دانلود مقالات ISI درباره یانگر درایاس، داغگلی نورس + ترجمه فارسی
Younger Dryas
آشنایی با موضوع
داغگلی نورس که با نام یانگر درایاس Younger Dryas نیز شناخته میشود یکی از دورههای زمینشناختی زمین است که در حدود ۱۲۸۰۰ سال پیش، پس از دوره گرمای کوتاهی که پس از پایان آخرین عصر یخبندان اتفاق افتاد، آغاز شد و تا حول و حوش ۱۱۵۰۰ سال پیش ادامه یافت. این دوره اهمیت حیاتی برای بشر دارد چراکه کشاورزی و اولین تمدن نوسنگی در این دوره (در پاسخ به آب و هوای سرد) پدیدار شدند. همچنین ماموتهای پشمالو نیز در این دوره منقرض شدند. باوجود اینکه دوره یانگر درایاس به طور کامل مورد مطالعه قرار گرفته است اما هنوز مشخص نیست که دقیقا چه چیزی باعث شروع این دوره شده است. اصابت شهاب سنگ، یکی از نظریههای اصلی بود اما دانشمندان قادر به پیدا کردن شواهد فیزیکی برای اثبات آن نبودند. نامشناسی: نام این دوره برگرفته از نام گل وحشی قطبی - آلپی داغ گلی یا درایاس است. این گل، یکی از نخستین گیاهانی بود که پس از عقبنشینی لایه یخ دوباره در سطح زمین ظاهر، و در آن متمرکز شد. تغییر ناگهانی اقلیم: این دوره به طور ناگهانی و بدون هیچ گونه هشدار اولیهای آغاز شد. در واپسین سدههای آخرین عصر یخبندان، اقلیم جهانی به طور ناگهانی شروع به گرم شدن کرد و در مدت کوتاهی دگرگونیهای وسیعی در شرایط اقلیمی مناطق گوناگون جهان ایجاد شد؛ اما بلافاصله سرمای شدیدی همانند عصر یخبندان بر سراسر جهان چیره گشت و چیزی در حدود هزار و سیصد سال دوام آورد. در پایان این تهاجم هزارساله، دماهای میانگین دوباره به صورت جهشی، و چیزی حدود هفت درجه سلسیوس در بیست سال افزایش یافتند، که چندان چشمگیر به نظر نمیرسد، ولی مانند آن است که اقلیم اسکاندیناوی تنها در طی دو دهه با اقلیم مدیترانهای تعویض شود. از لحاظ موضعی و منطقهای تغییرات از این هم چشمگیرتر بودهاند. بررسی مغزههای یخی حفاری شده از گروئنلند نشان میدهد که دما در آن جا به اندازه ۱۵ درجه در ۱۰ سال تغییر پیدا کرده و منجر به تغییراتی بنیادی در الگوهای بارندگی و شرایط رویش گیاهان شدهاست. این وضعیت به احتمال قوی، در زمین کم جمعیت آن روزی بسیار نگران کننده بودهاست. پیامدهای چنین واقعهای در شرایط کنونی زمین، اصولاً قابل تصور نیست.
در این صفحه تعداد 260 مقاله تخصصی درباره یانگر درایاس، داغگلی نورس که در نشریه های معتبر علمی و پایگاه ساینس دایرکت (Science Direct) منتشر شده، نمایش داده شده است. برخی از این مقالات، پیش تر به زبان فارسی ترجمه شده اند که با مراجعه به هر یک از آنها، می توانید متن کامل مقاله انگلیسی همراه با ترجمه فارسی آن را دریافت فرمایید. در صورتی که مقاله مورد نظر شما هنوز به فارسی ترجمه نشده باشد، مترجمان با تجربه ما آمادگی دارند آن را در اسرع وقت برای شما ترجمه نمایند.
مقالات زیر هنوز به فارسی ترجمه نشده اند. در صورتی که به ترجمه آماده هر یک از مقالات زیر نیاز داشته باشید، می توانید سفارش دهید تا مترجمان با تجربه این مجموعه در اسرع وقت آن را برای شما ترجمه نمایند.