دانلود مقالات ISI درباره توکسوپلاسموز + ترجمه فارسی
Toxoplasmosis
آشنایی با موضوع
توکسوپلاسموز (به انگلیسی: Toxoplasmosis) عبارت است از یک بیماری انگلی با توکسوپلاسما گوندی که در انسانها و بسیاری از گونههای پستانداران و پرندگان ایجاد میشود.
یکی از بیماری انگلی انسان و حیوان توکسوپلاسموز میباشد که ایجاد عفونت اولیه آن، بدون علایم بالینی است. نوع وخیم و حاد بیماری با تب و بزرگ شدن غدد لنفاوی همراه می باشد. از نشانه های نوع وخیم بیماری که به ندرت دیده می شود علایم مغزی،ذات الریه، ابتلای عمومی ماهیچهها و مرگ می باشد.
مادران باردار با ابتلا به عفونت اولیه در ابتدایحاملگی ممکن است باعث مبتلا شدن جنین به عفونت و مرگ آن شوند و یا این که نوزاد متولد شده دچار ضایعات مغزی، بزرگی و یاکوچکی جمجمه گردد; ممکن است علایمفوق در هنگام تولدکاملا مشهود باشد و یا درمدت کوتاهی بعد از تولد، شروع به ظاهرشدن کند.
عامل این بیماری توکسوپلاسما گوندئی است که یک پروتوزای داخل سلولی است که از طریق مدفوعی - دهانی از مدفوع گربه که حاوی اووسیتها یا تخم انگل آلوده است منتقل میشود. عامل بیماری ممکن است از طریق خوردن گوشت پخته نشده، انتقال خون یا پیوند اعضا و یا از طریق جفت به جنین با وجود عفونت حاد در یک زن حامله اتفاق افتد.
تظاهرات بالینی
این بیماری ممکن است بدون علامت و نشانه باشد. نوع علامت دار این بیماری تقریبا 7 روز بعد از مواجه شدن با عامل بیماری رخ می دهد و با یک سندرم مونوکلئوز مانند هتروفیل منفی توام با لنفادنوپاتی یا بیماری غدد لنفاوی و اسپلنومگالی یا بزرگی طحال مشخص میشود. در بیمارانی که مبتلا به نقص سیستم ایمنی هستند ممکن است عفونت گسترش یابد و با درگیری قلب، ریهها و مغز قابل مشاهده باشد.
روش های انتقال بیماری توکسوپلاسموز
فرم اکتسابی
در حدود 70 تا 80 درصد موارد نوع اکتسابی، عفونت بدون نشانه میباشد و در حدود 20 درصد علایمی مانند تورم غدد لنفاوی مخصوصا در ناحیه گردن، غدد تحت فکی وبناگوشی، تب، سردرد و دردهایعضلانی ظاهر می شود. گاهی علایمی مانند ضایعاتچشمی نیز در این موارد مشاهده شدهاست.
فرم مادرزادی
اگر مادری در هنگام بارداری برایاولین بار مبتلا به توکسوپلاسموز شود احتمال دارد جنین نیز مبتلا شود. اگر در سه ماهه اولبارداری مادر مبتلا شود با عبور انگل ازجفت و رسیدن به جنین در اغلب موارد عوارض وخیم یاسقط جنین بروز خواهد کرد. عقب ماندگی ذهنی و روانی، تشنج و…از علایم مهم توکسوپلاسموز محسوب میشوند.
درمان
اصول کلی
تشخیص شامل شرح حال طبی، معاینه فیزیکی و بررسیهای آزمایشگاهی خون برای تشخیص عفونت است.
معمولاً برای فرد سالم، غیرباردار و بدون علامت درمان لازم نیست. برای کودک زیر 5 سال داروهایی تجویز میگردد تا از عوارض چشمی پیشگیری شود.
زن باردار ـ پزشک شما در مورد درمانهای موجود، خطرات و عواقب مورد انتظار بحث خواهد کرد.
بیمار دچار نقص ایمنی ـ درمان با دارو صورت میگیرد.
نوزادان دچار عفونت با دارو درمان میشوند (چه با علامت چه بدون علامت زیرا میکروبها میتوانند پس از تولد تکثیر یابند).
در صورت تجویز دارو برای شما، پزشک شما آزمونهای خونی فراوانی را برای پایش عوارض جانبی انجام خواهد داد.
داروها
پیریمتامین، سولفادیازین یا تریسولفاپیریمیدینها به مدت 4-3 هفته و اسید فولیک برای کاهش عوارض جانبی پیریمتامین غالباً تجویز میشوند.
کورتیکواستروئیدها، در صورت لزوم، برای التهاب
سایر داروها هماکنون در حال ارزیابی هستند.
فعالیت در زمان ابتلا به این بیماری
سطح فعالیت در زمان ابتلا به این بیماری باتوجه به شدت علایم تعیین خواهد شد.
رژیم غذایی
رژیم غذایی خاصی ندارد.
در این صفحه تعداد 447 مقاله تخصصی درباره توکسوپلاسموز که در نشریه های معتبر علمی و پایگاه ساینس دایرکت (Science Direct) منتشر شده، نمایش داده شده است. برخی از این مقالات، پیش تر به زبان فارسی ترجمه شده اند که با مراجعه به هر یک از آنها، می توانید متن کامل مقاله انگلیسی همراه با ترجمه فارسی آن را دریافت فرمایید. در صورتی که مقاله مورد نظر شما هنوز به فارسی ترجمه نشده باشد، مترجمان با تجربه ما آمادگی دارند آن را در اسرع وقت برای شما ترجمه نمایند.
مقالات زیر هنوز به فارسی ترجمه نشده اند. در صورتی که به ترجمه آماده هر یک از مقالات زیر نیاز داشته باشید، می توانید سفارش دهید تا مترجمان با تجربه این مجموعه در اسرع وقت آن را برای شما ترجمه نمایند.