هورمون آنتیدیورتیک (ADH) یا وازوپرسین (به انگلیسی: Vasopressin) موجب کاهش ادرار میشود. این هورمون ساختار پپتیدی داشته و از نوروهیپوفیز آزاد میشود و در رده درمانی داروهای هورمونی و به اشکال دارویی آمپول موجود است.
موارد مصرف وازوپرسین
الف) دیابت بیمزه با منشأ مرکزی.
ب) اتساع شکم بعد از عمل جراحی.
پ) برای دفع گاز قبل از انجام پرتونگاری از شکم.
ت) خونریزی بخش فوقانی دستگاه گوارش.
مکانیسم اثر وازوپرسین (Vasopressin)
اثر آنتیدیورتیک: وازوپرسین یک هورمون آنتیدیورتیک است که برای جلوگیری از علائم و عواقب دیابت بیمزه با منشأ مرکزی یا جلوگیری از آن به کار میرود. این دارو عمدتاً در سطح توبولی کلیهها عمل کرده و غلظت 5 و 3 آدنوزین مونوفسفات حلقوی را افزایش میدهد و در نتیجه نفوذپذیری آب در توبولهای کلیه و مجاری جمعکننده ادراری را افزایش میدهد و از این طریق موجب افزایش اسمولالیته و کاهش سرعت جریان ادرار میشود.
اثر محرک حرکات دودی روده: وازوپرسین برای درمان اتساع شکم بعد از عمل جراحی و تسهیل انجام اعمال رادیوگرافیک شکم به کار میرود. این دارو از طریق تحریک مستقیم انقباض عضلات صاف دستگاه گوارش موجب تحریک حرکات دودی روده میشود.
اثر هموستاتیک: در خونریزی دستگاه گوارش، وازوپرسین به صورت داخل وریدی یا داخل شریانی در شریان مزانتریک فوقانی تزریق میشود. این دارو از طریق تحریک مستقیم موجب تنگ شدن عروق مویرگها و آرتریولهای کوچک میشود و خونریزی واریسهای مری را کنترل میکند.
در این صفحه تعداد 1731 مقاله تخصصی درباره وازوپرسین که در نشریه های معتبر علمی و پایگاه ساینس دایرکت (Science Direct) منتشر شده، نمایش داده شده است. برخی از این مقالات، پیش تر به زبان فارسی ترجمه شده اند که با مراجعه به هر یک از آنها، می توانید متن کامل مقاله انگلیسی همراه با ترجمه فارسی آن را دریافت فرمایید. در صورتی که مقاله مورد نظر شما هنوز به فارسی ترجمه نشده باشد، مترجمان با تجربه ما آمادگی دارند آن را در اسرع وقت برای شما ترجمه نمایند.
مقالات ISI وازوپرسین (ترجمه نشده)
مقالات زیر هنوز به فارسی ترجمه نشده اند. در صورتی که به ترجمه آماده هر یک از مقالات زیر نیاز داشته باشید، می توانید سفارش دهید تا مترجمان با تجربه این مجموعه در اسرع وقت آن را برای شما ترجمه نمایند.
Keywords: وازوپرسین; Social behavior; Social interaction; Social motivation; Social salience; Social cognition; Social reward; Dopamine; Mesolimbic dopamine system; Neuropeptides; Vasopressin; Operant;