جمهوری کاستاریکا کشوری است واقع در آمریکای مرکزی. پایتخت این کشور شهر سان خوزه و واحد پول آن کولون کستاریکایی میباشد. جمعیت این کشور ۴ میلیون ۳۰۰ هزار نفر و زبان رسمی آن اسپانیایی است. ۴۰ درصد از مردم آن سفیدپوست، ۳۱ درصد مستیزو (دورگه سفید و سرخپوست) و بقیه از دیگر نژادها هستند. سفیدپوستان کستاریکا، بیشتر اسپانیاییتبار هستند.
شاخه کاتولیک رومی از مسیحیت مذهب رسمی کاستاریکا است. ۷۰ درصد مردم این کشور کاتولیک، حدد ۱۴ درصد پروتستان و ۱۱. ۳ درصد بیدین هستند.
کستاریکا شصت و چهار سال پیش ارتش خود را منحل کرد و از نظر سیاسی یکی از باثباتترین کشورهای آمریکای مرکزی بهشمار میآید.
این ناحیه – به عنوان بخشی از گواتمالا – تا سال ۱۸۲۱ تحت حکومت اسپانیایی بود. کستاریکا هر چند که قسمتی از فدراسیون آمریکای مرکزی (۱۸۲۳ تا ۱۸۳۸) بهشمار میآمد، ولی بیشتر در انزوا از همسایگانش توسعه یافت. کستاریکا با مزارع کوچک بسیار رونق یافت و مهاجران اروپایی را جذب کرد و دموکراسی باثباتی را ایجاد نمود. به دنبال یک جنگ داخلی کوتاه در ۱۹۴۸، ارتش منحل گردید. از آن زمان این کشور نقش برقرارکنندهٔ آشتی در آمریکای مرکزی را اتخاذ کردهاست.
نام کوستاریکا یا کستاریکا یک نام اسپانیایی است و در زبان اسپانیایی «کوستا/کستا» یعنی «ساحل» (مانند coast در انگلیسی) و «ریکا» یعنی «غنی» (مانند rich در انگلیسی) و کوستا ریکا یا کستاریکا به معنی «ساحل غنی» است. نام این کشور در زبان فارسی کستاریکا و کوستاریکا هم نوشته میشود.
مساحت کستاریکا ۵۱۱۰۰ کیلومتر مربع است. این کشور از شمال با نیکاراگوئه و از جنوب غربی با پاناما همسایه است. در شرق این کشور دریای کارائیب و در غرب آن اقیانوس آرام قرار دارد. کستاریکا در میان جلگهای باریک در ساحل اقیانوس آرام و جلگهای پهن تر در امتداد ساحل دریای کارائیب، فلات مرکزی و رشتهکوهها قرار دارد.
رود مهم کشور ریوگرانده و بلندترین نقطه آن قلهٔ چیریپوگرانده، با ۳۸۲۰ متر است. میزان بارندگی در امتداد ساحل کارائیب سنگین است، ولی ساحل اقیانوس آرام خشکتر است. درجهٔ دما در زمینهای پست گرم، و در ارتفاعات پایینتر است.
از جمله شهرهای مهم کستاریکا عبارتند از: لیمون، الاهوئلا، کارتاگو و لیبریا. واحد پول این کشور کولون نام دارد. قهوه بخش عمدهای از صادرات کستاریکا را تشکیل میدهد. موز، نیشکر، گاو گوشتی، کاکائو و الوار نیز دارای اهمیت است. اکوتوریسم یکی از موتورهای اصلی اقتصاد کستاریکا است و دولت کستاریکا تعهد کرده که این کشور را به اولین کشور خنثی از لحاظ انتشار دی اکسید کربن تبدیل کند. بدهیهای خارجی از جمله مشکلات اقتصادی این کشور شمرده میشود. غذاهای کستاریکایی ساده اما سرشار از روغن و ادویه است. اجزای اصلی غذاهای کستایکایی را حبوبات و برنج تشکیل میدهند. وعده ناهار با سالاد کلم و گوجه فرنگی سرو میشود که هر دو، از فرآوردههای کشاورزی این کشور هستند. بیشتر مردم کستاریکا علاقهای به مصرف زیاد غذاهایی با پایه سبزی ندارند و این مواد را بیشتر به عنوان دسر مصرف میکنند و غذای اصلیشان بیشتر باید سرخکردنی باشد. مواد تشکیلدهنده دیگر غذاهای کستاریکایی، انواع گوشت قرمز، مرغ، ماهی، میگو و لابستر است. میزان حبوبات در غذاهایشان از میزان طبیعی کمی بیشتر است و امکان دارد برای کسی که عادت به خوردن غذایی حاوی حبوبات زیاد ندارد، مشکلات گوارشی ایجاد شود.
در این صفحه تعداد 392 مقاله تخصصی درباره کاستاریکا که در نشریه های معتبر علمی و پایگاه ساینس دایرکت (Science Direct) منتشر شده، نمایش داده شده است. برخی از این مقالات، پیش تر به زبان فارسی ترجمه شده اند که با مراجعه به هر یک از آنها، می توانید متن کامل مقاله انگلیسی همراه با ترجمه فارسی آن را دریافت فرمایید. در صورتی که مقاله مورد نظر شما هنوز به فارسی ترجمه نشده باشد، مترجمان با تجربه ما آمادگی دارند آن را در اسرع وقت برای شما ترجمه نمایند.
مقالات ISI کاستاریکا (ترجمه نشده)
مقالات زیر هنوز به فارسی ترجمه نشده اند. در صورتی که به ترجمه آماده هر یک از مقالات زیر نیاز داشته باشید، می توانید سفارش دهید تا مترجمان با تجربه این مجموعه در اسرع وقت آن را برای شما ترجمه نمایند.
Keywords: کاستاریکا ; estratos medios; manejo de riesgos; modelos de salud; Chile; Costa Rica; middle strata; dealing with health problems; health models; Chile; Costa Rica;
Keywords: کاستاریکا ; Proceso de atención de enfermerÃa; Investigación cualitativa; FenomenologÃa; Investigación en educación de enfermerÃa; Costa Rica; Nursing attention process; Qualitative research; Phenomenology; Nursing education research; Costa Rica; Processo de a
Keywords: کاستاریکا ; Costa Rica; Stable isotopes; Precipitation; Air mass back trajectories; Sounding profiles; δ2H; deuterium isotope (â°); δ18O; oxygen-18 isotope (â°); CAPE; convection available potential energy (J/Kg); CAPEv; convection available potential energy usin
Keywords: کاستاریکا ; Producción didáctica; Edición universitaria; Industrias de contenidos; Costa RicaPublishing educational; university publishing; content industries; Costa Rica