سوخت مادهای است که در اثر تغییرات (معمولاً شیمیائی) تولید انرژی مفید میکند که بعداً میتواند تبدیل به انرژی مکانیکی شود. این تغییرات معمولاً با سوختن (یعنی ترکیب با اکسیژن) همراه است. فرایندهای مورد استفاده برای تبدیل سوخت به انرژی عبارتند از: واکنشهای شیمیایی مختلف و گرمازا واکنشهای هستهای مانند شکافت هستهای یا گداخت هستهای. هیدروکربنها تا حد زیادی شایعترین منبع سوخت مورد استفاده توسط انسان است، اما در بسیاری از موارد فلزات رادیو اکتیو نیز استفاده میشوند.
سوخت زیستی (biofuel) یک سوخت گازی، مایع یا جامد است که محتوای انرژی آن از منابع زیستی به دست آمده است. مواد آلی که بدن موجودات زنده را میسازند، منبعی بالقوه از انرژی ذخیرهشده هستند، که میتوان از آنها به عنوان سوخت زیستی استفاده کرد. منابع سوختهای زیستی متفاوت هستند: از ذرت و جلبکها گرفته تا شلتوک برنج.
البته این سوختها مشکلات خاص خود را هم دارند، اتانول ممکن است به برخی از بخشهای موتور مثل واشرهای لاستیکی آسیب بزنند. و بنزین-الکلهای براساس متانول سمیتر و خورنده تر هستند، و گازهای خروجی آن از جمله شامل فرمالدئید است که یک سرطانزای شناختهشده است.
سوخت های فسیلی به طور کلی سه دسته اند: زغال سنگ، نفت و گاز طبیعی. هر سه دسته چندین صد هزار سال قبل، حتی پیش از ظهور دایناسورها، شروع به شکل گیری کرده اند به همین خاطر است که به آن ها سوخت های فسیلی می گویند. دوره ای که این سوخت ها شروع به شکل گیری کردند را دوره ی «کربنی فروس» (Carboniferous) (یعنی ذغال خیز) می گویند که بخشی از دوران پالئوزوییک بوده است. «کربنی فروس» نام خود را از کربن که مهم ترین عنصر تشکیل دهنده ی ذغال سنگ و دیگر سوخت های فسیلی است.
سوخت هستهای به موادی گفته میشود که میتوان از آنها برای تولید انرژی هستهای استفاده کرد. تاکنون رایجترین سوخت هستهای، موادشکافتپذیر مانند اورانیوم و پلوتونیوم بودهاندکه از چرخه سوخت هستهای بدست میآیند. برخی مواد مانند دوتریوم و تریتیوم و هلیوم۳ که در فرآیند همجوشی هستهای بکار میروند نیز به عنوان سوخت هستهای در نظر گرفته شدهاند. از سوخت هستهای در راکتور هستهای جهت تامین انرژی گداخت هستهای وشکافت هستههای سنگین استفاده میشود. همچنین در نیروگاه هستهای جهت تولید انرژی هستهای و راه اندازی ژنراتورها، موتورها و دیناموها به کار برده میشود.
سوخت هستهای در صنایع نظامی نیز کاربرد وسیعی داشته و در ساخت مهمات و سلاحهای پرقدرت از جمله انواع چاشنیها، راکتها، نارنجکها، زیر دریاییهای هستهای، سفینههای فضایی، موشکهای دور برد و بمبهای هستهای استفاده میشود.
در این صفحه تعداد 534 مقاله تخصصی درباره سوخت که در نشریه های معتبر علمی و پایگاه ساینس دایرکت (Science Direct) منتشر شده، نمایش داده شده است. برخی از این مقالات، پیش تر به زبان فارسی ترجمه شده اند که با مراجعه به هر یک از آنها، می توانید متن کامل مقاله انگلیسی همراه با ترجمه فارسی آن را دریافت فرمایید. در صورتی که مقاله مورد نظر شما هنوز به فارسی ترجمه نشده باشد، مترجمان با تجربه ما آمادگی دارند آن را در اسرع وقت برای شما ترجمه نمایند.
مقالات ISI سوخت (ترجمه نشده)
مقالات زیر هنوز به فارسی ترجمه نشده اند. در صورتی که به ترجمه آماده هر یک از مقالات زیر نیاز داشته باشید، می توانید سفارش دهید تا مترجمان با تجربه این مجموعه در اسرع وقت آن را برای شما ترجمه نمایند.
Keywords: سوخت; AC; activated carbon; ADS; adsorptive desulfurization; Basolite A100; Al(OH)(C8H4O4), produced by BASF; Basolite C300; Cu3(C9H3O6)2, produced by BASF; Basolite F300; FeC9H3O6, produced by BASF; BDC; 1, 4-benzenedicarboxylate; BT; benzothiophene; Cr-BDC; M