هولوسن (به انگلیسی: holocene) نام آخرین دوره زمینشناسی است که در پایان پلیستوسن شروع و همچنان تا به امروز ادامه دارد. هولوسین بخشی از دوره کواترنری به شمار میرود.
دوره هولوسن از کلمه Holos به معنی کامل گرفته شده و از آغاز بیش از 25000 سال نمیگذرد و عصر فعلی نیز دنباله آن به حساب میآید.
مشخصات دوره کواترنری: از جمله مشخصات این دوره در ایران خشک شدن دریاچههای مرکزی و تشکیل نمکزارها و کویرهای ایران میباشد. همچنین آخرین فعالیتهای آتشفشانهای سهند، دماوند و سبلان نیز در این دوره بوقوع پیوسته است.
عبارت دیگر نام دور دوم از دوره کواترنری است که ما در همین دور زندگی میکنیم. هولوسین از حدود ۱۱۷۰۰ سال پیش شروع شده و هم اکنون نیز ادامه دارد.
این دوره پس از تغییرات نور خورشید دریافتی زمین که آب شدن لایههای یخ در نیمکره شمالی را به همراه داشت، آغاز شد. دانشمندان معتقدند آب و هوای معتدل دوره هولوسین شرایط لازم برای ظهور تمدن بشری در حدود ۸ هزار سال پیش و حفظ روند پایدار آن را موجب شد که از آن جمله میتوان به فراهم شدن شرایط برای افزایش تولید مواد غذایی اشاره کرد.
نام هولوسین از یونانی گرفته شده و به معنی «کاملاً نو» است.
دوره کواترنری:
در این دوره اوضاع بیولوژیکی و جغرافیایی زمین کاملا شبیه به وضع امروزی خود گردیده است. طی این دوران، پستانداران و پرندگان مخصوصی ظاهر و از بین رفتهاند که از جمله آنها میتوان فیل ماموت، کرگدن پشمدار و نظایر آنها را نام برد. از جمله دیگر وقایع مهم این دوره ظهور انسان و تکامل آن است. دوره کواترنری شامل تقسیمات زیر میباشد:
دوره پلیستوسن (Pleistocene): قسمت اعظم تاریخ این دوره را تشکیل داده و خود به چهار عصر نخستین یخبندان، عصر بین یخبندان، عصر دومین یخبندان و عصر بعد از یخبندان تقسیم میشوند.
دوره هولوسن (Holocene): از کلمه Holos به معنی کامل گرفته شده و از آغاز بیش از 25000 سال نمیگذرد و عصر فعلی نیز دنباله آن به حساب میآید.
مشخصات دوره کواترنری: از جمله مشخصات این دوره در ایران خشک شدن دریاچههای مرکزی و تشکیل نمکزارها و کویرهای ایران میباشد. همچنین آخرین فعالیتهای آتشفشانهای سهند، دماوند و سبلان نیز در این دوره بوقوع پیوسته است.
در این صفحه تعداد 2674 مقاله تخصصی درباره هولوسن که در نشریه های معتبر علمی و پایگاه ساینس دایرکت (Science Direct) منتشر شده، نمایش داده شده است. برخی از این مقالات، پیش تر به زبان فارسی ترجمه شده اند که با مراجعه به هر یک از آنها، می توانید متن کامل مقاله انگلیسی همراه با ترجمه فارسی آن را دریافت فرمایید. در صورتی که مقاله مورد نظر شما هنوز به فارسی ترجمه نشده باشد، مترجمان با تجربه ما آمادگی دارند آن را در اسرع وقت برای شما ترجمه نمایند.
مقالات ISI هولوسن (ترجمه نشده)
مقالات زیر هنوز به فارسی ترجمه نشده اند. در صورتی که به ترجمه آماده هر یک از مقالات زیر نیاز داشته باشید، می توانید سفارش دهید تا مترجمان با تجربه این مجموعه در اسرع وقت آن را برای شما ترجمه نمایند.