عصب صورت ( به انگلیسی: Facial nerve) انسان در هر طرف صورت خود یک عصب دارد،هر عصب صورت از مغز خارج شده و از طریق یک کانال کوچک در جمجمه از زیر گوش عبور میکند. این عصب به شاخههای متعددی تقسیم شده که ماهیچههای کوچک صورت مانند ماهیچههایی که برای خندیدن، اخم کردن و. . . به کار برده میشوند را کنترل میکند. این عصبها همچنین ماهیچههایی که باعث بسته شدن پلک میشوند را نیز کنترل میکنند. شاخههای عصب صورت همچنین مزهها و طعمهایی که توسط زبان احساس میشود را به مغز منتقل میکند. با بروز فلج بل (بیحسی عصب صورت)، واکنش سیستم ایمنی بدن باعث تورم این عصب میشود. عصب متورم شده در کانال باریک استخوانی در پایین جمجمه تحت فشار قرار میگیرد. وقتی که عصب به این شکل متورم شده و تحت فشار قرار میگیرد، پیامهای مغزی به درستی ارسال نمیشوند. به همین دلیل یک طرف صورت به صورت موقتی دچار فلج و ضعف میشود. زمانی که این تورم و فشردگی عصب برطرف شد، کارکرد ماهیچههای صورت به حالت طبیعی خود بازمیگردد.
شاید شما با بیمارانی برخورد کرده باشید که به طور ناگهانی عضلات یک طرف صورت شان فلج شده و نمی توانند آب دهان خود را در قسمتی که فلج شده است، به خوبی حفظ کنند. فلج کامل یک طرف صورت، ظاهری بی تفاوت و بی روح به شما می دهد، زیرا در طرف درگیر، عضلات ناحیه پیشانی تا زیر دهان هیچ حرکتی ندارند.
آسیب های عصب صورت: اختلالات عصب صورتی از فلج کامل تا افزایش حرکت یا انقباض عضلات صورت می تواند رخ دهد. آنچه که در اثر این اختلال بروز می کند، ظاهر و حرکت غیر طبیعی صورت است. این بخش خلاصه ای از آناتومی عصب صورتی، آزمونهای بررسی اختلالات عصب صورتی، دلایل اختلالات عصب صورتی، وراههای توانبخشی و بررسی عملکرد عصب صورتی را ارائه خواهد داد.
آناتومی: عصب صورتی چندین عملکرد را ارائه می دهد، گر چه عملکرد اصلی آن حرکت ماهیچه های صورت است، فیبرهای عصبی را که وارد غده های بزاقی و اشکی می شوند نیز در خود دارد. همچنین آن دسته از فیبرهای عصبی که در درک مزه و حساسیت نوک زبان نقش دارند نیز با این عصب منتقل می شود.
علت آسیب دیدن عصب صورت اغلب ناشناخته است، اما این مشکل میتواند به خاطر یک عفونت ویروسی، مشکلات گردش خون یا آسیبهای ادواری ایجاد شود و تمام این مشکلات میتواند باعث ایجاد التهاب در اطراف عصب شود. درصد زیادی از بیماران مبتلا به فلج بل یا فلج صورت بطور کامل درمان میشوند. فرآیند بهبود در این حالت میتواند سریع باشد یا به چند ماه زمان نیاز داشته باشد. استفاده از روشهای فیزیوتراپی و کسب آموزشهای لازم میتواند به سریع تر شدن دوره ریکاوری بیمار کمک کند.
در این صفحه تعداد 407 مقاله تخصصی درباره عصب صورت که در نشریه های معتبر علمی و پایگاه ساینس دایرکت (Science Direct) منتشر شده، نمایش داده شده است. برخی از این مقالات، پیش تر به زبان فارسی ترجمه شده اند که با مراجعه به هر یک از آنها، می توانید متن کامل مقاله انگلیسی همراه با ترجمه فارسی آن را دریافت فرمایید. در صورتی که مقاله مورد نظر شما هنوز به فارسی ترجمه نشده باشد، مترجمان با تجربه ما آمادگی دارند آن را در اسرع وقت برای شما ترجمه نمایند.
مقالات ISI عصب صورت (ترجمه نشده)
مقالات زیر هنوز به فارسی ترجمه نشده اند. در صورتی که به ترجمه آماده هر یک از مقالات زیر نیاز داشته باشید، می توانید سفارش دهید تا مترجمان با تجربه این مجموعه در اسرع وقت آن را برای شما ترجمه نمایند.