دانلود مقالات ISI درباره اختلالات چربی خون یا دیسپیدمی + ترجمه فارسی
Dyslipidemia
آشنایی با موضوع
اختلالات چربی خون یا دیسپیدمی(به انگلیسی: Dyslipidemia)به معنای هر گونه اختلال در سطح سرمی چربیها شامل افزایش یا کاهش غیرطبیعی است. دیسلیپیدمی شامل انواع مختلفی از اختلال در سوختوساز چربیها است که موجب بالا رفتن میزان سرمی یک یا تعدادی از آنها (مانند کلسترول، تریگلیسرید به صورت VLDLو LDL)در خون میشوند.
زمانی که تعادل چربی های خون به دلیل دریافت، مصرف و یا سوخت و ساز به هم می خورد، ذخیره چربی افزایش یافته و باعث رسوب چربی در بافت های بدن بالاخص جدار داخلی رگ ها می گردد. این اختلال سبب تنگی و سخت شدن عروق و چاقی می شود که در نهایت فرد را به سمت دیس لیپیدمی و بیماری های قلبی عروقی می برد.
علائم چربی خون بالا
– در علائم چربی خون بالا گاهی اوقات سرگیجه، وزوز گوش، درد بازوی چپ، سنگین شدن دست، گرفتگی در جناغ سینه و… وجود دارد.
– گاهی نیز بدون وجود علائم چربی خون بالا با آزمایش دادن مشخّص می شود که فردی مبتلا به چربی بالای خون است.
البته این علایم فقط مختص چربی بالای خون نیستند و بروز آنها لزوما به معنای چربی بالا نیست و در بیماریهای دیگر نیز ممکن است دیده شوند.
– احساس سنگینی، خستگی یا کوفتگی در بدن نیز از علائم چربی خون بالا است.
– خواب آلودگی، سوزش و احساس افزایش حرارت نقاط مختلف بدن به خصوص کف پا که معمولاً در شب تشدید می شود.
– دردهای نسبتاً مقاوم به درمان در ناحیه ساق و کف پا (و گاهی هم در سایر نواحی بدن).
– سردردهایی که معمولاً به صورت سنگینی سر خود نمایی می کند، خشکی و یا تلخی دهان.
– سردرد، طپش قلب و علایمی از این دست، پس از مصرف غذاهای چرب و تسکین این علایم با مصرف موادی مثل آبغوره، آبلیمو یا سرکه.
– افزایش تعریق بدن و ورم و پف کردن صورت
دیس لیپیدمی یکی از عوامل اصلی خطر برای بروز بیماری سرخرگهای کرونری، سکته مغزی و بیماری عروق محیطی است که می توان با تغییر شیوه زندگی، رژیم غذایی و داروها بر آن تأثیر گذاشت و آن را تغییر داد.
ابتلا به دیابت، تصلب شرایین، ابتلا به بیماری کبد چرب، ورم طحال و کبد، ابتلا به مشکلات پوستی، فشار خون بالا
جهت پیشگیری از چربی خون می بایست از مصرف الکل، سیگار و قلیان خودداری کنید.
پرهیز از مصرف چربی های مضر مانند روغن های نباتی جامد، مایع و مخصوصا سرخ کردنی و کاهش مصرف کلّی روغن در غذا و جایگزینی روغن زیتون و کنجد جهت پیشگیری از چربی خون ضروری است.
استفاده از منابع چربی های خوب به میزان کم و کنترل شده (کنجد، زیتون، ماهی، لوبیای سویا، مغز بادام و گردو)
پرهیز از گوشت گاو، گوساله، کنسروها، سس مایونز، سوسیس و کالباس، نوشابه، غذای مانده و فریزری
مصرف سبزیجات متناسب با مزاج بطور مرتّب با غذای روزانه (مانند سبزی پلو، آش، سوپ سبزیجات، سبزی خوردن کنار غذا، سالاد کاهو و هویج رنده شده با کمی آبلیموترش تازه و روغن زیتون)
در این صفحه تعداد 1208 مقاله تخصصی درباره اختلالات چربی خون یا دیسپیدمی که در نشریه های معتبر علمی و پایگاه ساینس دایرکت (Science Direct) منتشر شده، نمایش داده شده است. برخی از این مقالات، پیش تر به زبان فارسی ترجمه شده اند که با مراجعه به هر یک از آنها، می توانید متن کامل مقاله انگلیسی همراه با ترجمه فارسی آن را دریافت فرمایید. در صورتی که مقاله مورد نظر شما هنوز به فارسی ترجمه نشده باشد، مترجمان با تجربه ما آمادگی دارند آن را در اسرع وقت برای شما ترجمه نمایند.
مقالات ISI اختلالات چربی خون یا دیسپیدمی (ترجمه نشده)
مقالات زیر هنوز به فارسی ترجمه نشده اند. در صورتی که به ترجمه آماده هر یک از مقالات زیر نیاز داشته باشید، می توانید سفارش دهید تا مترجمان با تجربه این مجموعه در اسرع وقت آن را برای شما ترجمه نمایند.
Keywords: اختلالات چربی خون یا دیسپیدمی; Bangladesh; Cardiovascular diseases; Dyslipidemia; Type 2 diabetes; Prevalence; BMI; Body Mass Index; TC; Total cholesterol; TG; Triglyceride; HDL; High Density Lipoprotein; LDL; Low Density Lipoprotein; CVD; Cardiovascular Disease;
Keywords: اختلالات چربی خون یا دیسپیدمی; ANCOVA; analysis of covariance; CMI; cardiometabolic index; JDS; Japan Diabetes Society; NGSP; National Glycohemoglobin Standardization Program; TG/HDL-C ratio; the ratio of triglycerides to HDL cholesterol; WHtR; the ratio of waist circumference to heigh
Keywords: اختلالات چربی خون یا دیسپیدمی; ACCP; American College of Chest Physicians; ATS; American Thoracic Society; AVR; arteriolar-to-venular diameter ratio; BMI; Body mass index; BP; Blood pressure; CRF; Cardiorespiratory fitness; CRAE; Central retinal arteriolar equivalent; CRVE; Central ret