در پوست و اندامهای داخلی بدن پاره گردد. پیشگیری از بیماری مننژیت: ایمن سازی معمول واقعاً به مقداری زیادی در جلوگیری از ابتلا به بیماری مننژیت کمک می کند. واکسن بر علیه سرخک، HIB، فلج اطفال، اوریون، پنوموکوک، مننگوکوک به کودک شما در محافظت از مننژیت کمک می کند. عوارض مننژیت میتواند شدید باشد. هر چه بیماری بیشتر بدون درمان رها شود، خطر تشنج و آسیب عصبی دائمی افزایش مییابد: از دست دادن شنوایی،مشکلات حافظه،ناتوانیدر یادگیری،آسیب مغزی،مشکلات در راه رفتن،تشنج،نارسایی کلیوی،شوک،مرگ. پیشگیری: شستوشوی مرتب دستها،تمرین عادات خوب بهداشتی،سالم ماندن با استراحت، ورزش و غذای سالم،هنگام عطسه یا سرفه از پوشیده بودن دهانتان مطمئن شوید. در زنان حامله با پختن گوشت تا دمای ۷۴ درجه و عدم مصرف پنیر غیرپاستوریزه از ابتلا به لیستریوز پشگیری کنید
در این صفحه تعداد 1100 مقاله تخصصی درباره مننژیت که در نشریه های معتبر علمی و پایگاه ساینس دایرکت (Science Direct) منتشر شده، نمایش داده شده است. برخی از این مقالات، پیش تر به زبان فارسی ترجمه شده اند که با مراجعه به هر یک از آنها، می توانید متن کامل مقاله انگلیسی همراه با ترجمه فارسی آن را دریافت فرمایید. در صورتی که مقاله مورد نظر شما هنوز به فارسی ترجمه نشده باشد، مترجمان با تجربه ما آمادگی دارند آن را در اسرع وقت برای شما ترجمه نمایند.
مقالات ISI مننژیت (ترجمه نشده)
مقالات زیر هنوز به فارسی ترجمه نشده اند. در صورتی که به ترجمه آماده هر یک از مقالات زیر نیاز داشته باشید، می توانید سفارش دهید تا مترجمان با تجربه این مجموعه در اسرع وقت آن را برای شما ترجمه نمایند.