کربناته (به انگلیسیCarbonation) سنگهای هستند که حدود 0/020 سنگهای رسوبی را تشکیل میدهند و تقریباً همیشه خالص میباشند. این سنگها عمدتاً از کانیهای کربناته، نظیر کلسیتCaCo3، اراگونیت CaCo3 و دولومیتCamg(Co3)2 تشکیل شدهاند بعلت فعالیت یخچالها در پلئیتوسن (Pleistocene) رسوبات کربناته دریاهای کم عمق کنونی توسعه زیادی ندارند. ولی در گذشته دریاهای کم عمق شبیه بخش جنوبی خلیج فارس متناوباً بخش وسیعی از کره زمین را میپوشاند که منجر به تشکیل انباشتههای ضخیمی از سنگهای آهکی شده است. عوامل مختلفی از قبیل درجه حرارت، شوری، عمق آب و ورود مواد تخریبی تشکیل سنگهای آهکی را کنترل مینمایند. اکثر رسوبات کربناته در مناطق گرم حدود 30 درجه جنوب و شمال خط استوا بوجود میآیند.
مخازن کربناته دارای درجه ناهمگنی بالا بوده و بدلیل شرایط رسوبی پیچیده، فرایندهای دیاژنتیک مربوطه و وجود شکافها به تلاش قابل توجهی برای توصیف و مدلسازی این مخازن نیاز میباشد. روشهای مدلسازی و تحلیل داده در مخازن ماسهسنگی ممکن است در این مخازن همراه با خطای زیاد در توصیف رفتار مخزن باشد. بنابراین توسعه روش یکپارچه برای آنالیز دادهها و مدلسازی مخازن کربناته ضروری به نظر میرسد. روشهای مرسوم تطابق تاریخچه مبتنی بر روشهای سعی و خطا و تغییر پارامترهای مخزن مانند تخلخل و تراوایی بوده که علاوه بر صرف زمان زیاد، یکتا نبوده و نمی تواند بیانگر رفتار مخزن باشد. هدف این رساله بهبود روشهای قبلی آنالیز دادهها و ارائه روشی است که بتواند به عنوان رویکرد جامع و منسجم برای مدلسازی و توصیف بهتر مخازن کربناته که دارای شکافهای جزئی هستند به کار رود و بگونه ای که تطابق مناسبی با تاریخچه مخازن با شبیه سازی مستقیم حاصل شده و نیاز چندانی به دستکاری پارامترها نباشد. دادههای استاتیک و دینامیک در مقیاسهای مختلف از مقیاس مغزه تا مقیاس چاه و میدان بایستی به طور مناسب تلفیق و افزایش مقیاس شده تا یک مدل قابل اعتماد بدست آید. به دلیل مقیاس گوناگون دادهها و ماهیت مختلف آن، مدلسازی تخلخل و تراوایی و تعیین گروههای سنگی از چالشهای مهم در مدلسازی یکپارچه مخزن میباشند.
فرایند کارستی شدن سنگ های رسوبی از یک سو باعث بروز آسیب به پروژه های راه و ساختمان، همچنین زمین های کشاورزی می شود، از سویی دیگر یک پتانسیل مهم برای منابع آب به حساب می آید. منطقه الموت در زون ساختاری البرز میانی (مرکزی) قرارگرفته است و دربرگیرنده سازندهای دوران های دیرینهزیستی، میانهزیستی، و نوزیستی است. مهمترین سازندهای کربناته الموت سازندهای سلطانیه، روته، الیکا، لار و تیزکوه میباشند که در این میان گسترش سازندهای روته، الیکا و تیزکوه بیشتر از سازندهای سلطانیه و لار بوده و دارای اهمیت بیشتری نیز هستند.
در این صفحه تعداد 705 مقاله تخصصی درباره کربناته که در نشریه های معتبر علمی و پایگاه ساینس دایرکت (Science Direct) منتشر شده، نمایش داده شده است. برخی از این مقالات، پیش تر به زبان فارسی ترجمه شده اند که با مراجعه به هر یک از آنها، می توانید متن کامل مقاله انگلیسی همراه با ترجمه فارسی آن را دریافت فرمایید. در صورتی که مقاله مورد نظر شما هنوز به فارسی ترجمه نشده باشد، مترجمان با تجربه ما آمادگی دارند آن را در اسرع وقت برای شما ترجمه نمایند.
مقالات ISI کربناته (ترجمه نشده)
مقالات زیر هنوز به فارسی ترجمه نشده اند. در صورتی که به ترجمه آماده هر یک از مقالات زیر نیاز داشته باشید، می توانید سفارش دهید تا مترجمان با تجربه این مجموعه در اسرع وقت آن را برای شما ترجمه نمایند.